consequenc

1 takip ettiği ve 1 takip edeni var. 4 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

consequenc okumuş.
Deliliğin Dağlarında

Miskatonic Üniversitesi'nden bir ekip araştırma için Antartika'ya gider. Yaptıkları sondajlarda jeolojik bulgulardan çok daha fazlasına rastlarlar.
Çağlardır ölü olan bu kıta, insanın gezegen üzerinde ilk yürüyüşünden yıllar önce yaşayan varlıkların görkemli izlerini korumaktadır derinliklerinde. Lovecraft 'ın en başarılı yapıtları arasında gösterilen bu kitapta Cthulhu Mitosu'nun 'kurucu öğesi' Eskiler'in tarihini bulacaksınız.

Miskatonic Üniversitesi'nden bir ekip araştırma için Antartika'ya gider. Yaptıkları sondajlarda jeolojik bulgulardan çok daha fazlasına rastlarlar.
Çağlardır ölü olan bu kıta, insanın gezegen üzerinde ilk yürüyüşünden yıllar önce yaşayan v... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 12 yıl, 5 ay
consequenc okumuş.
A Game of Thrones (A Song of Ice and Fire, #1)

As warden of the north, Lord Eddard Stark counts it a curse when King Robert bestows on him the office of the Hand.

His honour weighs him down at court where a true man does what he will, not what he must … and a dead enemy is a thing of beauty. The old gods have no power in the south, Stark’s family is split and there is treachery at court. Worse, a vengeance mad boy has grown to maturity in exile in the Free Cities beyong the sea. Heir of the mad Dragon King deposed by Robert, he claims the Iron Throne.

As warden of the north, Lord Eddard Stark counts it a curse when King Robert bestows on him the office of the Hand.

His honour weighs him down at court where a true man does what he will, not what he must … and a dead enemy is a thing of beauty. T... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 12 yıl, 5 ay
consequenc okumak istiyor.
Bulantı

Jean-Paul Sartreın ilk romanı olan Bulantı, Alain Roquentin adlı kahramanının günlüğü biçiminde yazılmıştır. Uzun yolculuklardan sonra, on dokuzuncu yüzyılda yaşamış birinin hayatını araştırmak üzere Bouville kentine dönen Roquentin, yalnız bir insandır. Günlük tutmaya başlamasına neden olan tuhaf bir değişim geçirir. Çevresindeki nesneler karşısında bulantı duymaya başlar. Nesnelerin adları, anlamları, üzerlerindeki çizgiler kaybolmaya başar. Bu, Roquentinin daha önce üzerinde hiç kafa yormadığı bir durumla, varoluşla yüz yüze bırakır. Dünya yüzündeki bütün nesnelerin cilasını yitirdiği, ürkütücü çıplaklıkla kitleler olarak kaldığı duygusu, Roquentini bir özün olup olmadığı sorusuna götürür. Eylemlerinden arındığında, insan, niteliklerinden sıyrıldığında nesne nedir? Jean-Paul Sartreın 1931 ile 1938 yılları arasında yazdığı Bulantı, varoluşçuluğun temel kitaplarından biridir.

Jean-Paul Sartreın ilk romanı olan Bulantı, Alain Roquentin adlı kahramanının günlüğü biçiminde yazılmıştır. Uzun yolculuklardan sonra, on dokuzuncu yüzyılda yaşamış birinin hayatını araştırmak üzere Bouville kentine dönen Roquentin, yalnız bir insan... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 12 yıl, 5 ay
consequenc şu an okuyor.
Sokrates'in Savunması ve Şölen

