TELHAPPY, 58 adet değerlendirme yapmış.  (2/9)
İntihar Şairleri
Daktiloya Çekilmiş Şiirler
Daktiloya Çekilmiş Şiirler

1

Aradığım intihar edecek birisinin ruh halleri; aşırı bir bunalım, hayatın anlamını bulamayış, ölümle dans ediş vb. temalı şeylerdi; aradığımla hiç alakası yok tabi. Şiirler çok anlaşılmaz,kapalı,okuması zor ve başarısız,iki kere okudum hepsini, neden bu tarzı tercih etmiş acaba..

Aşkın İstilası - Yol
Aşkın İstilası - Yol

2

Aşkın istilası yol ve sufi nefesi deyince programlarda; kitapta sufilikle iyi bir şeyi birleştirip farklı bir sentez yaratmıştır diye hayal ettim. Çok basit bir reiki kitabından başka bir şey değil.Ki topu ve çakraları hiç okumadıysan okumaya değebilir. Aşk şudur budur çok havada laflar la sentezlemiş. Ki toplarını çok basit geçmiş. Yinede topları çakralara atmaya kaç gün dayanırım bilmiyorum, deniyorum. Okuması kolay, diğer kitaplarını sırf nasıl olduğunu görmek ve belki bir şey vardır umuduyla okumayı düşünüyorum.

Martin Eden
Oblomov
Oblomov

1

Yarısının vasat aşk romanı olduğunu bilseydim böyle şok olmazdım.Okuması çok kolay,beş kuruş etmez,altını çizdiğim cümle yok,Mehmet Rauf’un Eylül’ü bundan çok daha iyiydi. Zengin,çok tembel,evden çok az çıkan bir soylunun aşkı ve vasat hayatı.210. sayfada yataktan çıkıyor.300 sayfa aşk anlatıp 2 sayfada bitirmesi çok garipti.Eski, yeni rusya durumu önemsiz. “Hayat hayattır,bir ödevdir,ödev dediğinde çetin bir iştir.O halde ödevimizi yapalım.”

Otostopçunun Galaksi Rehberi  (#1-5)
Otomatik Portakal
Otomatik Portakal

2

2nci okuyuşumda,5 kat daha az irrite oldum.Fazla anarşist,antitest,tecavüz ,şiddet,tabi olmazsa olmaz sisteme siyaset eleştirisi filan olduğunu hemen çakozladım kankalarım.Anlatıcı eline almış,karakterin içine girmesi ve olaylar örgüsü kasnak gibi olduğunu dikizledim ey kardeşlerim.Ayrıca kara mizahta güldürüyor argoyla beraber.Hikaye çok akıcı,film süper.3 kişinin garip rast gelip intikamlarını almaları dandik,kitabın finalinin kısalığı dandik,iyiliğe dönmesi güzel.Eşine benzer bir saldırı olmuş,son bölüm silinmiş,kitabı 3 haftada yazmış,10 dil biliyomuş,kompozitör,hristiyanmış güya,otobiyografisinden nasıl yazdığıyla ilgili bilgiler var… “İyiliğin sebebini aradıkları yok,öyleyse neden tersini merak ediyorlarki?”“Seni insanlıktan çıkarmışlar.Artık seçme şansın yok.Toplumun onayladığı eylemlerin dışına çıkamıyorsun,sadece iyilik yapabilen küçük bir makinesin.” Yazar kitapla ilgili konuşuyor;http://kitap.radikal.com.tr/makale/haber/otomatik-portakal-50-yasinda-349875