Rapunzel, 50 adet değerlendirme yapmış.  (1/8)
« geri  
Opal (Lux #3)
Obsidiyen (Lux, #1)
Obsidiyen (Lux, #1)

5

Klişe yaşadığı ailevi sorunlar nedeniyle yeni ve sevmediği bir ortama taşınan kızın oradaki seksi ve hiçbir kıza pas vermeyen oğlanla tanışıp aşk yaşaması iskeleti üzerine, bariz bir şekilde ergen dili ile yazılmış gençlik kitaplarından biri daha. Sayamayacağım kadar çeviri ve yazım hatası vardı, öyle ki orijinal metni görmeden hissedebiliyorsunuz bunu. Kitaptan çıtır-çerez olması dışında pek bir beklentim yoktu, daha önce belirttiğim gibi klişe bir temel üzerine uzaylılar yerleştirmek suretiyle oluşturulmuş. Bütün uzaylıların seksi olması durumu bana saçma geldi. Bütün bunlara rağmen eğlenceli ve kafa dağıtıcıydı. Genelde daha sağlam ve alt metne sahip olan romanlar okumayı tercih etsem de arada bu tarz romanlar okumayı dinlendirici ve eğlendirici buluyorum. Son olarak olay örgüsü, karakterlerin başına gelenler açısından Fısıltı serisini ciddi bir şekilde hatırlattı bana. Kendi beyninizin karmaşasından sıyrılıp kimi zaman ergen beyniyle düşünmeyi sevenlerdenseniz okuyabilirsiniz. Muhtemelen çıkmış bütün kitapları okumak bir haftanızı falan alacaktır.

Beni Seç (The Selection, #1)
Aynı Yıldızın Altında
Aynı Yıldızın Altında

8

John Green'i Youtube vloglarından tanıyıp, seviyormuşum meğer, Aynı Yıldızın Altında'yı bitirdikten kısa bir süre fark ettim yazarın kim olduğunu. Bir fanboyun, Nerd'ün elinden çıkma bu kadar sürükleyici ve başarıyla kurgulanmış bir kitap okuyunca insanın kendi kitapları için umutlanması işten bile değil. Dramatik-Romantik türden ve bütün karakterlerin 'seksi veya cool' (!) olmaktansa gerçekçi bir bakışlar oluşturulduğu kitapları okumaktan hoşlanan herkese öneririm. Çok satıyor diye boş kitap gözüyle bakılmasın.

Ruhi Mücerret
Ruhi Mücerret

9

Sıkı bir Menteş takipçisi olarak ilk başlarda bağlanma sıkıntısı yaşadım kitaba. Fakat sonradan tıpkı diğer romanlarında olduğu gibi bir anda içine düştüm Ruhi Mücerret amcamızın öyküsünün. M. Menteş'in orijinal ve eğlenceli üslubuna doyum olmuyor. Günümüz Türk Edebiyatına dahil sağlam bir roman okumak isteyen herkese öneririm.

Utopia
Başkasının Rüyaları
Başkasının Rüyaları

10

Akıcı bir dili ve anlaşılır bir üslubu var yazarın. Okurken onun yazmaktan ne kadar hoşlandığını hissedebiliyorsunuz. Öykülerin hepsi birbiriyle bağlantılı. Cemil Kavukçu bu kitabında bizlere öykülerini nasıl oluşturduğunu anlatmış.

« geri