Sokratesin Savunması ve Şölen adlı bu çalışmayla, eski Yunan düşüncesinin en önemli ismi olan Platonla birlikte Aydınlanma Çağı ve Rönesans Dönemine yeniden bakma fırsatını yakalıyoruz. Şölende; Atinalı aristokratlardan oluşan bir grup bir partiye katılırlar ve sevgi üzerine konuşmaya başlarlar. Hareretli bir şekilde süren bu konuşmaya sarhoş Alcibiades katılınca konu birden değişir ve artık tartışılan Sokratesin kendisidir. Platonun Şöleninde, Atinalıların parıltılı imparatorluğunu anlatan görkemli bir resme dalıyoruz. Platon diğer diyaloglarda da diyalektiğin en yüksek noktalarına ulaşmayı başarır. Eutyphronda Sokrates din hakkındaki görüşlerini bildirir ve ölüme mahkum edlir. Platon ise, Sokratesin dininin halk inançlarından ne kadar üstün olduğunu göstererek Savunmayı tamamlar. Kritonda kurtuluşu kaçmak yerine yasaların katı hükümleriyle yüzleşmeyi seçerek adeta bir yurttaşlık dersi verir. Sevgi diyalektiğinin de payını alan Phaidonda ise Sokratesin ahlak, mutluluk ve zekanın getirdiği haz içerisinde yaşadığı son günler anlatılır ve tabii ki onun son sözcükleri de! Tüm bu eserleri bir arada sunan bu çalışmayla Platoncu diyalogların keşfine hazırlanıyoruz!

******

"...Ve ne kadar gençseler o kadar inatçı ve ısrarcı olacaklar ve sizler buna çok daha fazla öfkeleneceksiniz. Doğru yaşamadığınız için insanları öldürerek suçlanmaları engelleyebileceğinize inanıyorsanız, yanlış hüküm veriyorsunuz demektir; çünkü bu tarz bir temizlenme gerçekleşmesi tamamen imkansız bir temizlenmedir ve hoş değildir; daha güzel ve kolayı, başkalarını rahatsız etmeyen ve mümkün olduğu kadar iyi olacak şekilde kendini yükselten temizlenmedir.

İşte beni mahkum etmiş olan sizlere önceden söyleyeceklerim bunlardır ve sizlere veda ediyorum."

Sokratesin Savunması ve Şölen adlı bu çalışmayla, eski Yunan düşüncesinin en önemli ismi olan Platonla birlikte Aydınlanma Çağı ve Rönesans Dönemine yeniden bakma fırsatını yakalıyoruz. Şölende; Atinalı aristokratlardan oluşan bir grup bir partiye ka... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 12 yıl, 5 ay
consequenc okumak istiyor.
Hobbit

Bir İngiliz Edebiyatı Profesörü olan J.R.R. Tolkien bundan yaklaşık yetmiş yıl kadar önce dünyaya bir kitap hediye etti. Bu kitapla birlikte insanlar ilk defa hobbit denen ahaliyle karşılaşıyordu. Cücelerden bile kısa boylu, yemeye, içmeye ve eğlenmeye düşkün, iyi yürekli, mutlu ve kendi küçük köylerinde her tür maceradan uzak yaşayan bir ahaliydi hobbitler. Ta ki büyücü Gandalf onları ziyaret edene kadar. Hobbit, diğer hobbitlerden aslında hiç de farklı olmayan bir hobbitin, Bilbo Baggins'in fantastik maceralarından oluşuyor. Bilbo Baggins, büyücü Gandalf ve cücelerle birlikte, cücelerin hazinesini kötü ejderha Smaug'dan geri almak için aslında hiç de istemediği bir yolculuğa çıkar. Ama yine de hobbitin içinde henüz keşfedemediği maceracı bir yan vardır ve yolculuk ilerledikçe Bilbo Baggins kendi cesaretinin ve gücünün farkına varmaya başlar. Tolkienin aslında çocuklar için kaleme aldığı Hobbit, çok geçmeden yetişkinlerden, özellikle de 60'ların asi gençliğinden büyük ilgi gördü. Bunun üzerine Tolkien hobbitlerin, elflerin, cücelerin ve insanların goblinler, troller, kurtlar ve her tür kötü ve çarpık yaratıkla olan mücadelesini anlatmaya devam ederek Yüzüklerin Efendisi'ni yarattı. Bugün Hobbit'le birlikte Yüzüklerin Efendisi fantastik edebiyatın kült eserleri arasında yer alıyor.

