Türk Kadın Yazarlar

Türk Kadın Yazarlar

Çözen: OkuyanADAM

40%

4 / 10 doğru

1 dk 32 sn

Soru İncelemesi

1

Sağlığında, kendisine aşık olan adamlarla anılmaktan hoşnutsuzluğunu her fırsatta dile getiren 2003 yılında kaybettiğimiz; "Sezinci Günah", "Otuzların Kadını" gibi kitaplarının yanında, çevirileriyle tanıdımığız yazar kimdir?

Birgül Oğuz
Tomris UyarDoğru
Oya Baydar
Sema Kaygusuz
2

Hangisi "şair" kadınlarımızdan değildir?

Lale Müldür
Tezer Özlü
Perihan Mağden
Semra TopalDoğru
3

"Daktiloya Çekilmiş Şiirler" hangi kadın şairimize aittir?

Lale Müldür
Melisa Gürpınar
Leyla Erbil
Nilgün MarmaraDoğru
4

"Çocukluğun Soğuk Geceleri", "Yaşamın Ucuna Yolculuk" kitaplarıyla tanınan; yönetmen Erden Kıral'ın da eski eşi olan, 1986'da kaybettiğimiz yazarımız kimdir?

Sevim Burak
Buket Uzuner
Tezer ÖzlüDoğru
Leyla Erbil
5

"Dün gece sen uyurken İsmini fısıldadım Ve hayvanların korkunç Öykülerini anlattım" diye başyalan unutulmaz "Destina" şiirinin şairi kimdir?

Lale MüldürDoğru
Nilgün Marmara
Melisa Gürpınar
Perihan Mağden
6

"Yere Düşen Dualar" romanı birçok yabancı dile çevrilen bunun yanında "Yüzünde Bir Yer" romanı ve öyküleriyle tanınan yazarımız hangisidir?

Sema KaygusuzDoğru
Sevgi Sakarya
Sevim Burak
Oya Baydar
7

"1931'de, İstanbul'da doğdum. 21 yaşıma kadar Kuzguncuk'un tepesindeki evimizde babaannem ve büyükbabamla geçirdim. Bu yüzden çocukluğumla büyüklüğüm arasında büyük fark yok gibidir. Aile çevremizde, çocuktan çok yaşlı komşular, yaşlı akrabalar bulunduğu için, onların arasında, yaşlı bir insan gibi yetiştim. İlkokulu Kuzguncuk'ta, ortaokulu Tünel'deki Alman Lisesi'nde bitirdim. Öğrenimim bu kadardır." Yaşamını bu şekilde özetleyen ve lise mezunu olmasına rağmen edebiyatımızda "bilinç akışı" tekniğinin ilk başarılı örneklerini veren "Yanık Saraylar" isimli kitabındaki anlatımının kapalı bulunması nedeniyle eleştrilen ve diğer bütün eserlerinde yeni teknikler deneyip kendi tarzını başarıyla oluşturmuş olan evliliği sırasında Peyami Safa ile yaşadığı aşkla gündeme gelip öykülerinde buna benzer aşklar anlatan kadın yazarımız kimdir?

Sevim BurakDoğru
Minâ Urgan
Latife Tekin
Oya Baydar
8

"Sineklerin Tanrısı", "Moby Dick" gibi kitapları çevirmesinin yanında, İngiliz dili ve edebiyatı profesörü olan ve anılarını "Bir Dinozorun Anıları" adlı kitapta toplayan yazarımız kimdir.

Buket Uzuner
Aysu Ata
Zeynep Karahan
Minâ UrganDoğru
9

"Berci Kristin Çöp Masalları" kitabı Türkçe'de en çok yabancı dile çevrilen kitaplardan biri olarak anılan ve Bodrum'da bir "Edebiyat Evi" projesi yürütmekte olan yazarımız kimdir?

Latife TekinDoğru
Jale Parla
Yıldız Ecevit
Birgül Oğuz
10

"Fasulye'nin Bildiği" adlı kitabıyla "Yaşar Nabi Nayır Öykü Ödülü"nü kazanmasının yanında "Hah" adlı bir kitabı daha bulunan son dönemin başaralı yazarı hangisidir?

Birhan Keskin
Birgül OğuzDoğru
Semra Topal
Sema Kaygusuz