snowflake, 61 adet değerlendirme yapmış.  (1/9)
« geri  
Kırmızı Saçlı Kadın
Trendeki Kız
Trendeki Kız

8

Uzun süre çok satanlar listesinde kalan, Amerika'da kısa sürede satış rekorları kıran kitap "Trendeki Kız" yazarın ilk romanı olmasına rağmen oldukça başarılı bir kurgu. Eksikleri yok değil ancak sizi sürükleyeceğine emin olabilirsiniz. Trendeki kız, Rachel adında eşinden yeni ayrılmış, işsiz kalmış, alkolik biri. Eşinden ayrıldıktan sonra bir arkadaşının odasını kiralıyor ve kimseye işsiz kaldığını söylemeden her gün aynı saatte, trenin aynı vagonuna binip işe gidip gelirmiş gibi evden çıkıyor. Tren yolculuğu sırasında eski kocasıyla yaşadığı evi ve sürekli dikkatini çeken komşu evi izleyerek vaktini geçiriyor. Ancak bir gün gazetede, merakla izlediği komşu evde yaşayan Megan'ın kaybolduğunu okuyor. Olaylar burada başlıyor ve hiç aklınıza gelmeyecek bir sonla bitiyor. Açıkçası kitabın ortalarında hikayenin biraz uzadığını düşündüm. Sürekli Rachel'ın sarhoşluğu, geceyi unutması, sabah kendine gelip hatırlamak için uğraşması ve içine düştüğü bu depresif hal beni yordu. Güçsüz ve aciz karakterlerden pek hoşlandığım söylenemez ancak olay ilerlediğinde tamamen başka bir hal aldı. Daha iyi bir anlatım olabilir miydi? Bence "evet" ama kesinlikle kötülenecek bir roman değil. Özellikle ilk deneyime göre... Bu kadar fazla satılmasını ve ses getirmesini gereksiz bulsam da iyi ki okumuşum dedim yoksa kitaplığımın eksik kaldığını hissedecektim. Gerilim, heyecan sevenler için iyi bir alternatif "Trendeki Kız".

Benim Kısa Tarihim
Sineklerin Tanrısı
Sineklerin Tanrısı

9

Çocuklar üzerinden ıssız bir adada yürüyen bir roman belki ama okudukça gerçek dünyayla ne kadar bağlantılı olduğunu göreceksiniz. http://www.beraberokuyalimmi.blogspot.com.tr/2015/11/sizden-gelenlersineklerin-tanrisi_9.html

Gözünü Kırpma, Düşerim
Beş Şehir
Empati
Empati

9

Adam Fawer'ın zekice kurgularına bayılıyorum. Olasılıksız'la kıyaslayacak olursam Empati birazcık sönük kaldı ama okuduğum kitaplar arasında hala en iyilerde yer alıyor. Kitapları kurgu olsa da (bunu Empati'nin sonunda yazar kendisi de belirtmiş) gerçek olaylardan alıntıları çok fazla. Bilim, felsefe, tıp açısından engin bilgiler aktarıyor okuyucusuna. Sonunu açıkçası daha farklı tahmin etmiştim. Sizi şaşırtacağını düşünüyorum. Ve yeni çıkan kitabı "OZ"u okumak için sabırsızlanıyorum. Umarım bir daha bu kadar uzun bir ara vermez. :)

« geri