eatas, 14 adet değerlendirme yapmış.  (2/2)
  ileri »
Unutulanlar Dışında Yeni Bir Şey Yok
Unutulanlar Dışında Yeni Bir Şey Yok

7

Kitabı babam eve getirdiğimde pek ilgimi çekmemişti. Sonrasında kitabın kapağındaki isimlerin görev yaptığı dönemdeki şehitlerin isimleri olduğunu fark ettim ve kitap ilgimi çekti. Sonrasında okumaya başladım. Doğu bölgesinde PKK'ya kök söktürdükleri dönemi anlatıyor ancak kısmende Ankara tarafından engellendiklerini de belirtiyor. Örneğin: "PKK üst yöneticilerinin toplantı yapacaklarını öğrendikten sonra hava bombardımanı başlatmak için uçakları kaldırdığında Genelkurmay tarafından aranarak acil uçakları geri çağır talimatını aldığını yazıyor."

Suç ve Ceza
Suç ve Ceza

8

Uyumadan bir sayfa daha okuyum derken sayfalarca okumaya devam ettiğim, bitmesin diye gözünün içine baktığım bir eser. Yazarın kahramanı oluştururken kendi hayatından bir takım eklemeler yaptığı kanısı oluştu bende. Raskolnikov'un şiddet olaylarını örnek olarak gösterebiliriz.

Modern Türkiye'nin Doğuşu (III.Edisyon)
Modern Türkiye'nin Doğuşu (III.Edisyon)

6

Bernard Lewis 11 Eylül saldırıları öncesi ve sonrası olarak iki dönem içerisinde incelenebilir. Kitabının ilk basımında Ermeni iddialarıyla ilgili güvenilir herhangi bir kaynakta delil olmadığını söylerken, ikinci basımında neredeyse Ermeni soykırımını inkar ettiği için ceza aldığı günleri unuturcasına "katliam" sözcüğünü kullanmıştır. Bernard Lewis'ın kişiliği her ne kadar tartışma konusu olsa da Modern Türkiye'nin Doğuşu isimli eseri Türk Tarihi açısından önem arz etmektedir.

Ortadoğu
Ortadoğu

6

Bernard Lewis okurken dikkatli olmak lazım.. Ortadoğu kitabının neredeyse her sayfasında gelişmiş, ileri, örnek vb. kelimelerden sonra batı sözcüğü, geri kalmış, sıkıntılı vb. kelimelerden sonra doğu sözcüğü gelmekte.. Tarihçiliğinin yanı sıra oryantalist kimliği de göz ardı edilmemeli..

Sherlock Holmes - Kızıl Saçlılar Kulübü
Sherlock Holmes - Kızıl Saçlılar Kulübü

7

Kitapta bulunan tespitler ilk başlarda ilginç gelmeye başlamıştı ancak ilerleyen aşamalarda kurguları hissettiğim yerlerde olmadı değil.. Dinlenme amaçlı okunması tavsiye edilir..

İyi Kalpli Erendira
80 Günde Devri Alem
  ileri »