sevde

Detayları:  Sevde Ezgin, Gazi Mağusa,
3 takip ettiği ve 6 takip edeni var. 20 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

sevde, 2018 Okuma Hedefi için kendine 40 kitap hedef koydu.

Hedefe doğru 31 kitap okumuş. okuduğu kitaplar

%77
2018 Okuma Hedefi

2018'de kaç kitap okumayı hedefliyorsunuz?

2018'de kaç kitap okumayı hedefliyorsunuz?

6 yıl, 3 ay
sevde okumuş bitirmiş.
Beden Asla Yalan Söylemez

Birine öfkelenme özgürlüğümüz yoksa onu sevmeyi seçemeyiz.

Sevmeme özgürlüğümüz olmayan birini gerçekte(n) sevemeyiz.

Birine karşı hissettiğimiz duygu “ona karşı hissetmemiz gerekenler” diye önceden tarif edilmişse, onunla meselemiz bitmeyecek, hatta başlayamayacaktır bile.

Gerçek hayatta “Böyle hissetmem lazım!”, “Şöyle hissetmemem lazım!” diye bir şey yoktur çünkü. Hisler ne yöne gideceklerini gerekliliklere sormazlar. Hiçbir ‘gerçek’ ve olgun ilişki özünde nesnel değildir. Özneler ‘gerçek’ paylaşımlarını nesnellik üzerinden kurmazlar.

Kabullenme özgürlüğümüz olmayan her duygu dışarıya akamayan bir irin gibi bedenimizi ve ruhumuzu ele geçirir. İçimize hapsettiğimiz her duygu aynı zamanda içimizi hapseder.

Üzerini örttüğümüz her şeyin altında kalırız çünkü. Eksik olduğumuzu ararız, hem de eksik bırakandan ya da ona benzeyenden. Noksanımızı, bizi zaten noksan bırakandan dileniriz bir ömür boyu.

Oysa yapabileceğimiz yegâne şey alamadığımız ilgiyi, saygıyı, duygularımıza dair anlayışı, korumayı ve koşulsuz sevgiyi kendimize gösterebilmemizdir. İnsan ancak kendi kendinin ebeveyni olabildiğinde yetişkin, özgür ve mutlu olabilir.

Bunlar içinizde bir yerlere biraz tanıdık geliyorsa bu kitabı okumaya hazırsınız. Size bu kitabın kimle veya kimlerle ilişkinize dair olduğunu söylemeyeceğim yine de… Çünkü biliyorum ki söylersem kaçacaksınız. Size iyi gelmediği, sizi mahvettiği, sizi hasta ettiği, sizi mutsuz ettiği hâlde kaçacaksınız.

Oysa kaçmanın kendisiydi asıl korkunuz. Biraz canınızın yanmasına izin verirseniz, canınızın yanması geçecek. Sizi kendinizin şifalı ellerine doğru çağırıyorum.

Birine öfkelenme özgürlüğümüz yoksa onu sevmeyi seçemeyiz.

Sevmeme özgürlüğümüz olmayan birini gerçekte(n) sevemeyiz.

Birine karşı hissettiğimiz duygu “ona karşı hissetmemiz gerekenler” diye önceden tarif edilmişse, onunla meselemiz bitmeyecek,... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 6 yıl, 10 ay
sevde okumuş bitirmiş.
Çocuğunuz Sizden Ne Bekliyor?

Çocuklu hayatın ilk yedi yılında, anne babaların merakları ve soruları sonsuzdur.. Çocuk gelişimi söz konusu olduğunda her anne baba kendi formülünü geliştirir. Şule Yazgan ve Yankı Yazgan, büyümenin bu çok önemli başlangıç döneminde anne babalara formülleri için gerekli hammaddeleri veriyor.Güzel Günler Kliniği, anne babaları aracılığıyla çocuklar için sağlıklı ve mutlu bir gelecek vaat ediyor.

