yazar düzenlemeleri
LAydLiNe, 5 adet değişiklik yapmış.  (1/1)
« geri  ileri »
LAydLiNe, Yeşilin Kızı Anne başlıklı kitabın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

Yeşilin Kızı Anne ya da diğer adıyla Green Gables'tan Anne, Lucy Maud Montgomery'nin cümlelerinde adeta parıldayan içtenliği ve gerçekçiliği sebebiyle hep sevildi. Sinemaya uyarlandı, çizgi film yapıldı, çocuklar için kısaltıldı. Son olarak Anne, kitaptan uyarlanan Netflix dizisiyle herkesin kalbinde taht kuran romantik bir kahramana dönüştü.
Erkek çocuk evlat edinmek isteyen Marilla ve Matthew kardeşlerin planları, beklenmedik bir durumla sarsılır. Green Gables'a gönderilen çocuk; duygusallığı, samimiyeti, kızıl saçları ve sonu gelmez merakıyla sevimli mi sevimli bir kız çocuğudur. Adının sonuna eklediği "E" harfiyle muzipliğini tamamlayan Anne isimli bu yaramaz, sadece ihtiyar kardeşlerin değil, dokunduğu herkesin hayatını, renklerin birbiriyle kaynaştığı tablolara dönüştürür. Çatı katındaki odasının penceresinden kurduğu hayallerdir bu tabloların fırça izlerinde okuru bekleyen.
Hayallerin gücünü fark etmeyi vadeden Yeşilin Kızı Anne, ilk kez SaltOkur tarafından eksiksiz olarak Türkçeye çevrildi. Hayatı olduğu gibi kabul etmemeyi, direnmeyi ve bıkmadan sevmeyi hatırlatmak için...
Anne, ölümsüz Alice'ten snra edebiyat dünyasındaki en gözde, en sevilesi çocuktur.
-Mark Twain
3 yıl, 11 ay
LAydLiNe, Yeşilin Kızı Anne başlıklı kitabın edisyon detaylarını düzenledi

ISBN düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali 978-605-80016-0-2
Yayınevi düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali SaltOkur
Yayın yılı düzenlenmiş, eski hali 1908, yeni hali 2020
Yayın ayı düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali Ocak
Format düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali boş
Dil düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali Türkiye Türkçesi
3 yıl, 11 ay
LAydLiNe, Güneşi Uyandıralım başlıklı kitabın adını düzenledi

"Güneşi Uyandıralım (Zeze, #2)" olan kitap adını "Güneşi Uyandıralım" olarak değiştirdi.
3 yıl, 9 ay
LAydLiNe, Yeryüzünde Konaklama başlıklı kitabın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

Neruda'nın 1933,1935,1937 yıllarında üç kitap olarak basılan ve Canto General'in yanında başyapıtı sayılan Yeryüzünde Konaklama, Türkçede ilk kez eksiksiz yayımlanıyor. Daha önce Alova'nın çevirisiyle yayınlarımız arasında çıkan ve geniş ilgi gören Kuruntular Kitabı ve Kuşlar Sanatı'ndan sonra, bu ünlü yapıtında da Neruda, gerçeküstücülüğün ve Güney Asya kültürünün etkisiyle, yeryüzünün değişken doğasını, insan gövdesine ve mamdeye duyduğu sonsuz tutkuyu, İspanya İçsavaşı'nın ve II. Dünya Savaşı'nın yarattığı yıkımları; melankoliyi, acıyı, erotizmi, yitik aşkı, belleğin gelgitlerini yalnızlığı zengin bir metafor örgüsüyle yansıtıyor.
"Dünya Bir Gölgeliktir" türküsünün ağızdan ağıza dolaştığı yurdumuzda, Neruda'nın "konaklama" larına Türkiyeli şiir okurunun özel bir duyarlılıkla yaklaşacağı kanısındayız.
3 yıl, 6 ay
LAydLiNe, Madalyonun İçi başlıklı kitabı şu kitaplarla birleştirdi:

Madalyonun İçi
3 yıl, 1 ay