tnetennba

Detayları:  izmir, 31 yaşında, Kadın
İlgi Alanları:  fps, film koleksiyonculuğu, dizi, hikaye yazmak, fotoğraf çekmek, sinema, kedi, elliott smith, alice in chains, ingiltere, viii henry, absürd komedi, grunge, punk rock, 90'lar, monty python, yemek yemek sayılır mı lan?
Sevdiği Kitaplar Türleri:  klasik, tarihi
Hakkında: 
Ortaokuldayken çok kitap okurdum, artık okumuyorum diyebilirim. Belki tekrardan gaza gelir heves eder de okurum diye bu profili açtım.
5 takip ettiği ve 13 takip edeni var. 49 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

tnetennba, Horrorpheliac tarafından yapılmış bir değerlendirmeyi yorumladı.
Gecenin Sonuna Yolculuk

Horrorpheliac

ben de okumak istiyorum akıcı mı? ağır mı?

ben de okumak istiyorum akıcı mı? ağır mı?

8 yıl, 11 ay
tnetennba şu an okuyor.
Biz

''Şimdiye kadar yazılmış en iyi bilim-kurgu roman, klasik bir karşı ütopya'' -Ursula K. Le Guin-

Biz, sonradan kendi tarzında yazılan yapıtlar için prototip olacak disütopik bir romandır. Roman gelecekte varolan otoriter bir devletin inançlarına körü körüne bağlı bir vatandaşı ve bir matematikçi olan D-503'ün günlüğüne yazdıklarına yer verir. Günlük, mutluluğun, düzenin ve güzelliğin sadece özgürlüğün olmadığı bir ortamda, matematiksel mantığın ve mutlak gücün demir prensiplerinde bulunabileceğini dikte eden bir hükümet doktrininin bir ilanı olarak başlar. Günlük ve roman ilerledikçe D-503, I-330 adlı bir muhalifin çarpıcı etkisine kapılır. I'ya duyduğu çılgıncasına arzuyla büyülenen D, matematiksel mantığın saflığına ve tüm insanların ihtiyacını karşılayacak ve mükemmel düzenlenmiş bir bütünlüğün kapasitesine olan inancını kaybeder. Kendini azar azar V-1'in şiirsel irrasyonelliğine ve bireysel bir aşkın anarşizmine doğru çekilirken bulur. Artık "biz"i kullanmaz ve gerilla sevgilisinin adının ironik bir yansıması olarak "ben"i, yani kendini düşünmeye başlar.

''Zamyatin'in Biz'ini farklı kılan şey otoriterliğe bakış açısındaki entelektüel inceliktir.'' -Ölmeden Önce Okumanız Gereken 1001 Kitap-

''Şimdiye kadar yazılmış en iyi bilim-kurgu roman, klasik bir karşı ütopya'' -Ursula K. Le Guin-

Biz, sonradan kendi tarzında yazılan yapıtlar için prototip olacak disütopik bir romandır. Roman gelecekte varolan otoriter bir de... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 8 yıl, 11 ay
tnetennba okumuş bitirmiş.
Ben Türk Kızı Nasılım

Nickname'le yazan görünmez kahramanlar çağına hoş geldiniz. 2000'li yılların anonim şairleri herkes adına konuşuyor. Ya binaların üzerine ya sosyal medya duvarlarına yazıyorlar.

İşte o kalem/klavye erbaplarının en eğlenceli, en zekilerinden, toplumsal hayatın her zerresine, insan ilişkilerinin her türlüsüne birinci elden tanık, ekşisözlük cadılarından isolde nihayet aramızda -baskılara daha fazla dayanamadı ve ilk kitabını tamamladı.

isolde süpürgesine atlamış hücum ediyor bütün o ortalama ilişkilere, fakat elinde sihirli değnek yerine bir kuş tüyü tutuyor. Dizginsiz bir dil, toplumun hemen her katmanının duygularını, sansürsüz ve adeta yarın yokmuş gibi yazıyor!

