dilse, 28 adet değerlendirme yapmış.  (1/4)
« geri  
Sakin Olmak - Yaşlanırken Kazandıklarımız
Ustaca Sevmek
Ustaca Sevmek

10

Keyifle okunan, insanın önce kendini sevmesi ve sevgiyi yine kendi içinde bulması gerektiğini vurgulayan bir kitap. İkili ilişkilerde her bireyin kendi özünü koruması ve her şeye rağmen hem kendimizi hem de karşımızdaki bireyi koşulsuz kabul etmenin önemi ve gerekliliğinden bahsedilmiş. Karşılıklı çıkara dair ilişkiler yerine daha derin, anlamlı ilişkiler kurmak; zayıf ve güçlü yanlarımızı açık yüreklilikle paylaşmak ve birlikte kalmak için nedenler... En önemlisi sanırım, kitabın arka planında verilmek istenen ana fikir; koşulsuz kabul, çıkarsız ilişki ve kişinin kendini gerçekleştirme istediğine saygı duymak.

İmkânsızın Şarkısı
İmkânsızın Şarkısı

10

Haruki Murakami’ nin okuduğum ilk kitabı ve çok beğendim. Favori yazarlarıma gireceğe benziyor. Diğer kitaplarını okumak için sabırsızlanıyorum. Anlatımı yalın, olay kurgusu güzel ve akıcı bir kitap.

Yol Senin İçinde
Yol Senin İçinde

2

Kitap beklentimi karşılamadı. Yazar kendinden pek bir şey katmamış, kitabın neredeyse tamamı alıntı, yani derleme şeklinde bir kitap. Çoğu sosyal medyada gördüğümüz ve çeşitli kitaplarda okuduğumuz kişisel gelişime dair hikaye ve aforizmalardan, biraz da psikoloji alanında bilimsel araştırma sonuçlarından oluşuyor. Bu anlamda zayıf bir kitap maalesef. Yazarın kendi görüşlerine yer verdiği cümleler ise sıradan ve onlar da kalıplaşmış ifadeler içeriyor.

Körlük
Dorian Gray'in Portresi
Dorian Gray'in Portresi

10

Hayata dair birçok çıkarım yapabileceğiniz, etkileyici cümleleri olan, sizi farklı duygulara sürükleyen dolu dolu, okumaktan zevk aldığım bir kitap. Özellikle Lord Henry’nin hayata dair düşünceleri sizi sarsıyor, bu karakterin vurdumduymazlığı ve sözünü sakınmayan tarzı bazen sizi kızdırsa da söyledikleri “acı ama gerçek” duygusu uyandırıyor. Karakterin Dorian’ı kışkırtıcı konuşmaları, onun güzelliğine dair gerçeküstü iltifatları, anı yaşamaktan başka bir gerçeğin olmadığına dair söylemleri mi Dorian’ ın karakterinin değişimini tetikleyip sonunu hazırlayan? Lord Henry ile hiç tanışmasaydı?.. Belki de Dorian’ın bu sona sürüklenmesinde Basil’ in ve sosyete çevresinin yüceltici, gerçeküstü ve kusursuzluğa inanan ve onu arayan hayat tarzı da etkili olmuştur.

Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku
Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku

1

Beğenemedim. Beklentilerimi karşılamadı. Okurken sıkıldım.

« geri