betulkul, 25 adet değerlendirme yapmış.  (1/4)
« geri  
Derin Sularla Şeytan Arasında (Işıltı Serisi 1)
Zaman Çarkı, 02. Kitap: Büyük Av
Hurin'in Çocukları
Kuşatma ve Fırtına (The Grisha #2)
Kuşatma ve Fırtına (The Grisha #2)

9

Sonlarda ee bu kadar hazırlıktan sonra savaş olmadan bitecek mi diyorsunuz. Bütün aksiyon son bölüme sıkıştırılmış gibi olmuş. Okurken keyif aldım ve çarçabuk bitirdim ama bir şeylerin olması için bekleme hissi sıktı biraz. O yüzden bi puan kırdım.

Tanrıça (Tanrıça, #1)
Tanrıça (Tanrıça, #1)

6

Vakit geçirmek için güzel hoş bir kitap. Bariz hatalar ve yazarın acemiliğini gösteren detaylar olsa da, okunabilir. Sonu gerçekten ilginçti.

Rüzgarın Adı (Kralkatili Güncesi: 1. Gün)
Rüzgarın Adı (Kralkatili Güncesi: 1. Gün)

10

Diyorum ki, bu kadar kalın bir kitap ancak bu kadar sürükleyici olabilirdi. Böylesine ustaca bir dil üstelik yazarın ilk kitabı olmasına rağmen, böyle özenle hazırlanmış bir evren ancak 10 puana layık olabilirdi. Tolkien'den ve Zaman Çarkı'ndan sonra yeni bir efsanenin doğuşuna tanık oldum. Ama dediğim gibi doğuşuna. Çünkü Kvothe'nin daha yapacak işleri, kapatacak hesapları var ve her anında yanında olacağım. Çünkü kitabı bitirdiğim de sanki yaşadığı mutluluğu, hüznü, aşkı bende paylaşmış gibiydim ve yeni bir kitap bitirmekten çok yeni bir arkadaş edinmişim gibi hissettim Şimdi diyecekler ki bu kitap akıcı değil, özenti sıkıcı vs. Tabii herkesin kendi fikri ama şunu söyleyeyim. eğer bir kitabın yorumlarında 10 puan ve 2 puan varsa o kitabı alıp okuyun. Çünkü ya herkesin anlamayacağı kadar güzeldir, ya da herkesin anlamayacağı kadar kötüdür. Gelgelelim Rüzgarın Adı, Harry Potter, Orta Dünya'da doğsaydı ne olurdu sorusunun cevabı gibiydi, okuduğum onca kitabın arasında ilk kez bir benzerlik beni rahatsız etmedi. Hatta hoşuma gitti. Patrick'in bir Tolkien hayranı olduğunu görünce daha bir hevesle okudum. Sonuç, elime aldığımda bu bitmez herhalde zaten arka kapak yazısını da sevmedim ama başlayayım bakalım dediğim kitabı iki günde bitirdim. Kendimi bile şaşırtarak favorilerime ekliyorum bu kitabı. Okumak için çok bile beklemişim.

Erkek Dedikodusu
Erkek Dedikodusu

5

Uzun zaman önce elime aldım ve popüler olduğundan sanırım güzel bir kitap olduğunu düşünüp başladım ama her sayfada delirdim. O nasıl anlatımdır, nasıl bir günlük hayat dilidir. Çeviri kitaplarda bile diyaloglar böyle Avrupai değil. Basit anlatım. markalar. gereksiz karakterler deli oldum ve yarım bıraktım. Nedense bugün elime aldım ve bu kez hiç bir beklentim olmadan okumaya başladım. Beklentim yokken akıp gitti ve bir günde bitti. Kitap güzel miydi,hayır. Ama okunur, eğer parana kıyıp aldıysan paşa paşa oku yok almadım diyorsan sakın! Parana değecek yüzlerce kitap var.

« geri