minimall_ist, 104 adet değerlendirme yapmış.  (1/15)
« geri  
Kirpinin Zarafeti
Kirpinin Zarafeti

6

Keşke bu zarif kitabı okuyacak kadar Fransızcam olsaydı. Kitabı okumadan önce filmini izlemiştim ve filmi kesinlikle mükemmeldi. Çevirisinden olsa gerek kitap aynı mükemmel etkiyi yaratmadı bende.

Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları (Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları, #1)
Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları (Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları, #1)

4

Hayatımda ilk defa bir kitabı kaybettim ve o kitap Bayan Peregrine'nin Tuhaf Çocukları olunca bu durumda biraz tırstım. Bu beni yıldırmadı ve yenisini alıp sonunu getirdim :)) Kitabın konusundan ziyade fotoğrafları korkutucuydu. Tavsiye eder miyim hayır...

Küçük Prens
Balinanın Karnında
Balinanın Karnında

3

Ben aslında 'Boğulmamak İçin' kitabını almak istemiştim ama neden bunu aldım hiç anlamadım ve diğer kitabını almak istediğimi de bu kitabın bitmesine 4 sayfa kala hatırladım. Ayrıca bu denemeleri pek de severek okumadım, yani yanlış kitap almanın pişmanlığını dibine kadar yaşadım. 150 sayfalık kitap 1-5 günde ancak bitti.

Felatun Bey ile Rakım Efendi
Felatun Bey ile Rakım Efendi

10

Ahmet Mithat Efendi ne de güzel yazmış Fêlatun Bey ve Râkım Efendi'yi. Masal mı dinliyorum, tiyatro mu izliyorum, radyoda bir arkası yarın mı yayınlanıyor yoksa Rakım Efendi çıkarken evin kapısını açık unutmuş ve Dadı Kalfa ile Cânân'ı mı görüyorum o kapı aralığından... İşte böyle güzel bir hissiyatla akıp gidiyor sayfalar...

Şair Evlenmesi
Şair Evlenmesi

5

Sanırım ilk, edebiyat dersinde okumuştum. Eminim o zaman daha çok şey anlamışımdır, şimdi ise kitabın %90'ının anlamadım, bu yüzden puan da biraz düşük oldu. "Şair Evlenmesi, Durub-u Emsal-i Osmaniye, Nesirler'den Validesine Bir Mektubu" net anladıklarım. Geri kalan kasideler, şiirler, gazeller ise sadece okuduklarım.

Puslu Kıtalar Atlası
Puslu Kıtalar Atlası

10

Nasıl bir emektir bu, nasıl bir sabır... Düşler mi gerçeğimiz yoksa gerçekler mi düşümüz? Nedir sonsuzluğun başlangıç noktası? Çok farklı bir kitap deneyimiydi benim için. Daha önce de Kafka'nın Dava kitabının çizgi romanını okumuştum. İkisini kıyaslayacak olursam bu kesinlikle çok daha iyi. Kitabı okurken her bir karenin bir köşesinde ben de vardım sanki, okuyucu içine alan harika bir çizgi roman olmuş..

« geri