yazar düzenlemeleri
mujik, 38 adet değişiklik yapmış.  (1/8)
« geri  
mujik, Efendi ile Uşak başlıklı kitabın edisyon detaylarını düzenledi

Sayfa Sayısı düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali 92
12 yıl
mujik, Mujik başlıklı kitabın edisyon detaylarını düzenledi

ISBN düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali 975-379-038-4
Yayınevi düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali Engin Yayıncılık
Yayın yılı düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali 2000
Sayfa Sayısı düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali 146
Format düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali boş
12 yıl
mujik, Rommel/Çöl Tilkisi başlıklı kitabın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

'Rommel' adı, uçsuz bucaksız Kuzey Afrika çöllerinde İngilizler için bir 'Heyula' ve bir 'Umacı' haline gelmişti. Şimşek gibi taarruzları, en umulmadık yer ve zamanda tepelerinde bitişi ve yenilmezliği hakkındaki büyük şöhreti İngiliz birlikleri arasında kötü bir moral çöküntüsü yaratıyordu.

'Rommel geliyor' sözü bile düşman cephesinde tam manasıyla şok etkisi doğuruyor, birliklerin ve personelin birbirine girip karman çorman olması için yetip artıyordu bile
12 yıl, 1 ay
mujik, Diktatör Şeytan Söylev - Adolf Hitler Üzerine Sorular ve Cevaplar başlıklı kitabın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

Hitler’in iktidarı ele geçirmesi niye engellenemedi?
Almanları diktatörlüğüyle nasıl etkiledi?
Kendi köklerinin izlerini neden sildi?
Niçin kimse Hitler’i öldüremedi?

Nasyonal Sosyalizm propagandası Adolf Hitler’i insanüstü varlık olarak göklere çıkarmışken, haber magazin dergisi "Der Spiegel" Der Spiegel onu "20. 20. yüzyılın en insanlık dışı siması" siması şeklinde niteliyordu. Neredeyse farklı bir gezegenden geldiğine inanılan ve 12 yıl dünyayı kasıp kavurduktan sonra iz bırakmadan ortadan kaybolan, dünyanın en meşhur diktatörünün dönüşümü, kökleri, Avusturya’daki vatani görevi, askerlikten kaçışı, çevresindeki insanlar üzerindeki karşı konulamaz etkisi, yükselişi ve gizemli gücü…
Konuşma ve hitabetiyle kitleleri âdeta hipnotize eden diktatörün, söylevleriyle bir çağa nasıl damgasını vurduğunu belgelerle takip eden Anna Maria Sigmund, çağdaşlarından birçoğunu, hatta farklı kökenlere ve eğitime sahip olanları bile yönlendiren Hitler’in hayatına objektif bir bakış sunuyor.

Führer’in kökeni ve gençliğiyle ilgili yazılmış ve söylenmiş sayısız iddiaya yanıt arayan Sigmund’un bu çalışması, önemli bir belge niteliğinde. Detaylı incelemeler ve yeni kaynaklarla desteklenen kitapta, Hitler’in geçmişi, kökeni ve ailesi hakkında daha gerçekçi sonuçlar elde eden yazar, hakkında çok konuşulan bir liderin aslında ne kadar tanıdığımızı gözler önüne seriyor.
12 yıl, 1 ay
12 yıl, 1 ay