denizdibi_cini, 16 adet değerlendirme yapmış.  (2/3)
Od
Od

10

Kesinlikle önyargıyla yaklaşmıştım tasavvufi bir kitap olması ve sınavda çıkacak olması bunda etkiliydi. Arkadaşlarımın ısrarıyla sınavdan sonra okudum. ve iyi ki dedim, iyi ki okudum. Elif'i tanımlamasına hayran kalıp bi çok defa aynı bölümü okudum.. Sitare'nin aşkı tarif ettiği bölüm çok hoşuma gitmişti. Eleştirmenin söylediği gibi kitabı okurken “Elif”leşiyorsunuz.. Tasavvufi roman okumam diyen ben hayran kalarak okudum, şiddetle tavsiye ederim..

Keşke Gerçek Olsa
Keşke Gerçek Olsa

10

Gerçekten çok hoşuma gitmiş olan bir kitaptı. Yalnız devamı olan Sizi Tekrar Görmek romanını bulamadım, kitap listesine ekledim en yakın zamanda alacağım. Beyaz perde uyarlaması olan Cennet Gibi'yi de kitabın etkisinde kalıp izlemiştim. Değişiklikler vardı ama film de gerçekten harikaydı. Tavsiye ederim şiddetle. "sen olmasan da, artık asla yalnız olmayacağım, çünkü sen bir yerlerde yaşamaya devam ediyorsun.. ve geride bıraktığınız kalbinizse, mutlaka geri dönersiniz.."

Fareler ve İnsanlar
Fareler ve İnsanlar

8

Okulda kitabımı bitirmiştim ve kitap ararken arkadaşım okumalısın deyip vermişti, o gün okul çıkışına kadar bitirdim. Başlarda gerçekten sıkıldım ama sonunda gözümden bir kaç damla yaş aktı.. Abartılacak kadar güzel miydi, değildi belki. lakin yazarın vermek istediği mesaj anlayabilene harikaydı bence..

Çılgınlık
Çılgınlık

8

Süreyya kadar etki bırakmasa da güzel bir kitaptı. Yine düşlediğimden farklı bir sonla bitti.. Tavsiye ederim, bir solukta bitti.

Süreyya
Süreyya

10

Okuduğum ve okurken yaşadığım bir kitap.. Sonunun tahmin ettiğimden farklı bitmesinin üzerimdeki etki de büyük payı var. Zeki olmasına rağmen başlarda çok saf duyguları olan ve bu saflığından ötürü kırılmış olan Süreyya'nın günlüğünün olduğu bölümler gözünüzü gerçekten yoracaktır ama bir solukta okuyacağınızın garantisini veriyorum..

Filiz Nerdesin?
Filiz Nerdesin?

9

Aklımda etkileyici cümleler bırakan kitaplardan birisi. Bkz: "Sevgili daima yeni olandır. Memet bir geçmiş benim için. Zamanı Memet'e göre ikiye bölsek: Memet'ten önce, Memet'ten sonra. Memet'ten önce, Memet aradığım sevgilimdi. Memet'ten sonra ise Memet yok oldu artık. Kirlenen sevgili geçmişindir. Onları hortlatmaya gerek yok" "Kadın terk edilmekten daha mı çok ürker? Buna inanmıyorum. Beni terk eden erkeğin benden sonra gittiği yer önemli. Daha aşağılara gidiyorsa terk etmedi, kaçtı. İnsan aşağılara gitmemeli." "Uzun uzun gülerdi. Ağlar mıydı yoksa? Oma gülerek mi ağlardı?

Eksik Taşlar
Eksik Taşlar

10

Uzun bi süre önce okumuştum o yüzden tam olarak isimler aklımda kalmadı. Devrimin babasıyla olan ilişkisi beni çok sarsmıştı gerçekten. Hele ki babasının yaşam tarzı(80lerdeki olaylara bakışı) gerçekten muazzam anlatılmış. Herkese tavsiye ederim..