cansu_yildiz, 63 adet değerlendirme yapmış.  (1/9)
« geri  
Cerrah (Rizzoli & Isles, #1)
Simülakrlar ve Simülasyon
Renksiz Tsukuru Tazaki'nin Hac Yılları
Renksiz Tsukuru Tazaki'nin Hac Yılları

8

Murakami'nin edindiğim ve okuduğum ilk kitabı. Yazarın aldığı övgülere layık bir şekilde son derece akıcı bir dili ve anlatımı olan bir romandı. Fakat ben sonu okuyucuya bırakılan yani soyut sonlu hikayeleri oldum olası pek sevmem. Ama bu roman için keşke sadece sonu okuyucuya bırakılsaymış dedim yani o kadar çok ucu açık konu kaldı ki elimde kitap bittiğinde. Ama yine de Murakami ile tanışmak için iyi bir başlangıç kitabı diyebilirim, ben kendisini daha yakından tanımak için diğer kitaplarını da edineceğim. -spoiler- Kitapta akıcılığı sağlayan birçok merak unsuru mevcut. Bittiğinde aklımda şu sorular kaldı: -Ak'a gerçekte tecavüz eden kimdi? Öldüren kimdi? -Haida neden birden bire, veda dahi etmeden Tsukuru'yu terketti? -Kendini dünyaca ünlü piyanist olarak tanıtan ve ölüm jetonuna sahip olan adamın akıbeti ve konuyla alakası? O kişiyle tanışan gerçekten Haida'nın babası mıydı yoksa kendisi miydi? -Sara ile buluşacağı Çarşamba gününe kadar olan günlerin detaylı bir şekilde işlenip Salı gecesinde romanın bir anda bitmesi... Sara, Tsu ile ilişkisine devam edecek mi yoksa aldattığını ve artık o adamı sevdiğini mi söyleyecek? gibi gibi gibi birçok soruyla başbaşa kaldım. -spoiler-

Salyangoz
Salyangoz

10

Kitap tüm samimiyetiyle, görmekten duymaktan bilmekten kaçındığımız ya da gerçekten 'o dünyanın' hiç ama hiç şahit olmadığımız gerçekleriyle yüzleştiriyor. Gözlerimin dolduğu yerler çok, ama bir o kadar da güldüğüm anıları var Hayko Bağdat'ın. Okunmalı bu kitap, çünkü size anlatacak hikayeleri var bu adamın. Zaten kitap konuşma diliyle yazılmış, bir kulak verseniz yeter.

Evet Ama Bir Lokomotif Bunu Yapabilir Mi Bakalım?
Evet Ama Bir Lokomotif Bunu Yapabilir Mi Bakalım?

7

Woody Allen'ın tarzını bilen ve sevenler için çok eğlenceli bir kitap, ama ilk kez woody okuyacaksanız bu kitaptan başlamanızı tavsiye etmem. Tüysüz, Yan Etkiler ve Sırf Anarşi'ye göre çok daha geri planda kalmış bir kitap diyebilirim. Absürt komedi sevenleri daha ilk hikayesinden cezbedecektir. Kapıyı Ölüm Çalıyordu adlı hikayesiyle Onur Ünlü'nün çektiği Leyla İle Mecnun dizisinin bir bölümünde Ölüm adıyla diziye dahil olan Azraili anımsattı:) Muhtemelen Onur Ünlü de o bölümde Woody'e selam çakmıştı. 3-4 sayfalık kısa hikayelerden oluşan bu incecik kitabı edinin:)

Piç
Biz Burada Devrim Yapıyoruz Sinyorita
« geri