ahukader, 64 adet değerlendirme yapmış.  (2/10)
Dorian Gray'in Portresi
Tanrının Unutulan Çocukları
Çavdar Tarlasında Çocuklar
Çavdar Tarlasında Çocuklar

4

Bu kitap hakkinda ne düsünecegimi bilemiyorum. Bir cok yerde hep "harika bir kitap" yorumunu okumustum. Ayrica dün bahsettigim "ölmeden önce okunmasi gereken 1001 kitap" listesinde de en baslarda gelen bu kitabi merakimdan okudum fakat dedigim gibi hakkinda ne düsünüyorum karar veremedim. Internette arastirdiginizda kitabin edebi konusu hakkinda bir cok yazi bulacaksiniz fakat ben kitapta ki kahramandan zirvaliklar okudum. Aciklamada da dendigi gibi rezil bir cocuklugu okudum ...

Kumral Ada Mavi Tuna
Kumral Ada Mavi Tuna

3

Evet, merak ettigim bu kitabi sonunda bende okudum. Cok güzel oldugu söyleniyordu. Olabilir fakat Tuna'nin buhranlari bana buhran gecirtti. Hikaye güzel. Konu ask olunca her sey güzel sanki ama kitabin ic savas bölümlerini atlamak istedim, nedense. Yine de kurgu olarak güzel bir kitap olmus. Kitapta yer yeni bölümün meshur bir söz ile baslamasi hosuma gitti. Not aldiklarim: "Akil, ask ve can! Bu ücü ücgendir. Her derde care, her yaraya merhemdir." Mevlana Celâleddin Rumî (II. Divan Kebir) "Biz asker milletiz oglum", derdi annesi, "Gecmisimizde iki kara illetten; düsman ve cehaletten hep asker sayesinde kurtulduk." O sirada salonda tam televizyonun üzerinde asili duran yakisikli Atatürk fotografine derin bir askla bakardi annesi. Zorbalar, basa cikamadiklari, korktuklari her seyi tarih boyunca daima yakmislardi. Zorbalar, insanlari, kitaplari ve binalari hep yaktilar... "Ne zaman 'Türkiyeli olmak' kavramini hepimiz sahiden anlayacagiz ve kabul edecegiz, iste o zaman kurtulacagiz!" dedi, fisildayarak.

Az
Az

6

Coktandir böyle güzel bir kitap okumamistim. Derda ve Derdâ'nin hikayeleri cok güzeldi ve hayatin onlari cok garip bir sekilde bir araya getirmesini okudum. Ben böyle bir son beklemiyordum. Bir de artik bu kitaptan sonra Oguz Atay'in Tutunamayanlar kitabini okumak farz oldu.

Semerkant
Senden Önce Ben (Senden Önce Ben, #1)
Senden Önce Ben (Senden Önce Ben, #1)

10

Gercekten de son sayfalari bu gün eve dönerken okudum ve aglamamak icin kendimi zor tuttum. Bir cok yerde bu kitap hakkinda yorumlar okumustum ve beni üzücü fakat bir o kadar da muhtesem bir kitabin bekledigini biliyordum. Bazen sevgi her seyin üstesinden gelemiyor. Sevdiginiz bir adamin hayatta kalma istegi yoksa, koynuna uzanip ölmesini beklemek zorunda kaliyorsunuz.