yazar düzenlemeleri
Giskard, 131 adet değişiklik yapmış.  (3/27)
Giskard, Hollanda'da Bir Cinayet başlıklı kitabın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

Bir komiser maigret romanıdır.Maigret Maigret bir mayıs öğleden sonrası Delfzijle Delfzijl'e geldiğinde, kendisini Hollandanın Hollanda'nın kuzey ucundaki bu küçük kasabaya çağıran olay hakkında kaba taslak bilgilerden başka bir şey yoktu kafasında.Nancy Üniversitesinde profesör olan Jean Duclos adında biri kuzey ülkelerinde bir konferans turunda bulunuyordu. Delfzijl Denizcilik Okulunda Okulu'nda öğretmenlik yapan Mösyö Popinganın Popinga'nın konuğuydu. Oysa Mösyö Popinga öldürülmüştü ve Fransız profesör resmen suçlanmamakla birlikte, yine de kendisinden kasabadan ayrılmaması ve Hollanda makamları tarafından arandığında hazır bulunması istenmişti.İşte hepsi bu kadardı ya da neredeyse bu kadardı. Jean Duclosnun haber vermesi üzerine, Nancy Üniversitesi Adli Polisten Polis'ten birinin görevle Delfzijle Delfzijl'e gönderilmesini sağlamıştı.İş Maigretye sağlamıştı. İş Maigret'ye düşmüştü. Resmi olmaktan çok yarı resmi, üstelik Hollandalı meslektaşlarına geleceğini önceden bildirmeyerek daha da az resmileştirdiği bir iş.(Tanıtım Bülteninden) iş.
12 yıl, 8 ay
Giskard, Hollanda'da Bir Cinayet başlıklı kitabın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

Maigret bir mayıs öğleden sonrası Delfzijl'e geldiğinde, kendisini Hollanda'nın kuzey ucundaki bu küçük kasabaya çağıran olay hakkında kaba taslak bilgilerden başka bir şey yoktu kafasında.Nancy kafasında.

Nancy
Üniversitesinde profesör olan Jean Duclos adında biri kuzey ülkelerinde bir konferans turunda bulunuyordu. Delfzijl Denizcilik Okulu'nda öğretmenlik yapan Mösyö Popinga'nın konuğuydu. Oysa Mösyö Popinga öldürülmüştü ve Fransız profesör resmen suçlanmamakla birlikte, yine de kendisinden kasabadan ayrılmaması ve Hollanda makamları tarafından arandığında hazır bulunması istenmişti.İşte istenmişti.

İşte
hepsi bu kadardı ya da neredeyse bu kadardı. Jean Duclosnun Duclos'nun haber vermesi üzerine, Nancy Üniversitesi Adli Polis'ten birinin görevle Delfzijl'e gönderilmesini sağlamıştı. İş Maigret'ye düşmüştü. Resmi olmaktan çok yarı resmi, üstelik Hollandalı meslektaşlarına geleceğini önceden bildirmeyerek daha da az resmileştirdiği bir iş.
12 yıl, 8 ay
Giskard, Kara Kitap başlıklı kitabın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

Galip, çocukluk aşkı, arkadaşı, amcasının kızı, sevgilisi ve kayıp karısı Rüyayı Rüya'yı karlı bir kış günü İstanbulda İstanbul'da aramaya başlar. Okuyucu, bir esrarlı alemin işaretleriyle dolu İstanbulda Galipin İstanbul'da Galip'in araştırmalarını ve karşılaştığı kişileri izlerken, bir yandan da bu araştırmaları değişik işaretler ve tuhaf hikayelerle tamamlayan köşe yazarı Celalin Celal'in satırlarıyla karşılaşır. Bu araştırma Galipi Galip'i hem Rüyaya Rüya'ya hem de hayatımızın içine gömüldüğü kayıp esrara doğru çekecektir.
12 yıl, 8 ay
Giskard, Beyaz Kale başlıklı kitabın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

17. yüzyılda Türk korsanlarınca tutsak edilen, astronomiden, fizikten ve resimden anladığına inanan bir Venedikli köle... Aynı ilgileri paylaşan, Batı bilimini öğrenmek isteyen bir Türk: efendi... Aralarında garip bir benzerlik bulunan bu iki insanın, hikayeleri ve serüvenleri, onları, veba salgınının kol gezdiği İstanbul sokaklarına, Çocuk Sultanın Sultan’ın düşsel dünyasına, inanılmaz bir silahın yapımına, ben 'ben neden benim? benim?' sorusuna götürecektir.
12 yıl, 8 ay
Giskard, Hanene Ay Doğacak başlıklı kitabı şu kitaplarla birleştirdi:

Hanene Ay Doğacak
12 yıl, 8 ay