Cansel1907, 13 adet değerlendirme yapmış.  (2/2)
  ileri »
Orkestra şefi
Orkestra şefi

7

Dönem kitaplarını çok seviyorum, bu kitap da onların arasına girdi. Kitabı okurken adeta film izliyormuş gibi hissediyorsunuz. 1941 yılın da naziler tarafından kuşatılmış leningrad da şoştakovic'in bu kuşatmayı müzikal aktarımı. Kitap da 7. Senfoni'sinin doğuşunu ve kuşatma altında neler yaşadıklarını anlatıyor. Tavsiye ederim beğeneceğinizi düşünüyorum

Kabil
Kabil

10

Yazarın okuduğum ikinci kitabı oluyor ve yazarın da ölmeden önce yazdığı son kitabı bu. Kitap kabil'den önce Adem ve Havva'nın cennetten kovulma süreci ile ile başlıyor. Ama daha önce bu tür anlatım ile okuduğunuzu düşünmüyorum. Yazar'ın muzip anlatımı ile kitap hem güzel hem de eğlenceli hale dönüşüyor. Kitap da Hâbil, Kabil ve Tanrı arasında geçen durumu, kabil'in habil'i ne için öldürdüğünü, onun sonrasın da neler ile karşılaştığı Yazarın güzel ve farklı kurgusuyla anlatılmış. Tavsiye edeceğim kitaplar arasın da. Yazarın diğer kitaplarını da en kısa zaman da temin edip okuyacağım.

Kızımın Katiline Mektuplar
Kızımın Katiline Mektuplar

9

Kitap öyle sardı ki bitirmeden bırakamadım. Bu kitap da sevdiğim kitaplar arasına girdi. Yazar katilin kimliğini kitabın ortalarına rağmen söylese de kitabı sonuna kadar heyecan içerisin de okumaya devam ettiriyor. Kitabın yargı süreci en güzel en keyifli bölümleriydi. Öyle güzel kurgulanmış ki okurken kitabı adeta yaşıyorsunuz., tepkiler gösterip sinirlenip üzülebiliyorsunuz. Bu tür psikolojik kitap severlere tavsiye ederim.

Tozlu Rüyalar Kitapçısı
Tozlu Rüyalar Kitapçısı

8

Kitabı internet'te ilk gördüğüm de nedense bana kitap hırsızını anımsattı ama okurken kel alaka olduğunu aksine Jessica Shirvington'ın iki hayat arasında ki kitabını anımsattı. Kitap yazarın ilk kitabı, fakat ufak tefek hataları olmasına rağmen güzeldi. Okurken içerisin de bol bol güzel kitap önerileri ile de karşılaşıyorsunuz. Ufak tercihlerin, bir insanın hayatını nasıl değiştirebileceğini görüyorsunuz. Sıcak samimi keyif verici kitap okumak isteyenlere tavsiye ederim.

Demian (Emil Sinclair'in Gençlik Öyküsü)
Demian (Emil Sinclair'in Gençlik Öyküsü)

10

kitap kesinlikle bugüne kadar okuduğum en güzel kitaplar arasın da yerini aldı. yazar bu kitabın da eric sinclair takma adıyla kendi gençlik dönemini ve yaşadığı sıkıntılarını anlatıyor. kitap üzeriniz de öyle bir etki bırakıyor ki bakış aciniz degisiyor. yazarı çok geç tanıdım ama iyi ki tanıdım diyorum. adam tanrısallığı en somut, en anlaşılır şekil de anlatmış arkadaşım. tavsiye ediyormuyum kesinlikle gözüm kapalı tavsiye ederim okumanızı. 10 üzerinden 10 puanı hakedecek bir kitap

Bir Kadının Yaşamından Yirmi Dört Saat
Bir Kadının Yaşamından Yirmi Dört Saat

9

Bu kitap ile Stefan zweig kalemine bir kez daha hayran oldum. Novella kitaplarının kesinlikle 1 numaralı yazarı kendisi. Bu kadar kısa bir kitap da bu kadar etkileyici anlatımı yapmak gerçekten de büyük bir meziyet ister. Bir erkek tarafından bir kadının tüm egolarını bir kenara bırakıp erkekler olan bakış açısı, cesareti merhameti kadın bir yazar bile bu kadar naif anlatamaz sanırım. Stefan Zweig, kitabın ilk sayfasından son sayfasına kadar ilgiyi çok iyi ayakta tutuyor. Keşke intihar etmeseydi de daha çok kitap yazsaymış. yazarın tüm kitaplarını alıp okumak istiyorum. Bu yazdıklarımın Stefan Zweig'in ne kadar müthiş bir yazar olduğunu anlatmaya yeteceğini düşünmüyorum. kitap için puanım 10 üzerinden 10 kesinlikle.

  ileri »