Bir İngiliz Edebiyatı Profesörü olan J.R.R. Tolkien bundan yaklaşık yetmiş yıl kadar önce dünyaya bir kitap hediye etti. Bu kitapla birlikte insanlar ilk defa hobbit denen ahaliyle karşılaşıyordu. Cücelerden bile kısa boylu, yemeye, içmeye ve eğlenme... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 12 yıl, 5 ay
consequenc okumuş.
Otostopçunun Galaksi Rehberi (#1-5)

Galaksinin Batı Sarmal Kolunun bir ucunda, haritası bile çıkarılmamış ücra bir köşede, gözlerden uzak, küçük ve saridir güneş vardır. Bu güneşin yörüngesinde, kabaca yüz kırksekiz milyon kilometre uzağında, tamamıyla önemsiz ve mavi-yeşil renkli, küçük bir gezegen döner. Gezegenin maymun soyundan gelen canlıları öyle ilkeldir ki dijital kol saatinin hâlâ çok etkileyici bir buluş olduğunu düşünürler. Bu gezegenin şöyle bir sorunu vardı - daha doğrusu eskiden vardı: Üzerinde yaşayan halkın büyük bölümü çoğu zaman mutsuzdu. Bu sorun için pek çok çözüm önerilmişti, ama bunların çoğu genellikle yeşil renkli küçük kâğıt parçalarının hareketleriyle ilgiliydi. Bu da tuhaftı, çünkü aslında mutsuz olanlar yeşil renkli küçük kâğıt parçaları değildi. Bu nedenle sorun varlığını sürdürdü; halkın çoğunun durumu kötüydü ve onların büyük bölümüyse sefildi, dijital kol saatleri olanlar bile. Her şeyden önce, ağaçlardan inmekle büyük bir hata ettiklerini düşünenlerin sayısı gün geçtikçe artıyordu. Bazıları ağaçlara çıkmanın bile yanlış bir hamle olduğunu ve hiç kimsenin okyanuslardan asla ayrılmamış olması gerektiğini söylüyordu. Sonra adamın birinin, değişiklik olsun diye bundan böyle halka nazik davranmanın ne kadar iyi olacağını dile getirdiği için bir ağaca çivilenmesinden yaklaşık ikibin yıl sonra, bir perşembe günü Rickmansvvorthde küçük bir kafede tek başına oturan bir kız, bunca zamandır ters giden şeyin ne olduğunu birdenbire fark edip en sonunda dünyanın nasıl iyileştirilebileceğini ve mutluluğun hüküm sürdüğü tir yere dönüştürülebileceğini anlamıştı. Bu sefer doğru olanı bulmuştu, bu işe yarayacak ve hiç kimsenin bir yerlere çivilenmesi gerekmeyecekti. Ama ne yazıktır ki, bir telefon bulup birilerine bundan söz edemeden korkunç, aptal bir felaket meydana geldi ve fikir sonsuza dek yitip gitti. Bu, o kızın öyküsü değil. Ama o korkunç, aptal felaketin ve onun doğurduğu bazı sonuçların öyküsüdür.

Galaksinin Batı Sarmal Kolunun bir ucunda, haritası bile çıkarılmamış ücra bir köşede, gözlerden uzak, küçük ve saridir güneş vardır. Bu güneşin yörüngesinde, kabaca yüz kırksekiz milyon kilometre uzağında, tamamıyla önemsiz ve mavi-yeşil renkli, küç... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 12 yıl, 5 ay
Daha Fazla Göster

consequenc şu an ne okuyor?

Sokrates'in Savunması ve Şölen

%0

Kinyas ve Kayra

%0

Favori Yazarları (0 yazar)

Favori yazarı yok.