tarrega, 9 adet değerlendirme yapmış.  (1/2)
« geri  
60 Yıllık İttifakta Son Gün; Hawler
60 Yıllık İttifakta Son Gün; Hawler

8

Kitabın sonu nasıl diyeyim bir son gibi bitmiyor, havada kaldım. Daha farklı bir son bekliyordum, e-kitap olarak okuduğum için acaba benim kitap eksik mi diye şüphe bile ettim. Ancak biraz düşününce konu gereği sanırım daha farklı bitemezdi. Üstelik kitabın ismi son gün ve bir gün boyunca olanlar anlatılıyor.

1909 İstanbul Düştü - Parvus'un Askerleri
Tarihimizdeki Garip Olaylar
Tarihimizdeki Garip Olaylar

6

Tarihimiz acı gerçeklerle dolu. Kitabın bir yerinde yeter artık diyor insan sadrazamların, paşaların ne şekilde idam edildiklerini okudukça. Ortaçağ acımasız ve vahşet doluymuş. Kısaca; insanların ne şekilde öldürüldüklerine biraz az değinilseymiş iyi olurmuş.

Şeker Portakalı (Zeze, #1)
Hiç Yoktan Bir Evren
Hiç Yoktan Bir Evren

4

İyi başlıyor, başlangıçta keyifli ama bazı teknik terimler ilerledikçe artıyor ve orta yaşı geçkin bir mühendis olmama rağmen kitabın yarısına kadar ancak dayanabildim ve bıraktım, ızdırap vermeye başlamıştı.

Hayvanlardan Tanrılara - Sapiens İnsan Türünün Kısa Bir Tarihi
Bir Nefeste Dünya Tarihi
Bir Nefeste Dünya Tarihi

7

Koca dünya tarihi bir nefeste olunca bu kadar oluyor tabi ama yine de bir fikir veriyor. Anlatım eski tarihlerden yeniye doğru ve ayrıca bölge bölge olarak yapılmış. İlgili zamana ait haritalara da yer verilmiş. Kitabın son çeyreğinde şimdinin zengin Avrupa devletlerinin bunu son 250-300 yılda nasıl (!) elde ettiği net bir şekilde anlaşılıyor.

« geri