yazar düzenlemeleri
yün kafa, 12 adet değişiklik yapmış.  (2/3)
yün kafa, Berber Nonoş başlıklı kitabın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

Aziz Nesin'in "Serberber" Serberber takma adıyla yazdığı "Berber Nonoş" Berber Nonoş ilk kez Akbaba'da yayımlanmış, dönemin en önemli çizerlerinden Yalçın Çetin tarafından resimlenmiştir. Elli yıllık uykusundan uyandırdığımız bu çizgi romanı yayımlandığı gibi, ama baskı kusurlarından arındırıp yıpranmış yerlerini onararak sizlere sunuyoruz.

Aradan geçen yıllara karşın "Berber Nonoş"un Berber Nonoş'un değerinden bir şey kaybetmediğini göreceksiniz. Çizimler hâlâ özgün ve genç, öykü hâlâ güncel ve komik. İster gülüp geçmek için okuyun, ister dönemin ruhunu koklamak için... Yalnızca kahkahanın peşine düşmek de mümkün, dönemin siyasal ve toplumsal arka planının izini sürmek de...
11 yıl, 2 ay
yün kafa, Berber Nonoş başlıklı kitabın etiketlerini düzenledi
Eklenen etiket(ler): mizah, çizgi roman,
11 yıl, 2 ay
yün kafa, Moulin Rouge başlıklı kitabın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

1872 yılı Eylülü nün apaydınlık ve sükûn içinde bir öğlen sonrasıydı. Ana oğul, dünyadan uzak, kendilerini kucaklıyan eski ve âşinâ dekorun sessiz yakınlığıyla mesut, baş başa bulunuyorlardı yine. Etraflarında çimenlik, yemyeşil uzanıyordu. Gökte de, güneş tembel tembel yoluna devam etmekteydi. Kuşlar kâh yuvalarının kenarına konup dedikodu eder gibi cıvıl cıvıl ötüşüyor, kâh acele işleri varmışçasma uçuşuyorlardı. Sarı salkımların solmağa yüz tutmuş yaprakları arasından, Ortaçağ şatosunun, mazgallı silueti, köşe kulecikleri ve dar kemerli pencereleri görünüyordu.

Az önce İhtiyar Thomas, lacivert formanın daha da azametli (gösterdiği şişman cüssesiyle belirmiş, eski ve asil bir ailenin baş kâhyalığına yakışan tavrıyla tepsisini kaldırmıştı. Her zamanki gibi onu geriden takip eden Dominique'ye gelince, o ancak on iki senedir şatoda hizmet ediyordu. Ve, henüz elli sekiz yaşında bulunduğuna göre, gencecik sayılırdı!
(Kitabın içinden)
11 yıl, 2 ay
yün kafa, Yıldızlı Atlas başlıklı kitabın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

“Bu kitabı bitirdikten sonra, yazdıklarımın kötü olduğunu düşünürsen, onu hemen yırt ve çöpe at!
Çünkü iyi şeylere yer açmak için kötüleri saklamamalı...
Eğer güzelse; seninle ve çocuklarla iyi anlaştığını düşündüğün yetişkinlere de okut. Çünkü onlar çocuklar için yazılmış bir kitabı anlayacak yetenektedirler. Hem üstelik yetişkinlerin kafası biraz karışık olur; küçük şeylerden söz açan metinler anlara iyi şeylerden söz açan metinler onlara iyi gelecektir.”
10 yıl, 9 ay
yün kafa, İnsancıklar başlıklı kitabın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

İnsancıklar, mektup-roman tarzında kaleme alınmış kısa ve toplumsal içerikli bir romandır. Dostoyevski'nin acıma duygusu daha bu ilk eserinde bile belirgindir. Roman, yaşlı bir katibin küçük bir kıza olan aşkını ve bu kıza karşı gösterdiği saygınlık çabalarını konu alır. İnsancıklar Dostoyevski'nin ilk yapıtı olmasına rağmen en önemli romanlarından biri sayılır.
10 yıl, 8 ay