Birsen öztürk, 187 adet değerlendirme yapmış.  (1/27)
« geri  
Anılardaki Aşklar Çocukluğun ve Gençliğin Psikoseksüel Tarihi
Küçük Prenses
Küçük Prenses

4

Herkesin gözdesi olmuş çocuk edebiyatı klasikleri vardır. Küçük prens, küçük kara balık, şeker portakalı, alice harikalar diyarında vb bu kitap size onlar gibi büyülü bir dünya sunmaz. Müthiş dersler vermez. Peki bir çocuk neden bu kitabı okumalı? Okul çağında ki bir çocuk bu kitabı okumalı çünkü betimleme nasıl yapılır, benzetme nasıl yapılır, duygular, olaylar temel düzeyde nasıl aktarılır çocuğa bunu kazandırır. Bu açıdan bakıldığında edebi değeri hiçte küçük olmayan bir eser. Kaç yaşımda okuduğumu hatırlamıyorum. Muhtemelen 10-12 yaşlarındaydım ve bu kitaptan okuduğum müdirenin burnunun kılıçbalığı gibi olduğunu henüz unutmadım.

Yavru Ahtapot Olmak Çok Zor
Yavru Ahtapot Olmak Çok Zor

9

Çocuğunu giydirirken sorun yaşayan bir anne çözümü bu kitapta bulmuş :) miskinliğin, memnuniyetsizliğin, üşengeçliğin erken yaşta enjekte edilmesi gereken panzehiri adeta :)

Kedi ile Şeytan
Kedi ile Şeytan

9

James joyce ile tanışmak için dublinlileri izlemek ya da okumak yahut Ulysses beklenmemeliymiş :) böyle büyük bir yazarla çocuklukta tanışmak güzel bir başlangıç olurdu. Ben ne yazık ki bu fırsatı kaçırdım. Sevimli kısacık sonunda insanoğlunun kazandığı simgelerin masalların bilgilerin anlatımda duruluğun özeti niteliğinde bir çocuk kitabı :) çocuklarınıza öğrencilerinize okumanızı okutmanızı böylece sizin de tatmanızı öneririm :)

Karadeniz'deki Yunus
Koş Balkabağım, Koş
Haram Lokma
« geri