mypen

Detayları:  Melissa Akkaya 31 yaşında, Kadın
İlgi Alanları:  Çizim,Müzik,Grafik Tasarım.
Hakkında: 
Çizimi,müziği ve kitap okumayı seven,yürüyüşe çıkmayı alışveriş merkezine tercih eden,genelde başladığı hiç bir işi bitiremeyen kendi içinde biri :)
13 takip ettiği ve 21 takip edeni var. 49 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

mypen okumuş bitirmiş.
Japon Kültürü (Japonlar ve Bireycilik)

Japonlar ve Japon kültürü pek çok etnik fıkraya konu olmuştur. Bu fıkralarda Japonlar gözlüklü, omuzlarına astıkları fotoğraf makineleriyle sağa sola koşuşturan bir turist grubu, topluluk önüne çıkınca yüzlerce defa özür dilemeden söze başlayamayan insanlar olarak betimlenmiştir. Japonya'da ve Japonya dışında, Japon kültürüyle ilgili kuramlar, Japonları övse de yerse de, şu ortak noktada buluşurlar: Japon kültürü, diğer kültürlerden çok farklı özelliklere sahiptir. Bu çalışmada Masakazu Yamazaki'nin niyeti, Japon kültürünün farklılığını ne vurgulamak ne de göz ardı etmek; sadece, Japon kültürünü, tüm insanlık kültürünün bir parçası olarak ele almak. Kitabın birinci kısmında Batı kültürü ile Japon kültürünün karşılaştırmasını yaparken; ikinci kısımda konuyu evrensel kültür kuramı açısından değerlendiriyor. Bu eser yalnızca Japon kültürünün anlaşılmasına yönelik değil; aynı zamanda kültürün de ne olduğu konusunda düşündürmeyi amaçlıyor.

Japonlar ve Japon kültürü pek çok etnik fıkraya konu olmuştur. Bu fıkralarda Japonlar gözlüklü, omuzlarına astıkları fotoğraf makineleriyle sağa sola koşuşturan bir turist grubu, topluluk önüne çıkınca yüzlerce defa özür dilemeden söze başlayamayan i... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 6 yıl, 6 ay
mypen bir yazarı favorilerine ekledi.

Brezilyalı ünlü yazar.

1920'de Rio de Janeiro yakınlarında, Bangu'da doğdu. Çok yoksul olan ailesi, onu Natal kasabasındaki amcasının yanına yolladı. Orada dokuz yaşındayken Potengi Irmağı'nda yüzmeyi öğrendi ve hep günün birinde yüzme şampiyonu olmanın hayalini kurdu. Liseyi Natal'de bitirdikten sonra iki yıl tıp öğrenimi gördü. Öğrenimini yarıda bırakıp yeni hayaller peşinde Rio de Janeiro'ya döndü. İlk işi, hafifsıklet boks antrenörlüğü oldu. Yaşamı boyunca çeşitli işlerde çalıştı, bu onun yazarlığına büyük katkılar sağladı. İlk kitabı Yaban Muzu 1940'ta yayımlandı. 1945'te yayımlanan Beyaz Toprak adlı romanı çok beğenildi. Daha sonra Evden Uzakta (1949), Sular Çekilince (1931), Kırmızı Arara (1953) ve Ateş Çizgisi (1955) romanlarını yazdı. Kayığım Rosinha (1961) ile ününün doruğuna çıktı. En ünlü kitabı Şeker Portakalı (1968) on iki günde yazılmıştı. "Ama onu yirmi yıldan fazla yüreğimde taşıdım," der yazar. Bu kitaptaki küçük Zeze'nin serüvenleri Güneşi Uyandıralım (1974) ve Delifişek (1963) adlı romanlarında sürer.

Brezilyalı ünlü yazar.

1920'de Rio de Janeiro yakınlarında, Bangu'da doğdu. Çok yoksul olan ailesi, onu Natal kasabasındaki amcasının yanına yolladı. Orada dokuz yaşındayken Potengi Irmağı'nda yüzmeyi öğrendi ve hep günün birinde yüzme şampiyonu o... tümünü göster

6 yıl, 7 ay
mypen, Kitap Tavsiyesi ve Fikir Alışverişi adlı grupta tartışılan konuya bir cevap yazdı.
YARDIM

Merhaba,

aynı e-posta ile facebook'tan üye olursanız belki aynı hesaba geçmiş olursunuz bilemiyorum ama yine de ?

Site yöneticisine mesaj atarsanız o yardımcı olabilir aslında.

Şifremi unuttum diyerek sitenin sizin mailinize e-posta atıp atamadığını yani yine aynı hatayı verip vermediğini kontrol ettiniz mi bu arada ?

Merhaba,

aynı e-posta ile facebook'tan üye olursanız belki aynı hesaba geçmiş olursunuz bilemiyorum ama yine de ?

Site yöneticisine mesaj atarsanız o yardımcı olabilir aslında.

Şifremi unuttum diyerek sitenin sizin mailinize e-posta atıp ata... tümünü göster

6 yıl, 7 ay
mypen okuma durumunu güncelledi.
İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 6 yıl, 7 ay
mypen okuma durumunu güncelledi.
İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 6 yıl, 7 ay
mypen, özgür geleçek adlı üyeyi takibe aldı.
6 yıl, 7 ay
Daha Fazla Göster

mypen şu an ne okuyor?

mypen şu anda kitap okumuyor.

Favori Yazarları (6 yazar)

Favori yazarı yok.