yazar düzenlemeleri
ortasekerli, 14 adet değişiklik yapmış.  (1/3)
« geri  
ortasekerli, Mevlana'dan 100 Bilgelik Hikayesi başlıklı kitabın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

'Mevlana'dan Yüz Bilgelik Hikayesi' geleneksel bir ermişler kitabı, Sufi Yolu'nu izleyen öğrencilerin yedi yüz yıldır "ders programının" bir parçası olarak okudukları klasik bir eserdir. Bu sırf Müslümanları değil, tüm dinlere mensup insanları da kapsıyor. Bu kitap cenazesine tüm dinlerin mensuplarının katıldığı ve hepsinin hocaları olarak kabul ettiği Mevlana ile ilgili bir baş eserdir.'
'Bu kitap Sufiler tarafından sıradan anlayışların ötesinde bir bilinç geliştirilmek için kullanılıyor.'
Idries Shah yaşamı Doğu ile Batı arasında geçen tartışmalı bir kişilikti. Babasının Sünni geleneklerine göre yetiştirilmişti ve soyağacı Hazreti Muhammed'e dayanıyordu. Şah 1924'de İskoç bir anneden Hindistan'da Simla'da dünyaya gelmişti. Shah henüz küçükken aile İngiltere'ye taşındı, ve liseye Oxford'da gitti. Shah otuzuna gelene kadar Sufi dervişleri ile bir teması olmadı, ve bundan sonra Doğunun Büyüsü ve İstikamet Mekke adlı eserlerini yazdı. Çok bilgili bir adamdı ve geniş bir sosyal ve kültürel yelpazede etkinlikleri vardı. Kültürel Araştırma Enstitüsü'nü kurdu. Birçok ülkede konferanslar verdi. Sosyetik çevrelerde kıvrak zekası ve bilgeliği ile tanınan Shah, Doris Lessing ve Robert Graves gibi ünlü edebiyatçıların ilgisini çekti. Çoğu çok satanlar listesine giren otuzbeşin üzerinde kitap yazdı. 1996'da öldü.
9 yıl, 11 ay
ortasekerli, Yüreğimdeki Son Perde (Desperate Duchesses # 6) başlıklı kitabın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

Aşkta mantık yoktur.
Villiers Dükü Leopold Dautry, gayrimeşru çocuklarına annelik yapacak birini bulabilmek için bir an önce evlenmelidir ve bu kişi asil bir kadın olmalıdır. Seçeneklerden biri Montague Dükü'nün zarif, güzel ve zeki kızı Eleanor'dur. Diğeri ise Gilner Dükü'nün fazla açıksözlü kızı Lisette'tir. Ne kıyafetler ne de görgü kuralları umurundadır. Üstelik herhangi bir unvanla da ilgilenmemektedir. Sosyetenin yarısı Lisette'in deli olduğunu düşünmektedir ve Villiers da bunu kabullenmek üzeredir.
Mantığı ile tutkusunun, aklı ile hayallerinin arasında kalan Villiers, kendisini oldukça zor bir durumda bulur. Fakat sevdiği kadının onuru için savaşmak zorunda kaldığında asıl riskin düelloda değil, kalbinde ve yatağında olduğunu anlayacaktır.
"James'in zekâsı, bu dokunaklı romanı zirveye taşıyor."
-Romantic Times Book Reviews -
"Eloisa James yazarlık konusunda tam bir deha."
-Las Vegas Review Journal-
(Tanıtım Bülteninden)
9 yıl, 10 ay
ortasekerli, Yüreğimdeki Son Perde (Desperate Duchesses # 6) başlıklı kitabın edisyon detaylarını düzenledi

Yayın yılı düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali 2014
Sayfa Sayısı düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali 432
9 yıl, 10 ay
ortasekerli, Güvenli Bağlanma başlıklı kitabın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

Hayat bağlanmalardan ibarettir. Önce anneye… Sonra babaya… Aileye… Ardından "yaşama" ve "yaşamaya" bağlanma…
Yaşama sevincini kaybetmiş kişiler bağlanamayanlardır.
Birçok psikolojik sorunun kökeninde bağlanamamak ya da bağlanmanın şiddetini ayarlayamamak vardır. Ve bu duygusal kazanım ancak çocukluk yıllarında edinilir.
Bebeğin, kendisini tümüyle bebeğine bırakmış annesinin kucağında huzur bulmasıyla başlayan, yetişkinlik yıllarında romantik bağlanmalara kadar devam eden hayatın ana çizgisidir bağlanma.
Pedagog Adem Güneş yeni kitabı Güvenli Bağlanma'da insanın olmanın, kişilik gelişiminin, hayatın her döneminde sağlıklı ve doyum veren ilişkiler kurmanın esası olan "bağlanma" konusunu ele alıyor.
Emzirmeden birlikte uyumaya, aidiyet ilişkisinden ayrılmaya, sütannelikten tuvalet eğitimine, farkında olmadan bebeğe hissettirilen duygusal ve psikolojik şiddetten baba-bebek ilişkisinin sınırlarına varıncaya kadar pek çok konuyu "bağlanma" çerçevesinde değerlendiriyor.
(Tanıtım Bülteninden)
9 yıl, 10 ay
ortasekerli, Mavi Gözlü Çocuk başlıklı kitabın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

Tüm yaşamınız süresince nefret ettiğiniz birisine duyduğunuz aşkı tanımlayacak bir sözcük var mı?
Veya sizi hasta eden bir şeye duyduğunuz tutkuyu?
Ya da öldürmeyi planladığınız birine karşı içinizi yakıp kavuran tatlı bir hissi?
Bir zamanlar anneleri tarafından siyahlı, kahverengili ve mavili diye çağrılan üç kardeş varmış. Siyahlı içine kapanık ve saldırgan; ortanca kardeş, kahverengili, uysal ama aklı kıt; en küçükleri ise, mavili, annesinin gözbebeği ve bir katil!
B.B. kırk iki yaşında hâlâ annesiyle birlikte yaşayan bir hastane hademesidir. Sosyal yaşantısı badguysrock adını verdiği web sitesiyle sınırlıdır. Bu sitede karanlık bir geçmişi paylaştığı Albertine adındaki kızın tutkulu bir takipçisi olan B.B.'nin özellikle en sevdiği fantezisi annesini öldürme planlarıdır.
Oya gibi işlenmiş kurgusuyla gizli kalmış kişilikleri ortaya sererek fantezinin hiç beklenmedik bir anda gerçek dünyada felaketlere yol açabileceğini anlatan sıra dışı bir psikolojik roman…
9 yıl, 10 ay