lal_fasil

Profil Resmi
2 takip ettiği ve 2 takip edeni var. 0 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

Profil Resmi
lal_fasil okumak istiyor.
Süpermen Türk Olsaydı Pelerinini Annesi Bağlardı

Bu kitabı kişisel gelişmeyin diye yazdım, toplumsal gelişin. Etrafa da gram katkınız olsun.
- Ahmet Şerif İzgören
Diğer kitaplarından farklı olarak, yazar bu kitabında girişimcilik, iş kalitesi, dürüstlük, yurt sevgisi ve hoşgörü değerlerini vurgulayarak okuru toplumsal gelişime davet ediyor.

Bu kitabı kişisel gelişmeyin diye yazdım, toplumsal gelişin. Etrafa da gram katkınız olsun.
- Ahmet Şerif İzgören
Diğer kitaplarından farklı olarak, yazar bu kitabında girişimcilik, iş kalitesi, dürüstlük, yurt sevgisi ve hoşgörü değerlerini vurgulay... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 8 yıl, 7 ay
Profil Resmi
lal_fasil okumak istiyor.
Kazandıran Beden Dili

Kazanmanın yolu doğru görüntüden geçtiğine göre, sahip olduğumuz bu gücün farkına varıp onu doğru kullanarak kendi görüntümüzü oluşturabiliriz.Arka KapakGünümüz dünyasında beden dili ve iletişim becerilirinin önemi her geçen gün biraz daha artıyor. Günlük yaşamdan iş dünyası kadar her yerde, beden dilimiz, en etkili prezantasyon aracımız haline geldi. Kazanmanın yolu doğru görüntüden geçtiğine göre, sahip olduğumuz bu gücün farkına varıp onu doğru kullanarak kendi görüntümüzü oluşturabiliriz.Acaba görüntümüzün bize karşı olmaması için beden dilimizi ve sesimiz nasıl kullanmalıyız.?Dış görünüşümüz iyi olabilir, hareketlerimiz de doğru olabilir. Ama kendimizden hoşlanmıyorsak, bu imajımızı bozacaktır. Kendi kendimizi nasıl algıladığımız, dışsal ambalajımız kadar önemlidir. İnsanlar, kendilerini hissettikleri yaştadır sözü bir gerçeği dile getirir. Kendisini genç hisseden, zihninde genç bir insanın fotoğrafını gören kimsenin beden duruşu da genç olma eğilimindedir. Kendisini kötü hisseden ve düşünen kimsenin bedeni de buna uyum sağlar. Bir NLP ilkesine göre Beden, zihin ve ruh aynı sistemin parçalarıdır, birlikte hareket eder ve birbirlerini etkilerler. Diğerini etkilemeden, birinde değişiklik yapmak imkânsızdır. Dışsal imajınızın ışımasını istiyorsanız, dahili, iç görüntünüzüm de ışıması gerekir. İmajımız içten dışa doğru oluşmalıdır. Önce kendimize şu soruyu sormalıyız: Nasıl bir soru sormak isterdim? Kendimi nasıl biri olarak görmek isterdim? sonra da zihnimizde bu olmak istediğimiz bu kişinin net bir portresini çizin. Unutmamak gerekir net bir portre yüzlerce ayrıntıdan oluşur. Kazandıran Beden Dilinde sizi hayalinizdeki portreye ulaştıracak ipuçlarını bulabilirsiniz.

Kazanmanın yolu doğru görüntüden geçtiğine göre, sahip olduğumuz bu gücün farkına varıp onu doğru kullanarak kendi görüntümüzü oluşturabiliriz.Arka KapakGünümüz dünyasında beden dili ve iletişim becerilirinin önemi her geçen gün biraz daha artıyor. G... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 8 yıl, 8 ay
Profil Resmi
lal_fasil okumak istiyor.
İş Yaşamında 100 Kanguru: Sistem Liderliği

Şerif İzgörenin başına geçtiği kurumlarda gerçekleştirdiği mucizeleri bilen biri olduğum için kitabın satır aralarını bile değerlendirmeye çalıştım. İş yaşamıyla ilgili çok değerli bir başucu kitabı.Atilla OkumuşJumbo A. Ş. Genel Müdürüİnanılmaz, harikulade! Arkanızda şaşkın ve çok etkilenmiş bir dinleyici kitlesi bıraktınız.Mike WestYönetim Danışmanı27 Mayıs 1999da İngilterede yöneticilere yaptığı konuşma sonrası yazara gönderilen faks.Özel sektörde yönetici olan, çalışan veya devlet kurumlarında görev yapan herkesin okuması gereken bir kitap.Özcan KutaySanayi Bakanlığı Avrupa Topluluğu Daire BaşkanıBugüne kadar okuduğum en iyi yönetim kitabı.Hv. Tuğgeneral Şerif SaraoğluÇalıştığım şirket çok kötü durumdayken Şerif Bey Genel Müdür olarak geldi. Altı ay sonra inanılmaz bir başarıyı hep beraber yakaladık. Beni etkileyen en önemli özelliği insan ilişkilerindeki başarısı oldu.Emel ÇelikkanatGerçekten bakış açımı çok etkileyen bir kitap oldu. Sistem Liderliğini uyguluyorum.Kürşat ÖzkanGeneral Electrics Şirketi Türkiye Yönetim Kurulu BaşkanıSayın İzgören, burada biz tüm Avrupa ülkelerinden gelen yöneticiler, verdiğiniz seminerden çok etkilendik, hiçbirimiz bu kadar kısa sürede bu düzeyde bilgi alabileceğimizi ummuyorduk açıkçası. İtalyanların davetini kabul ettiğinizi duyduk, biz de Romanyada sizi dinlemek istiyoruz.Alexandru ThomaeEURO 2001 Leadership Conference

