yazar düzenlemeleri
Nesslii, 34 adet değişiklik yapmış.  (6/7)
Nesslii, İlk ve Son Özgürlük başlıklı kitabın edisyon detaylarını düzenledi

Yayın yılı düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali 2013
Format düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali boş
9 yıl, 3 ay
Nesslii, İlk ve Son Özgürlük başlıklı kitabın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

13 yaşındayken "dünya öğretmeni" seçilen Krishnamurti, hayatını dünyayı dolaşarak, insanlarla, yaşama ve dünyaya dair konuşarak geçirdi. Kendisine mesihlik yakıştırılmış olmasına rağmen bunu hiçbir zaman kabul etmedi. Onun için, karşılaştığı herkes başlı başına bir "birey"di. Bu nedenle öğretmekten çok paylaşmayı ilke edindi. Yine de dünya üzerindeki milyonlarca kişi ondan çok şey öğrendi.

Devrim ancak şimdi mümkündür, gelecekte değil. Yenilenme bugündür, yarın değil. İşin zor yanı, çoğumuzun anlamaya niyetinin olmaması, çünkü anlarsak bunun hayatımızda bir devrime yol açacağından korkuyoruz ve karşı koyuyoruz. Zamanın önümüzdeki zorluktan kurtulmanın bir yolu olmadığını gören ve dolayısıyla yanlış olandan kurtulmuş bir insan, doğal olarak anlamaya niyetlidir; o yüzden de zihni kendiliğinden sessizdir, zorlama olmadan, çaba olmadan. Zihin dingin ve sakin olduğu, herhangi bir cevabı veya çözümü aramadığı, ne karşı koyduğu ne de kaçındığı zaman - ancak o zaman bir yenilenme olabilir. Çünkü o zaman zihin doğru olanı algılayabilir. İnsanı özgür kılan gerçektir, sizin özgür olma çabanız değil.
9 yıl, 3 ay
Nesslii, Caligula başlıklı kitabın edisyon detaylarını düzenledi

ISBN düzenlenmiş, eski hali 9757354074, yeni hali boş
Yayınevi düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali Can Yayınları
Yayın yılı düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali 2015
Sayfa Sayısı düzenlenmiş, eski hali 88, yeni hali 136
Format düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali boş
Dil düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali Türkiye Türkçesi
9 yıl, 2 ay
Nesslii, Caligula başlıklı kitabın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

7 Kasım 1912te Mondovi (Cezayir)de doğdu. Albert Camusnün babası savaş sısarında ölen CALIGULA: […] Kim cüret edebilir seni yargılamaya şu yargıçsız, şu kimsenin masum olmadığı dünyada! Tarihin şahit olduğu en acımasız tiranlardan biri olan, adı zorbalık, gaddarlık ve delilikle bir Arap. Küçük anılan İmparator Caligula, Camus'nün sahnesinde, imkânsız olana, gökteki aya sahip olma arzusunun peşinde, halkının felaketine, mutlak zaferine doğru yürüyor.

Albert Camus 1944 yılında son şeklini verdiği Caligula'da, sevdiği kadının ölümünün ardından mutluluğu, özgürlüğü, gücü ve ahlaki değerleri sorgulamaya başlayan genç yaştaki Roma imparatorunun, "göğü denize çalmak, çirkini güzele katmak, kederi neşe kılmak", yok olanı var etmek adına, sınırsız güçle imtihanını sahneye taşıyor. İmparator Caligula, her şeyin yegâne sahibi olmasına rağmen, insanların öldüğü ve mutlu olmadıkları bu dünyada mevcut olanlarla yetinmeyecek, imkânsız olanı elde etmek uğruna, imparatorluğunu
bir zanaatçı. Çoğunlukla Kuzey Afrikalı Fransızlar gibi annesi İspanyol bir aileden gelme. Çocukluğu korku ve Cezayirdeki gençlik yılları, yoksulluklar, güçlükler, sıkıntılar, sayrılıklar içinde geçti. İlk zulüm zindanına dönüştürecektir. Tüm ahlaki değerleri ve orta öğrenimlerini Algerde yaptıktan sonra, Alger Üniversitesi Edebiyat Fakültesine yazıldı. Felsefe Bölümünden diploma yasaları inkâr eden Caligula, delilikle yaftalanmak pahasına, son nefesine kadar aklın ve lisansını aldı. Plotin ve Saint Augustin üzerine doktorasını verdi. Çeşitli görevlerde bulundu. 1960ta bir yol kazasında yaşamını yitirdi. Albert Camusnün yapıtları çevrildiği ülkelerde büyük yankılar uyandırdı. Bunların başında La Peste, LEtranger (Yabancı), Le Mythe vicdansızlığın yolundan vazgeçmeyecek, bu uğurda hem kendini hem sevenlerini hem de Sisyphe ve 1938de yazdığı Caligula gelir.Caligula açıkça belirtir: Kişiler ölür ve onlar mutlu değildir. Romanın tek egemeni, sona değin us yolunu dener. Görülmemiş zırvalıklarla çevresine korku salar ve dalkavuklarının hançeri altında ölünceye değin olanaksızı yakalamaya çalışır. bütün Roma halkını yıkıma götürecektir.
Albert Camus'nün bütün oyunları Can Yayınları'nda.

(Tanıtım Bülteninden)
9 yıl, 2 ay
Nesslii, Sıkıyönetim başlıklı kitabın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

DIEGO: Susmak haksızlık karşısında, kaybetmek demektir zeytin ekmeği ve yaşama hakkını! Ekmeğinize sahip çıkmak için dahi yenmeye mecbursunuz bugün korkunuzu! Uyan ey İspanya, uyan artık! Cádiz şehri kaderini tayin ediyor. Korku ve zulümle vücut bulmuş veba şehrin kapılarına dayanmışken, Cádiz halkı bir seçim yapmak zorunda: Korkuya, baskıya karşı isyan etmek ya da kadere, iktidara boyun eğmek.

Albert Camus'nün 1948 yılında, Veba romanından bir yıl sonra kaleme aldığı Sıkıyönetim, imgesel kurgusu, şiirsel dili, gerçeküstü evreniyle Camus edebiyatında ayrı bir yere sahiptir. Veba, Camus'nün sahnesinde, Cádiz şehrine egemen olmak isteyen bir zorba, insanların korkularından istifade etmeye çalışan bir fırsatçı olarak karşımıza çıkar. Eski mutlu günlerini geride bırakan Cádiz halkı, İkinci Dünya Savaşı'nın zulmünü, çaresizliğini ve çürümüşlüğünü tecrübe edecektir. Korkularıyla yüzleşmeyi, ahlaki değerlerini ve inançlarını sorgulamayı tercih eden Cádiz'li Diego, kimi zaman insani zaaflarına, öfkesine ve umutsuzluğuna teslim olsa da, insana duyduğu aşk uğruna mutlak başkaldırıdan vazgeçmeyecek, vebaya ve ölüme karşı bir halk isyanı başlatacaktır. Vebanın kurduğu sıkıyönetim düzeni, Cádiz halkının korkularıyla beslenerek giderek kuvvet kazanırken, vebayı şehirden uzaklaştıracak rüzgâr, esmek için insanların yüreğinde korkunun dinmesini beklemektedir.
Albert Camus'nün bütün oyunları Can Yayınları'nda.

(Tanıtım Bülteninden)
9 yıl, 2 ay