Kullanıcı Araçları

Roberto Bolaño

7 kişi favori yazarlarına eklemiş

Yazar Açıklaması (düzenle)

2003 yılında, 50 yaşındayken hayata veda eden Şilili yazar Roberto Bolaño’nun ölümünden sonra yayımlanan romanı 2666, Pegasus Yayınları tarafından dilimize kazandırıldı. Yayımlandığı günden itibaren büyük ilgi gören, yüzyılın ilk başyapıtı olarak nitelenen kitap, sıra dışı, lirik, hüzünlü ve zeki bir yazarla tanıştırıyor bizi.

Edebiyat adına en keyifli deneyimlerden biri, adını pek duymadığınız, hakkında az şey bildiğiniz bir yazarın birdenbire bütün edebi beğenilerinizi tersyüz etmesi, kütüphanenizdeki öncelikli yazarlar listenizi güncellemeye zorlamasıdır sizi.

Şilili yazar Roberto Bolaño’nun 2666 adlı romanı hiç şüphesiz bu türden bir güncelleme ihtiyacını doğuracak bir kitap. Türkçede daha önce üç kitabı yayımlanan Bolaño, yine de asıl ününü bu son romanına borçlu. Bolaño, yazarlığının ilk yıllarında daha çok şiirleriyle bilinse de, biraz da ironik bir biçimde “şiirin karın doyurmayacağı” saptamasını yaparak kariyerine romancı olarak devam eder. Vahşi Hafiyeler’i yazdıktan sonra ölüme yaklaştığını anlayan Bolaño, bütün enerjisini son romanı 2666’yı tamamlamaya adar. Beş bölümlük bu uzun romanı varisleri arasında paylaştırarak her kitabın birer yıl arayla yayımlanmasını vasiyet ettikten sonra 2003 yılında, yani henüz elli yaşındayken hayata veda eder.

Öleceğini biliyordu
Bolaño’nun yaşamöyküsündeki asıl dikkat çekici husus, henüz...
daha fazla

Yazar Detayları (düzenle)

Cinsiyet
Erkek
Doğum Tarihi
28 Nisan 1958
Doğum Yeri
Santiago, Şili
Ölüm Tarihi
15 Temmuz 2003
Ölüm Yeri
Barselona, İspanya

Kitapları (birleştir)