metastatic, 124 adet değerlendirme yapmış.  (1/18)
« geri  
Hitler'in Ordusu - Nazi Savaş Makinesinin Tarihi 1939-1945
Hitler'in Ordusu - Nazi Savaş Makinesinin Tarihi 1939-1945

5

Nazi ordusunda tüm bireyleri neredeyse tek tek anlatan ve bu yüzden fazlaca detay barındarın bir kitap. Böyle bir kitap mı bekliyordum, hayır. Detaylar beni fazlaca sıktı. Askeri konulara meraklıysanız tam size göre bir kitap olabilir.

Sultan Djem
Sultan Djem

5

Kitap latince :) Bir kısmı Osmanlıca ben açıkçası Osmanlıca kısmı okumaya çalıştım. Kitabın sonunda ise Türkçe özet var. Doğru düzgün anladığım tek yerde orası oldu:) Kitap Cem Sultan'ın 13 yıllık Avrupa macerasının bir kısmı için kaynak niteliği taşımaktadır. Akademik olarak ilgi duyanlar buyursunlar..

Adnan Menderes Hükümetinin; İMFye Sunduğu İlk Ekonomik İstikrar Programı (MEMORANDUM) 23 Temmuz 1958
Adnan Menderes Hükümetinin; İMFye Sunduğu İlk Ekonomik İstikrar Programı (MEMORANDUM) 23 Temmuz 1958

5

Adı üstünde "Ekonomik İstikrar Programı Raporu" :) Konuyla ilgili akademik çalışma yapanlar için ideal, klasik okuyucular için fazla likidite :)

Babam ve Ben
Babam ve Ben

10

Bir hatıradan ziyade dönemi 1950'li yılların hayatını çok güzel resmeden, okumansını tavsiye ettiğim kitap. Kitabı tabi ki Adnan Menderes'in dönemine yakından bakmak için aldım. Ama ziyadesini buldum.

Bir Darbeci Subayın Anıları
Bir Darbeci Subayın Anıları

6

Darbe gelip geçmiş. Ama Adnan Çelikoğlu halen kitabında DP'liler için düşük ve kuyruk olarak bahsetmesituhaf. Ayrıca tüm demokratların hain diye yaftaladığı Ethem Menderes ve Şem'i Ergin ise emir subayı Adnan bey için neredeyse kahraman.. Hatıratlar tabii ki objektif olamaz. Yine de darbecilerin zihniyetini anlamak için okunabilecek bir kitap.

Türkiye'nin 1950'li Yılları
Türkiye'nin 1950'li Yılları

4

Bu kadar hacimli bir kitap olmasına rağmen, basma kalıplardan kurtulmamış. Kitap 1950'li yıllarının özeti gibi lanse edilse de genel anlamda DP'nin yönetimi eleştiriyor. Her tepki bir etki sonucudur. Burada DP ve Menderes'in dikta rejimine doğru meylettiği ifade edilse de ne hikmetir ki böyle bir yönetimin 3 saatte yıkılmasının sebebi görmezden gelinmiş. Radyo hadiseleri sayfalarca anlatılmış ama büyük taarruz es geçilmiştir. Yazılacak çok şey var aslında, not almakta istemedim. Bu kadar hacimli bir kitaptan çok daha farklı şeyler beklerdim. Bu yüzden aynı yazarın 60'lı yıllar serisini okumayacağım.

Aydede 1922 - 1
Aydede 1922 - 1

8

Refik Halid Karay.. Günümüz köşe yazarlarının ders niteliğinde okuması gereken bir kitap. Kitap Refik Bey'in genellikle köşe yazılarından derlenilmiş, okurken keyif aldığım ama bazende zorlandığım bir eser oldu. Çoğu kelimeler için kitabın sonunda sözlük verilmişse de bazı kelimeler es geçilmiş. Kitap sonu sözlükler benim tarzım değil. Onun yerine dip not verilmesi bence daha pratik olur.

« geri