yazar düzenlemeleri
Amouage, 12 adet değişiklik yapmış.  (2/3)
Amouage, Politik Paranoya/Nefretin Psikopolitiği başlıklı kitabın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

Önce paranit kişilik tanımını yapan Robins ve Post, paranoyanın insanın evrim tarihinin bir parçası oluşunun nedenini açıklıyor, okurlarını, zaman zaman kitle hareketlerine ve katliam düzeyinde şiddete yol açan paranoit çağrı konusunda aydınlatıyor. Bir toplum hangi olmazsa olmaz koşullar altında paranoit çağrının etkilerine açıktır? Yazarlar bu sorunun yanıtını herkesin anlayabileceği bir dille veriyorlar.
* 1978'de Guyana'da 900 kişiyi, liderleri Jim Jones'un peşinden intihara sürükleyen neydi?
* 1993'te New York'taki Dünya Ticaret Merkezi'ni bombalayan teröristler Tanrı adına uyguladıkları şiddet eylemlerini nasıl gerekçelendirdiler?
* Sovyetler Birliği'nin çözülüş sürecinde ortaya çıkan düşman ihtiyacı nasıl oldu da Yahudi nüfusun yok denecek kadar az olduğu bazı Doğu Avrupa ülkelerinde Yahudi karşıtlığının yükselişine yol açtı?
* Paranoya hem siyah hem de beyaz ırkçılığı nasıl kamçılar?
* Oliver Stone'un JFK adlı filminde incelikle işlenen kötü niyetlilik, izleyicinin bam teline neyle bastı?
* Ve dahası...
8 yıl, 4 ay
Amouage, Sevgi - Biçimleri, Boyutları ve Paradoksları başlıklı kitabın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

İlham Dilman 2003 yılında yaşama veda ettiğinde Wittgenstein, dil felsefesi, psikanaliz, ahlak felsefesi üzerine çok sayıda makale ve kitaba imza atmış dünya çapında üne sahip bir felsefeciydi. Bu çalışmasıysa bütün boyutları, biçimleri ve paradokslarıyla sevgiyi Platon’dan Freud’a, Proust’tan Fromm’a, Kierkegaard’dan D.H. Lawrence’a çeşitli yazar ve düşünürlerin görüşleriyle çalışmaları ışığında ve eşliğinde ele alıyor. Dilman bu çalışmasında, sevginin benlik ve cinsellikle bağlantısı, sevginin hayal kırıklıkları, bozulup sona ermesi ve bütün bunların ışığında yaşanan gelişmelere dair öğretici ve düşündürücü bir okuma deneyimi sunuyor okura.
8 yıl, 3 ay
Amouage, Sevgi - Biçimleri, Boyutları ve Paradoksları başlıklı kitabın edisyon detaylarını düzenledi

ISBN düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali 978–975–08–2047–2
Yayınevi düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali Yapı Kredi
Yayın yılı düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali 2011
Sayfa Sayısı düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali 316
Dil düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali Türkiye Türkçesi
8 yıl, 3 ay
Amouage, Sevgi - Biçimleri, Boyutları ve Paradoksları başlıklı kitabın adını düzenledi

"Sevgi" olan kitap adını "Sevgi - Biçimleri, Boyutları ve Paradoksları" olarak değiştirdi.
8 yıl, 3 ay
Amouage, Ölümsüzleştirme Kurulu başlıklı kitabın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

Ölümsüzleştirme Kurulu’nda siyaset felsefecisi John Gray insanoğlunun ölümü yenme ve ölümsüz olma saplantısının iki farklı coğrafyada, farklı güdülerle ortaya çıkan iki sözde bilimsel versiyonunu parlak ve ürkütücü bir bakışla ele alıyor.

Birincisi on dokuzuncu yüzyıl sonu ve yirminci yüzyıl başları İngiltere’sinde bir sevgi nesnesinin ölümünü kabul etmeyen ve onlarla medyumların otomatik yazıları, ruh çağırma seansları gibi yollarla ilişki kurduklarına inanan bir grup aydının, insan yaşamının bedensel ölümden sonra da sürdüğüne tutkuyla bilimsel kanıtlar arayışı. İkincisiyse oluşum halindeki Sovyetler Birliği’nde bilimin pek de uzak olmayan bir gelecekte ölümü yenebileceğine inanan “Tanrı Yapıcılar” adlı Bolşevik seçkinler çevresinin çabaları. Kitap adını Lenin’in cesedini yoğun mumyalama yoluyla ebedileştirmeyi amaçlayan “Ölümsüzleştirme Kurulu”ndan alıyor.
8 yıl, 3 ay