Kitap okumak ister misin?, 4 adet değerlendirme yapmış.  (1/1)
« geri  ileri »
Şah Mat
Şah Mat

6

Polisiye romanlar arasında kendine haklı olarak farklı ve özgün bir yer edinmiş akıcı bir roman. Bu türün takipçilerine öncelikle önerilir.

Çi
Çi

6

Cinselliğe neden bu kadar detay verir bir yazar? Öykü atölyelerinde hep fazla ayrıntı verilmemesi gerektiği ısrarla vurgulanırken ne anlatılmaya çalışılır okura? Belki bu konuda ki görüşlerini ilk ağızdan dinleme şansımız olur bir gün. Bu konuda ki açmazı dışında okunmaya değer olduğu kanaatindeyiz.

Konstantiniyye Oteli
Konstantiniyye Oteli

7

Serenad veya Kardeşimin Hikayesi tadında değil ama okunmaya değer. Sabah namazının 5 rekat kılınması, Tuzla'dan metrobüse binilmesi veya 7 yıldızlı otelde Anadolu'dan yeni gelmiş insanların çalışıyor olması vb. göze batan hatalar. Muhtemelen diğer okurlarında bulacağı hatalar olacaktır. Koca bir hata listesi de oluşsa okunmaya değer bir kitap.

Ölümsüz Aile
Ölümsüz Aile

8

Ölmek de çarkın bir parçasıdır,doğmak da.Bir parçayı alıp geri kalanını görmezden gelemezsin. Bütününün bir parçası olmak Tanrının bir lütfudur. Eğer ölüm yoksa yaşamın ne anlamı var ki? O zaman yaşam olarak adlandıramazsın bile. (Sayfa 48) Hareket eden, büyüyen, gelişen, bir dakika bile değişmeden duramayan hayat. Her sabah baktığın bu gölün suyu hep aynı görünür, ama değildir. Gece boyunca hareket eder, batıdaki şu dereden sürekli su gelir ve doğudaki şu dereden gider, daima sessiz, daima yeni, hiç durmadan hareket eder. Ama göl hep buradadır, su her zaman hareket eder ve önünde sonunda bir gün okyanusa ulaşır. (Sayfa 47) Sadece kendi zevkini düşünmenin de iyi bir şey olduğunu sanmıyorum. Eğer insanlar bu dünyada bir yer kaplıyorlarsa faydalı bir şeyler yapmaları gerektiğini düşünüyorum. (Sayfa 66 )

« geri  ileri »