Elysion, 306 adet değerlendirme yapmış.  (2/44)
Büyülü Ölüm (Eve Dallas, #5)
Büyülü Ölüm (Eve Dallas, #5)

9

Bu seri harika :) Okumayı özlediğim roman türü diyebilirim. Polisiye, macera, gizem, aşk ve komedi. Hepsi mevcut :) Eve:Trafik şubesinden kocamın minikopteri ile gökotobanlarında hız yaptığını duymak istemiyorum. Roarke: Duymayacaksınç Çok iyi rüşvet veririm. :))

Cellat
Cellat

5

Kapağına bakınca fazlaca gerilim yüklü olacağını düşündüğüm Cellat kitabı daha çok macera ve polisiye tarzı çıktı. Boş vaktiniz varsa okunacak kitaplardan. 📚 10 üzerinden 5 diyelim📚

İlber Ortaylı Seyahatnamesi
İlber Ortaylı Seyahatnamesi

5

Ilber Ortaylı'nın Sehayatnamesi'ne #doğuekspresi nde başlamıştım ama tabiki manzarayı izlemekten bitirememiştim 📚🤭 Çok büyük hevesle başladığım için midir bilemiyorum bırakmayayım diye zorla okudum. Biraz görsellik (harita vs.) katılabilirdi. Ülkelerin yoğun olarak siyasî tarihinin anlatıldığı bir kitap, ben biraz daha kültürel detaylar beklemiştim. . 📍"Demir-çelik, sanayi, mühendislik dallarında patlama yapan Türkiye'nin diplomalılarının tarih, coğrafya ve edebiyat dalındaki yavanlığı, maddi zenginliklerimizin geleceği için de bir tehlikedir. Zira kimliğini inşa edemeyen aydının toplumunu da nerelere götüreceği belli değildir."

Semerkant
Semerkant

9

Amin Maalouf'un okuduğum ikinci kitabı. Doğunun Limanları kitabını da çok sevmiştim ama Semerkant çok daha güzel. Ömer Hayyam, Nizamülmülk ve Hasan Sabbah'ın anlatıldığı ve Iran yakın tarihin anlatıldığı iki farklı ama iç içe olan hikayelerinden oluşuyor. Alamut'tan Titanik'e kadar uzanan harika bir kitap. Aşk, macera, entrika, intikam, hırs ve içinde pek çok tarihi bilgi barındıran bu kitabı okumadıysanız mutlaka okumalasiniz. En yakın zamanda Afrikalı Leo ile Alamut kitaplarını da almak istiyorum. Haşhaşinler ve İran'ın yakın çağ tarihi hakkında hiç bilmediğim bilgiler edindim. Kitaplığımın en sevdiğim kitaplarından oldu. 📚 . . "Her gün biri çıkar ,başlar, benim ben demeye, Altınları, gümüşleriyle övünmeye. Tam işleri dilediği düzene girer, Ecel çıkıverir pusudan: Benim ben, diye." . " Kralına karşı haklı olan bir vekil, kocasına karşı haklı olan bir kadın, subayına karşı haklı olan bir nefer, bunların hepsi iki kat cezaya çarptırılmaz mı? Zayıflar için haklı olmak bir suçtur."

Pembe Fili Düşünme
Pembe Fili Düşünme

7

Kişisel gelişim tarzı kitapları okumayı değilde daha çok roman okumayı sevdiğimden kısa ve akıcı olması sayesinde hemen bitirebildim. Anlatımı ve örneklemeleri güzel. Hedefe ulaştıktan sonra boşluğa düşülmemesi vs gibi konularda güzel noktalara değinilmiş. Etiketlemenin anlatıldığı bölüm benim en sevdiğim bölümdü diyebilirim. Olumlu-olumsuz tüm yönlerimizde "biz" olduğumuzun farkına varmak konusunda yazılmış faydalı bir kitap.

Okyanusun Ötesindeki Yıldızlar
Okyanusun Ötesindeki Yıldızlar

6

Yetimhaneden başlayıp okyanus aşırı ülkere sürükleyen 500 küsür sayfalık bir macera📚 Yazarın okuduğum üçüncü kitabıydı. Agnes'ın azmi ve kararlılığı ders alınabilecek nitelikte👍

Momo
Momo

8

Hiç zamanımız yok, hiç bir şeye yetişemiyoruz derken Momo'yu okumak iyi geldi. Masal tadında yetişkinler için hoş bir hikaye. Bir çırpıda okunacak kitaplardan.. 📚 Alınacak çok mesaj var, keyifliydi.. . . . . . 🎈 "Bazen önüme upuzun bir yol çıkıyor. Oyle uzun ki insan bunun sonu gelmez sanıyor. O zaman acele etmeye başlıyorsun. Gittikçe daha da acele ediyor insan. Her önüne baktığında yolun hiç de kısalmamış olduğunu fark ediyorsun. Daha hızlı ve daha gayretli çalışıyorsun; sonunda nefesin kesilip güçsüz kalıyorsun ve cadde hala upuzun bir şekilde seni bekliyor. İnsan caddenin tamamına bakıp hemen bir karara varmamalı. Her zaman adım adım ilerlemeli. Sürekli olarak bir adım, sonra bir nefes, sonra süpürge.. İşte o zaman hayat zevkli olur. Önemli olan işini iyi yapmaktır... Oyle de olmalı..."