Şerif İzgörenin başına geçtiği kurumlarda gerçekleştirdiği mucizeleri bilen biri olduğum için kitabın satır aralarını bile değerlendirmeye çalıştım. İş yaşamıyla ilgili çok değerli bir başucu kitabı.Atilla OkumuşJumbo A. Ş. Genel Müdürüİnanılmaz, har... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 8 yıl, 8 ay
Profil Resmi
lal_fasil okumuş.
Zamanın Ötesindeki Deha Tesla

[Kitabın ilk baskısı "Tesla Anlaşılamamış Dahi" ismiyle yayımlanmıştır.]

Adı Edison veya Marconi kadar bilinmese de Nikola Tesla gelmiş geçmiş en büyük mucitlerden biri, hatta birincisi kabul ediliyor. Sırp asıllı, Hırvatistan doğumlu ve ABD vatandaşı olan bu dâhi sayesinde bugün ışıl ışıl aydınlanan kentlerde yaşıyoruz. Ama insanlığın Tesla'ya borçlu olduğu şey bununla sınırlı değil tabii.

Gerçekten zamanının çok ilerisinde yaşayan bir bilim insanı olan Tesla, patentinin Marconi'ye değil kendisine ait olduğunu ancak ABD Yüksek Mahkemesi kararıyla kanıtlayabildiği radyodan televizyona, robotlardan telsiz haberleşmesine, bilgisayardan füzelere kadar bugün gündelik yaşamımızda yer alan pek çok şeyin mucidi veya fikir babasıdır.

Kendisine ait bir evi olmayan, otellerde yaşayan, hiç evlenmeyen ve en iyi dostu ünlü yazar Mark Twain ile güvercinler olan Tesla yirminci yüzyılın ilk yarısında sayısız icat yaptı. Ancak bunları ticari ürüne ve kendisi için bir gelir kaynağına dönüştürmeyi pek umursamayınca inanılmaz buluşları Edison veya Marconi gibi açgözlü "tüccar mucitler" tarafından çalındı. Ne yazık ki bugün onların adı Tesla'dan daha çok biliniyor.

Hayallerine bugün bile ulaşılması zor görünen Tesla İkinci Dünya Savaşı'nın ortasında, 1943'te öldüğünde çalışmalarını yakından izleyen FBI bütün araştırma notlarına, yayımlanmamış makalelerine el koydu. Daha sonraki yıllarda nükleer teknolojinin geliştirilmesinde ve uzay çalışmalarında değerlendirildiği söylenen bu belgeler üzerinde hâlâ incelemeler sürüyor.

Genç yaşta ABD'ye göç eden bu büyük mucit bilim tarihinde hak ettiği yeri çoktan almıştır ama sıradan insanların da zihninde ve gönlünde hak ettiği yeri almalıdır. Bu kitap bu işin daha fazla gecikmemesine katkıda bulunmak için yazılmıştır.

[Kitabın ilk baskısı "Tesla Anlaşılamamış Dahi" ismiyle yayımlanmıştır.]

Adı Edison veya Marconi kadar bilinmese de Nikola Tesla gelmiş geçmiş en büyük mucitlerden biri, hatta birincisi kabul ediliyor. Sırp asıllı, Hırvatistan doğumlu ve... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 8 yıl, 8 ay
Profil Resmi
lal_fasil şu an okuyor.
Empati

Empati, Amerikalı yazar Adam Fawer tarafından kaleme alınan 2008 basım tarihli gnostisizm, empati, sinestezi gibi konuları eksenine oturtmuş bir romandır.

Geçmişte yaşanan bazı olayların akılcı bir biçimde birleştirildiği romanda, Elijah Glass ve Winter Zhi isimli iki karakterin başından geçenleri öğreniyoruz. Elijah ve Winter'ın boyunlarındaki kolyenin gizemi nedir? İkisinin de geçmişlerine dair hatırlayamadıkları ama hissettikleri giz nedir? Geçmişlerini öğrenemeden, başlarına gelen şeyden ve Kader gününden kaçamayacaklardır.

Empati, Amerikalı yazar Adam Fawer tarafından kaleme alınan 2008 basım tarihli gnostisizm, empati, sinestezi gibi konuları eksenine oturtmuş bir romandır.

Geçmişte yaşanan bazı olayların akılcı bir biçimde birleştirildiği romanda, Elijah Glass ve... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 8 yıl, 8 ay
Profil Resmi
lal_fasil, 2015 Okuma Hedefi için kendine 6 kitap hedef koydu.

Hedefe doğru 2 kitap okumuş. okuduğu kitaplar

%33
2015 Okuma Hedefi

2015'de kaç kitap okumayı hedefliyorsunuz?

2015'de kaç kitap okumayı hedefliyorsunuz?

8 yıl, 8 ay
Daha Fazla Göster

lal_fasil şu an ne okuyor?

Favori Yazarları (0 yazar)

Favori yazarı yok.