Yeni mizahın yeni kalemi, hep aklınızdan geçirip de söyleyemediklerinizi söylüyor, güldürürken yine güldürüyor!

Herkes okusun, yazan isolde!
(Tanıtım Bülteninden)

Nickname'le yazan görünmez kahramanlar çağına hoş geldiniz. 2000'li yılların anonim şairleri herkes adına konuşuyor. Ya binaların üzerine ya sosyal medya duvarlarına yazıyorlar.

İşte o kalem/klavye erbaplarının en eğlenceli, en zekilerin... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 8 yıl
tnetennba okuma durumunu güncelledi.
İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 8 yıl
tnetennba okumak istiyor.
Androidler Elektrikli Koyun Düşler mi?

Rick Deckard, yatağının yanındaki uyarıcının otomatik sinyalinin yaydığı tatlı ve küçük bir elektrik akımı tarafından uyarıldı. Şaşkınca yataktan kalktı. Önceden uyarılmadan kendini uyanık bulması onu daima şaşırtırdı. Rengârenk pijamasıyla ayakta gerinirken, yatakta karısı Iran; gri ve donuk gözlerini aralayıp söylendi ve yeniden kapadı.

"Penfield'ını çok hafif kurmuşsun," dedi Rick. "Onu tekrar kurduğumda kolayca uyanabileceksin ve-"

Rick karısının yanına oturarak ona doğru eğildi ve yumuşakça anlatmaya çalıştı.: "Eğer akım gücünü gerektiğince yükseltirsen uyandığına memnun olursun. Tüm sorun bu. Şayet C'ye kurarsan sınırı aşmış olursun ve bu tıpkı bende olduğu gibi bilincin oluşmasını engeller."

Rick dünyayla barışık olduğu için kendi ayarı D'deydi. Karısının çıplak ve solgun omzuna yavaşça dokundu.


(Kitabın İçinden)

Rick Deckard, yatağının yanındaki uyarıcının otomatik sinyalinin yaydığı tatlı ve küçük bir elektrik akımı tarafından uyarıldı. Şaşkınca yataktan kalktı. Önceden uyarılmadan kendini uyanık bulması onu daima şaşırtırdı. Rengârenk pijamasıyla ayakta ge... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 8 yıl
tnetennba şu an okuyor.
Cthulhu'nun Çağrısı

H.P. Lovecraft'ın tüm yaşamı boyunca yazdığı 51 öyküden sekizinin bir araya getirildiği Cthulhu'nun Çağrısı, gotik edebiyatın, öneminden hala bir şey kaybetmemiş, klasik örneklerinden. Kitabına adını veren Cthulhu'nun Çağrısı adlı öykü ile Innsmouth Üzerindeki Gölge Lovecraft'ın ana temalarından biri olan Cthulhu Mitosu üzerine yazdığı en kapsamlı öykülerden.

Korku ve hayretin kol gezdiği bu öykülerde H.P. Lovecraft, Poe'dan bu yana okuyucuyu en çok şaşırtan yazar olarak, gotik edebiyatın klasik temalarından, kendi hayal gücünün ürünü bir dizi temaya irkilten bir elle dokunuyor. ''İnsanoğlunun en eski ve en güçlü duygusu korkudur. En eski ve en güçlü korku da bilinmeyenin korkusudur.''

Not: Bu kitap 1994 yılında Mitos Boyut Yayınları'ndan Gotik Öyküler adıyla çıkmıştır.

H.P. Lovecraft'ın tüm yaşamı boyunca yazdığı 51 öyküden sekizinin bir araya getirildiği Cthulhu'nun Çağrısı, gotik edebiyatın, öneminden hala bir şey kaybetmemiş, klasik örneklerinden. Kitabına adını veren Cthulhu'nun Çağrısı adlı öykü... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 8 yıl
Daha Fazla Göster

tnetennba şu an ne okuyor?

Favori Yazarları (7 yazar)

Favori yazarı yok.