cicoretti, 10 adet değerlendirme yapmış.  (1/2)
« geri  
Körlük
Körlük

10

konusundan değil anlatımından bahsedeyim. Anlatım o kadar gerçekçi ki orda olduğunuzu ya da birilerinin başına gerçekten bunların gelmiş olabileceğini hissediyorsunuz. İnsanın bencilliğini ve bu bencilliğinin kurbanı haline gelerek yaşadığını çok gerçekçi anlatmış. Bazı arkadaşlar karışık bulmus anlatımı ama bence oldukça yalın ve kolay anlaşılırdı.

Kabil
Kabil

1

saramago'nun yazarlığına diyecek sözüm yok ancak insanların dini ve inançlarıyla alay eder tarza yapılan her türlü eleştiri beni rahatsız ediyor. Ateistler Teistler belki rahatsız olmayabilir ama ben oldum ve bu sebeple sevmedim.

Filler Sultanı İle Kırmızı Sakallı Topal Karınca
İnce Memed 1
Binboğalar Efsanesi
Binboğalar Efsanesi

9

Yörüklerin yüzleştikleri gerçekleri ve giderek silinip giden güzel yörük hayatını okurken burnunuza bayırlardaki çiçek kokuları gelirken bir yandan da yüreğiniz acıyacak. Tabi doğal yaşamı seviyor herkesin hakkı olanı yaşaması gerektiğine inanıyorsanız.

Kiralık Adam
Kiralık Adam

1

Şu ana kadar okuduğuma okuyacağıma ve okurken ayırdığım zamana üzüldüğüm ender kitapların başında geliyor. Bomboş saçmasapan bir kitap, snob kelimesinin bu kadar fazlaca kullanılmasına da hiç anlam veremedim.

1984
« geri