yazar düzenlemeleri
Kitapkurdu33, 18 adet değişiklik yapmış.  (1/4)
« geri  
Kitapkurdu33, Bayan Dolloway başlıklı kitabın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

Bayan Dalloway, Virginia Woolf'un en ilgi çekici romanlarından biridir. Romanda, bir kadının bir gün boyunca yaşadıklarını, düşündüklerini zaman zaman geriye dönüş yöntemiyle anlatır.

Kitap, 1925 yılında tamamlanmasına rağmen yayınlanmadan önce Virginia Woolf tarafından üç kez tekrar yazılmıştır. Kitabın ana karakterleri roman boyunca asla birbirleriyle karşılaşmamış olan Septimus Warren Smith ile Clarissa Dalloway'dir.

Yazar, kitapta zaman kavramını sürekli önce tutttuğundan önde tuttuğundan başlangıçta kitaba "Saatler" ismini vermek istese de daha sonra "Mrs. Dalloway" isminde karar kılmıştır.

Roman, Clarissa Dalloway'in akşam evde vereceği parti için çiçek almak üzere dışarı çıkması ile başlar. Roman, Mrs. Dalloway'in zihninde geçmiş - günümüz arasında gel-gitlerle sürmektedir. Metin boyunca Septimus ile hiç karşılaşmayan Clarissa arasında bir bağ kurulur. Akşam parti de partide ise Septimus'un ölüm haberini alan Clarissa kendini Septimus'un yerine koymaktadır. Clarissa, parlement üyesi olan Richard ile evlidir, fakat mutsuzdur. Çünkü Clarissa erkeklerden fazla kadınlara ilgi duymaktadır. Zaten romanda Sally ile öpüşmelerini hayatındaki en mutlu an olarak nitelendirmiştir. Clarissa, roman boyunca kafasında ölüm ile ilgili düşünceler vardır.

Yazar romanında savaşçı, toplumu ve ince bir şekilde de yönetim sistemini eleştirmektedir.
7 yıl, 3 ay
Kitapkurdu33, Kumarbaz başlıklı kitabın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

Dostoyevski, Mikhail ve Maria Dostoyevski'nin oğlu olarak 11 Kasım 1821 tarihinde Moskova'da doğdu. Altı çocuklu bir ailenin ikinci çocuğuydu.
Dostoyevski, çocukluğunu çoğu zaman sarhoş bir baba ve hasta bir anne arasında geçirdi. Babasının çalıştığı hastanede bulunan hastalar ile vakit geçirmeyi ve onların hikayelerini dinlemeyi çok seven Dostoyevski, ilköğrenimini Moskova'da yaptı. Annesi tüberküloz hastalığından öldüğü zaman, sert disipliniyle tanınan Petersburg Mühendis Okulu'na gönderildi. Arkadaşlarının, sinirli ve aşırı duyarlı bir yapıya sahip olduğu için ''Ateş Fedya'' lakabını verdikleri Dostoyevski, Petersburg'ta zamanını kitap okuyarak, düşüncelere dalarak ya da kardeşi Mihail ile söyleşerek geçirdi.
Babasının ölümü yüzünden depresyona girdi. Sara nöbetlerinin ilkini hayatının bu evresinde geçirmeye başladı. Petersburg Mühendis Okulu'ndaki öğrenimini başarıyla bitirerek, asteğmen rütbesiyle Petersburg'taki İstihkam Müdürlüğü'de göreve verildi. Ancak bu görevi bir yıl sürebildi. Askerlikten nefret eden Dostoyevski görevinden istifa ederek yazarlığa başladı...
7 yıl, 3 ay
Kitapkurdu33, Kırsal Yapıda Toplumsal Değişme başlıklı kitabın edisyon detaylarını düzenledi

Yayınevi düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali Sosyal Araştırmalar Vakfı
Yayın yılı düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali 2008
Sayfa Sayısı düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali 288
Format düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali boş
Dil düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali Türkiye Türkçesi
7 yıl, 3 ay
Kitapkurdu33, Gecegezen Kızlar başlıklı kitabın edisyon detaylarını düzenledi

Yayın yılı düzenlenmiş, eski hali 1983, yeni hali 2005
Yayın ayı düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali Nisan
7 yıl, 2 ay
Kitapkurdu33, Homo Faber başlıklı kitabın edisyon detaylarını düzenledi

Yayınevi düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali Can Yayınları
Yayın yılı düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali 1997
Sayfa Sayısı düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali 221
Format düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali boş
Dil düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali Türkiye Türkçesi
7 yıl, 2 ay