kevir

49 takip ettiği ve 52 takip edeni var. 40 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

kevir okuma durumunu güncelledi.
İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 7 yıl, 9 ay
kevir bir test çözdü. Sonuç: 5/5 (%100) doğru.
Hangi yazar

Çok basit eğlenceli bir test keyifle çözmeniz dileğiyle

Çok basit eğlenceli bir test keyifle çözmeniz dileğiyle

7 yıl, 9 ay
kevir bir kitabı yarıda bıraktı.
Yunan Felsefe Tarihi 1 "Sokrates Öncesi İlk Fİlozoflar Ve Pythagorasçılar"

Bu cilt, Thales'ten Aristoteles'e altı kitaplık bir Yunan felsefesi tarihinin ilk kitabı. Cambridge Üniversitesi'nin ısmarladığı diziyi W. K. C. Guthrie yaklaşık yirmi yılda tamamladı. Dizinin bu ilk kitabında, yazar gayet kapsamlı ama bir o kadar duru bir anlatımla Thales'ten başlayarak Miletos Okulu'nu ve ilk Pythagorasçılığı ele alıyor; Alkmaion ve Ksenophanes gibi -pek de ünlü olmayan- iki ilginç düşünüre değindikten sonra, en az ikisi kadar karanlık bir düşünürle sözü bağlıyor: Ephesoslu Herakleitos.

Bu cilt, Thales'ten Aristoteles'e altı kitaplık bir Yunan felsefesi tarihinin ilk kitabı. Cambridge Üniversitesi'nin ısmarladığı diziyi W. K. C. Guthrie yaklaşık yirmi yılda tamamladı. Dizinin bu ilk kitabında, yazar gayet kapsamlı ama... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 9 yıl, 3 ay
kevir bir kitabı yarıda bıraktı.
Modern Psikoloji Tarihi

Psikoloji Tarihi’nin Dünyada En Çok Okunan Kaynak Kitabı:

Schultz çiftinin dev eserinin en son araştırmalar ışığında güncellenmiş sekizinci baskısı, modern psikoloji tarihini sürükleyici bir öykü olarak sunuyor. Freud’dan Jung’a, Erikson’dan Skinner’e kadar psikolji tarihinin ekol yaratan kuramcılarının birbirinden ilginç yaşam öyküleri gözler önüne seriliyor. Böylece üstatların yaşam öykülerinin şahsi düşüncelerini, öncülük ettikleri ekolleri ve terapi yöntemlerini nasıl etkilediği de çarpıcı bir şekilde ortaya çıkıyor.

Modern psikoloji biliminin kurulduğu 1879 yılından günümüze kadar gelişen psikoloji akımları, dönemin sosyal, tarihi ve enetelektüel koşulları çerçevesinde ele alınıyor. Sekizinci baskıdaki yenilikler arasında şunlar sayılabilir:

• Evrimsel psikoloji, bilişsel psikoloji ve pozitif psikoloji akımları hakkındaki en yeni bilgiler ışığında, günümüz psikolojisinin daha önceki akımlardan nasıl etkilendiği tartışılıyor.

• Internette Tarih başlığı altında her bölümde ilgili web sitelerinin adresleri sıralanıyor.

• Hümanistik psikoloji, Freud sonrası gelişmeler bağlamında tekrar değerlendiriliyor.

• Kendi Sözleriyle başlığı altında Freud, Darwin, Maslow gibi büyük kuramcıların orijinal eserlerinden kesitler sunuluyor.

•Değelendirme Soruları başlığı altında her bölümün sonunda, konunun ana hatlarını hatırlatan sorular yöneltiliyor.

Array

Psikoloji Tarihi’nin Dünyada En Çok Okunan Kaynak Kitabı:

Schultz çiftinin dev eserinin en son araştırmalar ışığında güncellenmiş sekizinci baskısı, modern psikoloji tarihini sürükleyici bir öykü olarak sunuyor. Freud’dan Jung’a, Erikson’dan Skinn... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 9 yıl, 3 ay
kevir bir değerlendirme yaptı.
İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 9 yıl, 3 ay
kevir okumuş bitirmiş.
Tarihsiciliğin Sefaleti

Tarihsiciliğin Sefaleti, 1957 senesinde ilk kez basıldığında Arthur Koestler tarafından bu sene basılan ve muhtemelen tüm yüzyıl boyunca değerini koruyacak tek kitap diye tanımlanmıştı. Popper, tarihteki maktu ve önceden kestirilebilir kuralların yıkıcı bir eleştirisi mahiyetindeki kitabını, tüm tarihsel kaderin amansız kanunları adına faşist ve komünist inançlarının kurbanı olanlara ithaf etmiştir.Kısa ve etkileyici yazımıyla eser; okurlara, entelektüellere, tarihçilere ve politika üreten kuşaklara ilham kaynağı olmuştur. II. Dünya Savaşından bugüne sosyal bilimlerin en önemli kitaplarından biri kabul edilen eser, bu büyük düşünürün fikirlerini anlamamız yolunda bize ışık tutuyor.

Tarihsiciliğin Sefaleti, 1957 senesinde ilk kez basıldığında Arthur Koestler tarafından bu sene basılan ve muhtemelen tüm yüzyıl boyunca değerini koruyacak tek kitap diye tanımlanmıştı. Popper, tarihteki maktu ve önceden kestirilebilir kuralların yık... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 9 yıl, 3 ay
Daha Fazla Göster

kevir şu an ne okuyor?

Nagarjuna'nın Düşüncesi

%21
Sayfa 36.

Favori Yazarları (9 yazar)

Favori yazarı yok.