Kullanıcı Araçları

Marlo Morgan

9 kişi favori yazarlarına eklemiş

Yazar Açıklaması (düzenle)

Marlo Morgan lowa'da Eylül 1937'de doğdu. St. Agnes High School'a yazıldı ve daha sonra, Barstow İletişim Kolejine geçti, Missouri Üniversitesi, ve Cleveland Kolejinde biyokimya ve doğal ilaçlar alanlarında doktora yaptı.

Daha sonra Kansas şehrine gitti, Missouri şehrinde evlendi ve iki çocuk sahibi oldu.

Sağlık dalında profesyönel bir kariyere başladı. evlendikten yirmi beş yıl sonra istifasını verip yazarlığa başladı

Emekli bir tıp doktoru olan Morgan 50 yaşında iken katıldığı bir kongrede Avustralyalı bir doktorla tanıştı. Bu doktor tarafından Avustralya'ya davet edildi. Yaptığı bu yolculuk sırasında, Aborjinlerin (Avustralya'nın yerli halkı) dışlandığını farketti. Aborjinlerin aralarına izin vermesi sonucunda onlarla toplantılar yaptı. Yaşadıklarının torunlarına aktarmayı düşündüğü için, bir kitap yazma kararı aldı. Kitap gerçekten çok tutuldu. Harper Collins şirketine 1.7 milyon dolara yayın hakları verildi (1994).

United Artist şirketine film için yayın hakları veririlince Aborjinler protesto ettiler. Bir grup Aborjin 1996 yılında ABD'ye gelip film çekimlerini engellemek istedi. Başarılı da oldular.

Morgan bu protestocularla tanıştıktan sonra hikâyenin aslında uydurma olduğunu itiraf etti. Daha sonraki baskılarında bu not halinde verildi. Aborjinlerle tanışmasının, Tanrının ona verdiği bir armağan olduğunu düşünen yazar (Amerika'ya döndükten sonra) halen Aborjin hakları için çalışmakta ve Aborjinlerin kendisine verdiği isimle 'Gezgin Dil' olarak kendi bilgilerini seminerler...

Yazar Detayları (düzenle)

Cinsiyet
Kadın
Doğum Tarihi
29 Eylül 1937
Doğum Yeri
Fort Madison, ABD

Kitapları (birleştir)