pinhan, 47 adet değerlendirme yapmış.  (1/7)
« geri  
Karamazov Kardeşler
Karamazov Kardeşler

9

Bu kitabı bitirdiğimde Dostoyevski'ye neden filozof dendiğini anladım.Dostoyevski bir dönemi etkilemiş ve o dönemin biçimlenmesini sağlamış.Kitaba diyecek hiçbir şey bulamıyorum tam anlamıyla kült bir eser.Açıkçası kitaptan sonra nasıl iç-hesaplaşma ve özeleştiri yapılır iyi anladım.

Kukla
Kukla

8

Ahmet Ümit 'i Ahmet Ümit yapan kitaplardan bir tanesi.Yazar, çoğu yazarın bu konuları ele almaktan korkmasına rağmen kendi düşüncelerini özgürce savunabildiği için benim gözümde hep bir adım öndedir.Örneklemelerin azlığı dışında kitap çok iyi kurgulanmış ve birleştirilmiş.

Suç ve Ceza
Suç ve Ceza

10

Dostoyevski gerçekten çok iyi bir ruh betimleyicisi.Raskolnikov'un kendi iç dünyasında yaptığı felsefe beni çok derinden etkiledi.Bu kitapla ona olan saygınlığım bir kat daha arttı.

Dokuzuncu Hariciye Koğuşu
Dokuzuncu Hariciye Koğuşu

6

Hasta psikolojisini anlatan yegane kitaplardan bir tanesi.Yazarın üslubunu ve başkarakterin iç dünyasını anlatışını çok beğendim.Ama konu yine de insanı sıkıyor.

Savaşları, Kralları ve Filleri Anlat Onlara
Savaşları, Kralları ve Filleri Anlat Onlara

5

Kim derdi ki Michalengelo günün birinde İstanbul 'a gelmiş bunları yaşamış(Asla inanmazdım.)Olayın ilginçliği kitabın ortasında sarsıyor insanı.Anlatım iyi fakat konu bana pek hitap etmiyor.

Goriot Baba
Goriot Baba

8

'Sırf onların üzülmemesi için baba oğul kutsal ruhu bile satardım.'Goriot babanın kızlarına verdiği değeri anlatmaya yetiyor bu tek cümle.Balzac'ın ölümsüzleştirdiği bu hikaye hayat felsefemi çok etkiledi.İnsanlara verilen değerin gücünü görmemi sağladı.

Az
Az

7

Hakan Günday'ın okuduğum ilk kitabı olmasına rağmen anlatımdaki içtenliğini sevdiğimi söyleyebilirim arkadaşlarımın dediğine güöre 'Kinyas ve Kayra' isimli romanı daha iyiymiş umarım onu da okuyabilirim.Yazar yarattığı karakterlerin betimlemesini çok iyi yaptığı için yaşanan olayları canlandırmak mümkün.Bu da Yazarı daha yeni olmasına göre iyi yapar benim gözümde.

« geri