Erencan Mumcu, 8 adet değerlendirme yapmış.  (1/2)
« geri  
Şahane Hatalar
Ya Gazi Paşa Duyarsa
Ya Gazi Paşa Duyarsa

8

Aklıma geldiği kadar anlatayım. Yalçın Tanfer isimli bir zat Erdal Sarızeybek'in ziyaretçisi olmak için karakola gelir, ancak bunun haberini üst rütbelerden alır. Bunun üzerine detaylı araştırma yapan Erdal Albay, Yalçın Tanfer'in temiz bir sicile sahip olmadığını ve hatta Şanlıurfa ilinde birçok kişiyi dolandırdığı ortaya çıkar. Bunun önlemlerini almaya çalışırken, üst makamlardan kendisine soruşturma açıldığı öğrenilir. Ayrıca kendisinin Manisa'dan Şanlıurfa'ya tayini çıktıktan sonra bavullarını toplayıp yola çıkacağı gün, kendisine bir direktif gelir. "Fransa'da yapılacak olan Uluslararası Jandarma Yarışması'nda Türk Jandarmasının komutasına Kurmay Albay Erdal Sarızeybek'in getirilmesine..." Fransa'da Türkiye birinci gelir. Ancak Manisa'da olduğu sürece buna müsaade etmeyecek Erdal Sarızeybek'in yokluğunda, cemaat yurtlar ve dershaneler aracılığıyla Manisa şehrinde yerleşmeye başlamıştır.

Güç Sınırı
Güç Sınırı

9

İletişim konusunda hassasiyeti ve medya teorilerini içeren, eğitici bir kitaptır. Liyakat açısından kendini yetiştirmiş bir danışmanın, ABD başkanına tepki gösterebileceğini en net şekilde anlatır. Bütçe Kanunu komisyondan geçmesi gerekir ancak adaletli davranmak isteyen bürokratlar olaya karşı çıkar. Ardından suikastler patlak verir. ABD başkanı, danışmanları Garret ve Moncur, FBI kolları sıvar. Ancak pentagon ve beyaz saray arasındaki anlaşmazlıklar, işleri zorlaştırır.

Sakıncalı Piyade
Sakıncalı Piyade

10

Siyasi iktidara muhalif argümanları ve politika analizlerini sıkıcı bulanlar, mizahi yaklaşımlar içeren Sakıncalı Piyade kitabını okuyarak, dönemin hükümetinin Atatürkçü kesime nasıl gözle görülür "yasalara aykırılıkla" zulüm ettiğini görmekteyiz. Sakıncalı Piyade Eri UĞUR MUMCU. PKK ile ilgili, derin devlet dosyasını incelerken bombalı suikaste kurban gitmiştir. Tesadüf bu ya, tam da dosyayı incelerken.

Komünist Manifesto
Komünist Manifesto

2

Marx'ın toplumsal sınıf kavramıyla birlikte ütopyasını da akıllara kazımaya çalışır. Marx, bilinç kavramından bahsedene kadar sosyolojik analizler yapmıştır ve girdiğim tüm politika içerikli derslerde (Politika Bilimi, Siyasi Tarih, Siyasi Düşünce Tarihi 1-2, Siyaset Sosyolojisi) bundan bahsedilmektedir. Sınıf kavrmını ve hakim sınıfı objektif kriter olan üretim aracı ile açıklar. Ancak bilinç kavramı olan subjektif kriter devreye girmesiyle kutuplaşmalar oluşur ve artık ittifaklar meydana gelmiştir. Günümüzdeki sol örgütlerin kitabı okuduktan sonra, kitabın anlattıklarını değil, kendi kulaktan dolma zihniyetlerini argümana çevirmeleri asıl yanlış olandır. Marx sınıf bilinç kriterini ortaya atarken, kutuplaşmalardan bahseder ve proleter devrimin gerçekleşmesi için kapitalizm yaşanmalıdırder. Doğu'daki feodal yapıyı dikkate almadan, sırf kapitalizm üzerinden hala sosyalist devrim hayalleri kurmak bizim ülkemizde aptallıktır. Velhasıl bu kitabı her adamın eline vermemek lazım.

Devlet
Devlet

8

Platon'un ideal devlet kuramını ortaya koyar. 3 cevher kuramıyla birlikte sınıf ayrımlarını ve erdemli kişiler olan bilge insanların yönetimine tabii tutulmasını meşrulaştırır. Verimli topraklar üzerinde kurulması ve dış ticarete kapalılığı ön planda tutar. Platon'un Komünizm'i yalnızca koruyucu sınıfı kapsamaktadır. Bu yüzden günümüz komünizm anlayışından farklıdır. Aristokratik sistemlerle ilgili sosyolojik tez hazırlamak isteyenler, siyasetle ilgilenenler ve meraklı olanlar mutlaka okumalıdır. Not: Platon'un ideal devleti ütopyadan öteye gidememiştir. Ayrıca bkz. "Platon'un mağara kuramı" ve "İdealar evreni-Nesneler evreni ayrımı".

Söz Meclisten İçeri
Söz Meclisten İçeri

9

"Parlamentolar toplumların aynasıdır." sözü bir bakıma yanlıştır. Yanlıştır, çünkü seçim sistemleri ve ülkenin yapısal özellikleri, halkı, parlamento aynasında olduğu gibi yansıtmaz. Bu aynada, çoğu kez birbirine benzer görüntüler, başka başka makyajlarla yansıtılır. Örneğin bir seçim sisteminden bir başka seçim sistemine göre bu ayna birbirlerinden farklı, değişik görüntüleri verir.

« geri