yazar düzenlemeleri
berkhan, 17 adet değişiklik yapmış.  (3/4)
berkhan, Hacı Bektaş-ı Veli başlıklı kitabın adını düzenledi

"Hacı Bektaş-1 Veli" olan kitap adını "Hacı Bektaş-ı Veli" olarak değiştirdi.
6 yıl, 7 ay
6 yıl, 2 ay
berkhan, Matrakçı Nasuh ve Menazilname'si (Silahşor, Tarihçi, Matematikçi, Nakkaş, Hattat) başlıklı kitabın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

MATRAKÇI NASUH VE MENAZİLNAME’Sİ (SİLAHŞOR, TARİHÇİ, MATEMATİKÇİ, NAKKAŞ, HATTAT )

Bu yayınımızla, araştırıcıların Menazilname’nin son teknolojik imkânlarla yapılmış tıpkıbasımına kavuşması ve metninin rahatça anlaşılabilmesinin yanında Matrakçı’nın resim dilinin açıklanarak eserlerinin belge değerinin ortaya konması amaçlandı.
Matrakçı Nasuh yaptığı resimleriyle dilini öğrenenlere çok şey anlatmaktadır. Müthiş bir gözlemci olan Nasuh’un özellikle bu eseri çok önemli bir belgeseldir. Bu bakımdan yeni bir tıpkıbasımla araştırıcılara büyük bir fırsat sunulmaktadır.
Evliya Çelebi’nin gittiği ve seyahatnamesinde anlatmış olduğu yerlerden Menazilname’de resimlerini bulduğumuz yerlerin görüntüleri, Evliya’nın anlatımının ışığı altında karşılaştırılarak incelenmiştir. Bu karşılaştırma, bir bakıma her iki sanatçının birbirini teyidi anlamına da gelmektedir. Burada
göz önünde bulundurulması gereken nokta, bu iki Osmanlı büyüğünün aşağı yukarı bir yüzyıl ara ile yaşamış olmasıdır. Ama görülecektir ki o devirlerde, içinde bulunduğumuz çevremiz, yaşadığımız zamandaki gibi hızla değişmemiştir. Zaten bu yüzyıl aralığında inşa edilmiş olan büyük anıtlar da karşılaştırmamızda göz önünde tutulmuştur. Yani Nasuh’un yaptığı resimlerin temsil ettikleri yerler, Evliya Çelebi’nin anlatıları ile teyit edilmekte ve her iki üstadın kendi alanlarındaki ustalıkları ortaya çıkmaktadır.
5 yıl, 11 ay
berkhan, Bu Oyunda Gitmek Vardı başlıklı kitabın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

Hayatınızın hiç kimse tarafından sarsılamayacağına mı inanıyorsunuz?

Doğrularınızın doğru, gerçeklerinizin gerçek olduğuna da mı inanıyorsunuz yoksa? Sınırlarınızın içinde kendinizi güvende mi hissediyorsunuz? Bu güven size yetiyor mu? O zaman bu kitabı derhal aldığınız yere bırakın ve bulunduğunuz yerden hızla uzaklaşın! Etrafınızdakilere elinizde bu kitapla görünmemek menfaatiniz icabıdır! Çünkü şu anda tehlikeli bir oyunun içine girmek üzeresiniz.

Hikâyedeki oyuncular uyarıları dikkate almadıkları için bu oyunun içinde kaldılar. Neyin, ne zaman, nasıl biteceğini de bilmiyorlar üstüne üstlük.

Birileri de şu anda sizi izliyor olabilir. Çevrenize iyi bakın!
Hikâyemiz sadece bir aşk hikâyesi değil. Eğer içine girerseniz çok iyi tanıdığınızı sandığınız insanları hiç bilmediğiniz halleriyle görebilirsiniz. Kendinizi bile görebilirsiniz. Cesaretiniz varsa kapımız açık. Yerinizi ayırdık. Yoksa size daha iyi vakit geçirtecek başka oyunları seçin.

Biz kim miyiz? Bakın oyuna kapılmaya başladınız bile!
(Tanıtım Bülteninden)
5 yıl, 11 ay
berkhan, 1Q84 - 3. Kitap başlıklı kitabın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

Haruki Murakami başyapıtı 1Q84 bu kez de üç ayrı kitap olarak okurlarla buluşuyor…

"Yürekten sevdiğin bir insan varsa, bir kişi olsun yeter, hayatın kurtulmuş demektir…"
Sarsıcı bir yolculuğa hazır mısınız?
Öyleyse kemerlerinizi bağlayın. Erkekleri, titizlikle geliştirdiği bir yöntemle öteki dünyaya gönderen genç bir kadınla tanışacaksınız. Ve amansız bir takiple onun peşine düşen fanatik bir cemaatin müritleriyle…

Romantik misiniz?
Evet, bu kitapta aşk da var… İki dünya bir araya gelmeden mümkün olmayan bir aşk.
Yaşadığınız dünya gerçek mi, hiç düşündünüz mü?
Düşündüyseniz, paralel bir evrene geçmek sizi heyecanlandıracaktır o zaman. Hayatı algılayışınızı değiştirecek bir kitabın kapağını açmak üzeresiniz şu an.

Yaşayan en büyük yazarlardan biri olarak kabul edilen Haruki Murakami başyapıtı, tüm dünyada milyonlarca satan kitabı 1Q84'le bir imkânsızı başarıyor. Nefesinizi kesecek bir macera romanını, gerçek nedir, insan neye inanmalı, aşk dünyayı kurtarabilir mi soruları ekseninde bir yürek atlasına dönüştürüyor.
(Tanıtım Bülteninden)
5 yıl, 9 ay