denizari, 28 adet değerlendirme yapmış.  (3/4)
Bir Yumak Mutluluk (Blossom Street Serisi 2)
Bir Yumak Mutluluk (Blossom Street Serisi 2)

8

Bu kitap da Küçük Mucizeler Dükkanı tarzında. hatta onun devamı denebilir. Kadınların başarısı, dostlukları ve kişisel gelişimleri üzerinde durulmuş ve akıcılığı mükemmel olan bir kitap. Ben beğenerek okudum..Tavsiye ederim..

Sonsuza Kadar
Sonsuza Kadar

5

SONZUSA KADAR Kitap Matteo'nun Nora'ya olan büyük aşkını anlatıyor. Matteo Nora'yı çocuğunu ve dogmamış bebeğini bir kaza sonucu kaybediyor ve kendini bir çıkmazda buluyor. Nora'yı kaybetmek Matteo için hayatının anlamını da kaybetmek demek. Hayata tekrar tutunma çabaları. Matteo'nun babasının desteği ve kendini bulma çabaları, tanrının ne olduğu ve eğer var ise nasıl bir sınavdan geçirildiği kitabın bütünün de sürekli sorgulanan bir olgu. Kitabı okurken de kendinizi Metteo yerine koyacaksınız ve hiç bir şeyin sonsuza kadar süremeyeceği ve onu kaybedene kadar da değerinin anlaşılamayacağını anlayacaksınız. Ben kitabı okurken Nora'nın hayat felsefesini ilgi ile izledim diyebilirim. O'nun kitaplara ve şiire olan tutkusu ve beynini zengin bir kütüphane yapma çabaları beni çok etkiledi. Okumak dünyanın sadece yemek yeme, uyumak, sevişmek ve ölmekten ibaret olmasını engelleyen bir olgu olduğunu yaşam tarzıyla da çok güzel hissettiriyor. Can Yayınları'ndan çıkan bu kitabı beğenerek okudum. Ama Yüreğinin Götürdüğü Yere Git kitabındaki tadı malesef bulamadım.Gene de Suzanna Tamaro kitaplarının hepsi ayrı bir tat veren beğendiğim bir yazar.Okumanızı tavsiye ederim.

Vahşi Adalet
Vahşi Adalet

10

Kitabın kapağını görür görmez okumam gerektiğini düşünmüştüm ve kitap elime geçtiğinde bekleyen tüm kitaplarımı bir kenara itip okumaya başladım..:) Kitap gerçekten de kurgusu mükemmel olan harika bir kitap...Hiç bir yerinde duraksama olmadan aynı heyecanı sonuna kadar hissedebiliyorsunuz.. Amanda hukuk fakültesinden mezun olur olmaz babasının hukuk bürosunda çalışmaya başlar. Babası ünlü bir ceza avukatıdır ve Amanda'da bu yolda ilerlemeyi düşünmektedir. Olaylar telefonla gelen bir ihbarla başlar ve karşılaşılan manzara buzdolabındaki iki kesik baş ve gömülü haldeki dokuz ceset... Tüm kanıtlar Dr. Cardoni'nin suçlu olduğunu göstermektedir..Bir yandan Dr Cardoni suçlu gözükürken O da eski eşini suçlamaktadır... Kitabı okurken sizde kendinizi dedektif gibi hissedip ipucu yakalamaya çalışacaksınız...Ama boşuna uğraşmayın..:)

Aşka Veda
Aşka Veda

7

Can Dündar'ın aşk ile ilgili yazılarının bir araya gelmesiyle oluşturulmuş Zamanımızın mutsuzluğunun nedenleri etkileyici bir biçimde anlatılmış. Kadının ve erkeğin aşka bakış açısını ve yer alan faklılıklar anlatılmış . Beğenerek okudum..

Hiç Kimse Sıradan Değildir
Hiç Kimse Sıradan Değildir

8

Beğenerek okudum. Güzel bir kişisel gelişim kitabı da diyebileceğimiz türden bir roman.. Hayatımız içinde yaşam olması gerektiği gerekliliği çok güzel anlatılmış..:)

Kar Melekleri (Dedektif Kari Vaara, #1)
Kar Melekleri (Dedektif Kari Vaara, #1)

8

KAR MELEKLERİ Güzel , sürükleyici bir polisiye roman.Olaylar Somalili seks tanrıçasının ölümüyle başlıyor. Dedektif Kari Vaara olayların çözülmesinde yardımcı oluyor.Fakat çok da becerikli bir dedektif olduğunu söyleyemeyeceğim.Fakat kitap Somali ve Finlandiya hakkında epeyce bir bilg,i veriyor.Özellikle Finlandiya’ nın aralık ayında , sonu gelmeyen kış gecelerinde ne kadar ölümcül olabileceğini gözler önüne seriyor.Kitapta kültürler ve dinler arası farklılığın sonuçlarının da ne kadar farklı olacağı güzel bir biçimde işlenmiş. Kur’an da yer alan kısasa kıssas ve can a can , göze göz, buruna burun, kulağa kulak dişe diş ve yaralara da karşılıklı şekilde kıssas der.İslam da, yaşayan en yakın akrabanın adaleti aramasına izin verilir. Olaylar ardı sıra geçerken dini çözümleri de içinde bulacaksınız ve kültürümüzü ne kadar da etkilediğini hatta yön verdiğini göreceksiniz. Gerçekten de oldukça sürükleyici olan bu kitabı beğenerek okudum

Aşk
Aşk

10

Yazarın en beğendiğim kitabı diyebilirim..Tarih ve günümüz iç içe harika bir kitap. Bolca tarih bolca Aşk var içerisinde.Kesinlikle okumanızı tavsiye ederim..Özellikle Şems hayranları kitabı kaçırmasın..:)