firatdemirel, 12 adet değerlendirme yapmış.  (1/2)
« geri  
Yavaşla: Bu Dünyadan Bir Defa Geçeceksin
Yavaşla: Bu Dünyadan Bir Defa Geçeceksin

9

Hızla dönen dünyanın teknoloji ve batılılaşma çerveçesinde yıpratıcı etkisine inananların seveceği bir kitap. Bireysel vicdandan, Küresel Vicdan'a uzanan bir yanı var. Moore Yasası insanlık için fazla hızlı...

Gelecek 50 Yıl (21. Yüzyılın İlk Yarısında Hayat ve Bilim)
Gelecek 50 Yıl (21. Yüzyılın İlk Yarısında Hayat ve Bilim)

9

Profesörlerin dilinden yazılan makaleler sizi bilimsel bir okumanın ortasına bırakıyor. Her anlatılanı elbette anlamak zor ama geleceğe daha geniş bir çerçevede bakmak isteyenler için kesinlikle tavsiye ederim. Okurken kitabın yazıldığı tarihi dikkate alın, kitap artık gelecek 40 yılı anlatıyor olabilir.

Küresel Vicdan
Küresel Vicdan

9

Kapitalizmle gelen küreselleşmeye vicdanı açıdan yaklaşan, kapitalizmin daralltığı vicdanımızı genişletmemizi öneren bir kitap. Yönetim sistemlerine geçmiş dönemlerden başlayıp kapitalizm sonrası (post-kapitalizm) dönem de yorumlanıyor. Kesinlikle tekrar okumak isteceğim bir kitap ama 'kötümserlere sesleniş' tarzındaki geleceğe dair iyimser yaklaşım kısmına yine katılmayacağımı tahmin ediyorum.

Çıkrıklar Durunca
Çıkrıklar Durunca

8

İlginç bir kitap olmakla birlikte tam olarak vermek istediği mesajı anlayamadım. Hikayenin gerçek mi, kurgu mu, gerçekten bozma mı olduğunu da anlayamadım ama geçmişe ve pek konuşulmayan Alevilik dünyasına açılan bir pencere olarak okunabilir. Yazım tarihine göre gayet yalın bir kitap.

İsrailli Casus
İsrailli Casus

9

Casusluk dünyasını açılan küçük ama güzel bir pencere. İsrail-Suriye ilişkisi bakımından da bilgilendirici.

Yeraltından Notlar
Kumarbaz
Kumarbaz

7

Biraz kumar (rulet) ve biraz da Dostoyevski'nin milletlere dair gözlemleri dışında bir şey öğrenmedim diyebilirim.

« geri