Çocuklu hayatın ilk yedi yılında, anne babaların merakları ve soruları sonsuzdur.. Çocuk gelişimi söz konusu olduğunda her anne baba kendi formülünü geliştirir. Şule Yazgan ve Yankı Yazgan, büyümenin bu çok önemli başlangıç döneminde anne babalara fo... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 7 yıl, 3 ay
sevde okumuş bitirmiş.
İnsan Olmak

İlk kez yayımlandığı 1983ten günümüze defalarca baskı yapmış ve okurla kurduğu yapıcı ilişkiyi kanıtlamış olan bu kitabında Engin Geçtan insan olmanın ikilemini şöyle anlatır: Çağdaş toplumlar kendine özgü bir olguyu da birlikte getirmiştir. İnsan eskisinden çok daha fazla sayıda insanla, çok daha kısa süreli, daha yüzeysel ilişkiler kurma eğilimindedir. Bu, soğuk bir günde karşılaşan bir grup kirpinin öyküsüne benzer. Kirpiler ısınabilmek için birbirlerine sokulurlar, ama dikenleri birbirine batar. Birbirlerinden ayrıldıklarındaysa soğuktan rahatsız olurlar. İleri geri hareket ederek sonunda dikenlerini batırmadan birbirlerini ısıtabilecekleri en uygun uzaklığı bulurlar.Son yirmi yılın dünyasındaki sosyal ve maddi değişimler düşünülürse, kirpilerin birbirine daha da çok ihtiyaç duyduğunu, her kirpinin bu ikilem karşısında kendi cevabını bulması gerektiğini, tam da bu yüzden İnsan Olmakın bugün daha da güncel olduğunu söyleyebiliriz.

İlk kez yayımlandığı 1983ten günümüze defalarca baskı yapmış ve okurla kurduğu yapıcı ilişkiyi kanıtlamış olan bu kitabında Engin Geçtan insan olmanın ikilemini şöyle anlatır: Çağdaş toplumlar kendine özgü bir olguyu da birlikte getirmiştir. İnsan es... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 7 yıl, 3 ay
sevde okumuş bitirmiş.
Psikodramada Seçme Konular

Psikodrama ve sosyodrama günümüzde hayatın her alanında kullanılmaya başlanırken, psikodramatik ve sosyodramatik yollarla uygulanan tedavi ve eğitim sistemleri de kendi içlerinde daha alt alanlarda uzmanlaşmaya yönelmişlerdir. Bu alanlarda meydana gelen gelişmeleri etraflıca anlatmayı ve sergilemeyi amaçlayan bu kitaptaki metinlerde, deprem ve benzeri afetler, yaşanan duygusal travmalar, aile ve çiftler arasındaki sorunlar ve farklı gelişenlerin tedavisi gibi konularda psikodramanın bir sağaltım yöntemi olarak nasıl kullanıldığını ve etkili olduğunu görebilirsiniz.Her biri kendi çalışma sahalarında uzmanlıklarını geliştirip, İstanbul Psikodrama Enstitüsü ve İstanbul Uluslararası Zerka Moreno Enstitüsü eğitimlerinden geçmiş olan yazarların katkılarından oluşan bu kitap, psikodramanın yayıldığı yaşam sahalarının kapılarını okuyucuya aralayan zengin bir kaynak özelliğindedir.

Psikodrama ve sosyodrama günümüzde hayatın her alanında kullanılmaya başlanırken, psikodramatik ve sosyodramatik yollarla uygulanan tedavi ve eğitim sistemleri de kendi içlerinde daha alt alanlarda uzmanlaşmaya yönelmişlerdir. Bu alanlarda meydana ge... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 7 yıl, 3 ay
sevde, 2017 Okuma Hedefi için kendine 40 kitap hedef koydu.

Hedefe doğru 38 kitap okumuş. okuduğu kitaplar

%95
2017 Okuma Hedefi

2017'de kaç kitap okumayı hedefliyorsunuz?

2017'de kaç kitap okumayı hedefliyorsunuz?

7 yıl, 4 ay
Daha Fazla Göster

sevde şu an ne okuyor?

Çocuk Psikoterapisi Giriş Niteliğinde Uygulamalı Bir Rehber

%0

Oyun Terapisinin Temelleri

%0

Resimleriyle Çocuk Resimleriyle Çocuğu Tanıma

%0

Freud Okumaları

%0

Tarihçe-i Hayat

%0

Favori Yazarları (0 yazar)

Favori yazarı yok.