yazar düzenlemeleri
BlueGreenWorld, 8 adet değişiklik yapmış.  (1/2)
« geri  
BlueGreenWorld, Bokun Tarihi başlıklı kitabın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

1968 Mayıs’ındaki çarpıcı öğrenci isyanı günleri sonrasında ve AİDS salgınının tahribatı öncesinde Paris’te yazılan BOKUN TARİHİ, dönemin ve sonrasının: teori, politika, cinsellik, deneyleme ve mizahı birleştirme girişiminde bulunan teorik yazımının vahşi ve maceracı yapısının ürünüdür.
Diyalektik düşünceyi ve Marksist politikaları temelinden yeniden tanımlayarak, Foucault, Deleuze, Guattari, ve Lyotard gibi postmodern düşünürlerin eserlerinin yanı sıra önemli ve saygısız bir tavır koyar.
Laporte’nin alışılmamış/garip tarzı ve alaycı duyarlılığı, provakatif, mizahi ve düşünsel olarak neşelendirici bir sorgulamada bir araya gelir.
BOKUN TARİHİ, medeniyetin görkemine dair tüm hümanist mitolojinin kirli çamaşırlarını ortaya dökerek, bunun yerine insan artığının modern bireyler olarak kimliklerimiz için çok önemli/elzem olduğunu öne sürer- (şehrin düzenlenmesi, milli devletin yükselmesi, kapitalizmin gelişmesi, temiz ve düzgün dil de dahil olarak)
Laporte, pisliğin üstesinden gelmek şöyle dursun; özellikle en temiz ve hijyenik göründüğümüz zaman tamamıyla pisliğin içine gömülmüş olduğumuzu öne sürer. Laporte’nin yazı üslubu “temiz dil” arzusuna da bir saldırıdır.
BOKUN TARİHİ, uzun alıntılar ve anlaşılmaz imalarla darmadağınık olarak ve doğrusal bir sav takip etmeyi inatla reddederek, kuralları yıkar ve düzgün, akademik söylemin teamüllerine meydan okur.
12 yıl, 1 ay
BlueGreenWorld, Bokun Tarihi başlıklı kitabın edisyon detaylarını düzenledi

Yayınevi düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali ALTIKIRKBEŞ YAYINLARI
Yayın yılı düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali 2011
Sayfa Sayısı düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali 196
12 yıl, 1 ay
BlueGreenWorld, Kazım Karabekir'in Gözüyle Yakın Tarihimiz başlıklı kitabın edisyon detaylarını düzenledi

Sayfa Sayısı düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali 240
12 yıl
BlueGreenWorld, Büyük Oyundaki Türk Enver Altaylı başlıklı kitabın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

Türkiye'den Türk dünyası ve Orta Asya'ya, Almanya'dan Mısır ve Kuzey Afrika çöllerine dek uzanan coğrafyadaki fırtınalı yaşam öyküsünün kahramanı Enver Altaylı... Kimileri için bir 'efsane' kimilerine göre ise 'tehlike' olarak algılanmış, Büyük Oyun'un bu belki de en önemli Türk oyuncusu, suskunluğunu bozarak sırlarla dolu hayatını irfan Ülkü'ye anlattı.

Türkistan'dan Türkiye'ye göçmüş bir Özbek ailede Enver Paşa'nın yarım kalmış mücadelesini tamamlama idealiyle şekillenen çocukluk yılları, Harp Okulu'ndaki Aydemir'in darbe girişiminin ardından MHP'nin kuruluşunda Türkeş'le kader birliği; Efsanevi MİT müsteşarı Fuat Doğu'nun manevi evladı olarak 'Ümit' kod adıyla, MİT içinde Sovyet esaretindeki Türk dünyası için verilen olağanüstü mücadele dönemi... MHP parti müfettişi ve 12 Eylül darbesinin ardından Almanya'da geçen sürgünlük yılları, Sovyet İmparatorluğu'nun çöküşüyle Türkiye ile Orta Asya'da Özal, Demirel ve İslam Kerimov'un yakınındaki isim olarak Türkiye ile Orta Asya Cumhuriyetleri arasındaki ilişkilerin kurulup şekillenmesi sürecinde Büyük güçlerle oynanan 'Büyük Oyun' sahnesine Türkiye'yi sokan Altaylı'nın gizli biyografisi ilk kez gün ışığına çıkıyor.

'Büyük Oyun'daki Türk', Türkiye'nin ve Türk dünyasının yakın tarihinin bilinmeyenlerine ışık tutarken, kitapta CIA'deki Türk Ruzi Nazar'ın da üç rejim altındaki sır perdesi altındaki hayatı, Türkistan göçmenlerinin destansı mücadelesiyle bağımsız Özbekistan kuruluş yıllarında Altaylı'nın çalışmalarını da yansıtıyor.

Türkiye'nin Yeni Büyük Oyun'daki zafer ve yenilgilerini, Ankara'daki Türk zirvelerinin perde arkasını, enerji hatları uğrundaki sinsi savaşı, gizli servislerin ışık geçirmeyen labirentlerinden, Washington, Moskova, Ankara, Taşkent dörtgeninde ve eski Sovyet coğrafyasında ideali uğruna sınır tanımayan Altaylı'nın emperyalistler arasında merkezi Avrasya'nın paylaşımı için yeniden başlayan tehlikeli oyunda yüklendiği bu ağır ve çileli rolünü ortaya çıkaran bir biyografi.

Türkiye ve Dünya'ya bakışınızı, bugüne kadar bildiklerinizi kökten değiştirecek hem geçmişe hem de geleceğe yeni bir bakış açısı getirecek bir kitap 'Büyük Oyun'daki Türk'.
11 yıl, 8 ay
BlueGreenWorld, Yirmiüç On başlıklı kitabın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

Elif Seba, bulduğu tıbbi bir formülün peşine düşen dünyadaki üç büyük dine mensup gruplardan kaçmak ve formülü korumak için hafızasını sildirir. Bu nedenle kendisini rakamlar ve temizlikle ilgili takıntıları olan bir İngilizce öğretmeni zannetmektedir. Ev arkadaşı, babası, kardeşi derken gittikçe büyüyen bir grubun onun üzerinde oynadıkları oyunu fark ettiğinde, aslında bir genetik mühendisi hatta bunun ötesinde bir dâhi olduğunu anlayacaktır. Sıradan olmadığını keşfeden ama aslında kim olduğu hakkında kesin bir bilgiye sahip olmayan Elif, bir yandan takıntıları ile baş etmeye çalışırken, bir yandan da kendisini peşinde olan insanlarla bir savaş içerisinde bulur.

Yirmiüç On’un bu ilk kitabında Elif, başına gelen her yeni felaket ile aslında düşündüğünden çok daha karmaşık bir çıkmazda olduğunu anlayacak ve kendini yeniden bulabilmek için Türkiye sınırlarının ötesine taşan bir kovalamacanın içinde bulacaktır.
10 yıl, 1 ay