Notos okuma durumu: İstanbul Hatırası

Notos, İstanbul Hatırası kitabının 37/561. sayfasında.

11 yıl, 3 ay      10 Yorum/Yorum Yaz      1 kişi beğenmiş.

Yorumlar
« geri ileri »

1 ile 10 arası yorum gösteriliyor, toplam 10 yorum.
1 kişiden 1 kişi beğenmiş.

Ahmet Ümit kalemi çok güçlü bir yazar.. ve dediğiniz gibi okumaya başlayan bir daha bırakamıyor. Şanslıyım ki kendisiyle bizzat tanışma, konuşma fırsatı buldum. İnanın kitaplarındaki gibi samimi ve sıcacık bir insan :)

11 yıl, 3 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

İnşallah en yakın zamanda okuyabilirsiniz :) Bu arada Avatarınızdaki filmide çok severim.. kitabını okumuştum filminden önce. ikiside harika eserler :)

11 yıl, 2 ay     
1 kişiden 1 kişi beğenmiş.

elif şafak aşk romanını okumuştum, konusu mevlana ve şems ile ilgiliydi, hatta o kadar ki, kitabın girizaghı bir cinayet ile başlıyordu, ..

iki kitabı da ,okumak için şimdiden sabırsızlanıyorum,..

11 yıl, 2 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Ahmet Ümit'in harika kitaplarından biridir, ben okurken hem öğrenmiş.. hemde eğlenmiştim. Bilgi yüklü bir kitap olarak görüyorum.. :) Keyifli okumalar dilerim.. :)

11 yıl, 3 ay     
1 kişiden 1 kişi beğenmiş.

kitap okumaya ve sevmeye ; "ahmet ümit kitaplarından" başlamıştım,birçok kitabını severek okuduktan sonra "ahmet ümit" okumaya uzunca bir süre ara vermiştim lakin tuhaf bir şey vardı: "ahmet ümit" hala kitap yazmaya devam ediyordu :D sonra baktım bu böyle olmuyacak, daha okumadığım "babı esrar , istanbul hatırası ve sultan öldürmek ," kitapları yerinde duruyor. "olum dedim kendine , sen iyisi mi, ahmet ümit e tekrar geri dön, yoksa adam aldı başını gidicek...

11 yıl, 3 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

babı esrar ve sultanı öldürmek kitaplarını çok merak ediyor..o kitaplar elime geçer geçmez okumak istiyorum..bu iki kitabı nasil buldunuz?

11 yıl, 3 ay     
1 kişiden 1 kişi beğenmiş.

çok hoş bi şey :D ben birkaç kez tv de röportajına denk geldim, gerçekten çok samimi ve içten bir insan olduğu fark ettim..kendisi siyasi görüş olarak gençlik yıllarında kominist olduğunu ve bunun için hapse girdiğini falan öğrendiğimde çok şaşirmıştım..sonra gördüm ki, siyasi kimliği hiçbir romanı bulaştırmamış, bu yüzden bende ahmet ümit i çok seviyorum....

sanırım yeni bir kitap hazırlığında ,bu konuda bilgin var mı?

11 yıl, 3 ay     
1 kişiden 1 kişi beğenmiş.

Ben konuştuğumda yazacağım diyordu ama o sıralar imza günleri daha ön plandaydı :) http://www.dunya.com/ahmet-umit-uzerinde-calistigi-son-romanini-anlatiyor-182088h.htm şu linkte sorunun cevabını bulabilirsin :) Ahmet Ümit ile Yaşadığın Şehir programıda çok güzel.

Sultanı Öldürmek kitabını ben çok beğendim. Çıktığı ilk günlerde aldım zaten. Tarihin ve Polisiyenin mükemmel kurgusu-ki ben bayılırım tarihe :)- ama bir arkadaşım tarihi sevmediği için bağlantı kuramadığını söyledi geçenlerde :/

Bab- ı Esrar da keza diğer romanları gibi sürükleyici.. Mevlana Celaleddin-i Rumi ve Şems-i Tebrizi ile mükemmel bir kurgu.. Bugün ile geçmişin harika birleşimi.. :)

11 yıl, 3 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Dediklerinize harfiyen katılıyorum.. filmi tüm önyargılardan sıyrılıp izlediğimiz zaman aslıda kişiye çok farklı mesajlar verdiğini görebiliriz. Benimde sizinde dediğiniz gibi izlemekten bıkmayacağım bir filmdir. Kitabında bu olaylar daha uzun bir şekilde anlatılmış :) The Time Traveler's Wife (Zaman Yolcusunun Karısı) filminide önce kitaptan okumuştum ben, sonra filmini izleme şansım oldu ki kitabın baskı yılı 2004 filmin gösterim yılı ise 2009dur. Ben filmi kitaba göre çok vasat bulmuştum.. Kitapta beni saran birşeyler vardı :)

11 yıl, 2 ay     
1 kişiden 1 kişi beğenmiş.

kitabı henüz okumadım ama filmi sansasyon yaratacak derecede cesur, benim tekrar tekrar izlemekten bıkmayacağım bir film .....filmin ana temasında genç bir çoçuğun cinsel fantezi dünyasını tasvire çıkmışa benziyor..lâkin öyle sıradan bir konu mevcut değil bu filmde..garip bir olay neticesinde orta yaşlı bir kadınla ilişkisi olur..gün geçtikçe iki kişi arasında çıkar ilişkisi doğar.... ..ve ciddi anlamada senaryosu özgün bir film..özünde bir nebze taşsa da filmin rotası bence taşları adamakıllı gediklerine bırakıyor...sağlam ve ön yargısız bir kafayla ,klişeler dünyasından arınıp bir de "farklı gözle izlemeyi deneyince" filmin insana çok farklı şeyler vaad ettiğini açık...

11 yıl, 2 ay     
« geri ileri »