güzyagmuru, 30 adet değerlendirme yapmış.  (3/5)
Metal Yorgunluğu - Seçme Öyküler
Beyaz Kale
Tesirsiz Parçalar
Tesirsiz Parçalar

9

"Bazı geceler zaman, bir yerlerde takılıp kalır. Bazı şarkılar sadece böyle zamanlarda dinleyelim diye vardır. Bazı şiirler ancak böyle zamanlarda anlaşılabilir. Bazı hikayelere sadece ve sadece böyle zamanlarda katlanılabilir. Bazı geceler, zaman buzdan bir bıçak kadar sert, soğuk ve şeffaftır. Görünmez bir el onu ruhumuzun en hassas noktasına batırır." Boğazınızda bir yumru varmış gibi hissettirir.

Dövüş Kulübü
Dövüş Kulübü

10

Filmini zaten, herkes gibi, ben de çok sevmiştim, kitabı da aynı güzellikteymiş. Filmde olmayan detayları okumak keyifliydi. Sonunu bilerek okuduğum için de filmde fark etmediğim şeyleri fark etme olanağı buldum. Kısacası, filmini izleseniz dahi, okumanız gerektiğini düşündüğüm bir kitap. Akıcı, altı çizilesi cümlelere sahiplik yapan, keyifli bir kitap. Chuck Palahniuk'un üslubunu sevdim, diğer kitaplarını da okumak istiyorum. "... Sonra o güzel yuvanızda kısılıp kalırsınız. Bir zamanlar sahip olduğunuz şeyler artık sizin sahibiniz olur."

Hoşgör Köftecisi
Hoşgör Köftecisi

8

Şiirleriyle tanıdığımız Orhan Veli'nin hikayeleri de oldukça güzeldi. Samimi ve içtendi yazdıkları. Hikayelerinden en çok "İşsizlik" ve "Denize Doğru"yu beğendim. Özellikle İşssizlik hikayesini Müşfik Kenter'den dinlemenizi tavsiye ederim.

Temel Parçacıklar
Babasız Evler
Babasız Evler

7

Babasız Evler, Heinrich Böll'ün savaş döneminden etkilenip yazdığı, 2. Dünya Savaşı dönemini farklı bir bakış açısından görmemizi sağlayan romanı. Savaşa giden askerlerden ziyade, onların geride bıraktığı eşlerinin ve çocuklarının hayatlarını okuyoruz ve o dönemin Almanya'sını görmüş oluyoruz. Ben bu kitaba iki açıdan bakmak istiyorum. Birincisi, yazarın üslubu. Böll'ün tasvirleri beni kendine hayran bıraktı. Çocukların dünyasını, annelerin içinde bulundukları farklı sıkıntılar bu betimlemeler aracılığıyla çok güzel yansıtılmış. İkinci olarak da kitaptaki olay örgüsü. Sürekli geçmiş-şimdi arasında atlama var, aynı zamanda şimdiki zamanda da atlamalar oluyordu. Bu da bazı olayların benim gözümde havada kalmasına sebep oldu maalesef. Kitabın sonu da istediğim gibi değildi. Kısacası, onların hayatından bir kesiti güzel bir üslupla sunduğunu düşünüyorum. Savaşın bıraktığı etkiler üzerine yazılmış, okunmaya değer bir kitap.