Libertas

Profil Resmi
0 takip ettiği ve 0 takip edeni var. 1 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

Profil Resmi
Libertas okumuş.
Warcraft - Ejderhanın Günü

Dalaran büyücülerinin dışladığı genç büyücü Rhonin eski mevkiine dönme fırsatını arıyordu. Kendisini destekleyen gizemli bir büyücü sayesinde bu fırsatı buldu. Bunun için, orkların elindeki, tehlikeli Khaz Modan diyarına bir yolculuk yapması gerekmekteydi.Rhonin ve yol arkadaşı, korucu Vereesa asla tahmin edemeyecekleri müthiş bir maceranın içine sürükleniyorlardı. Azeroth dünyasının kadim güçleri son bir savaş için karşı karşıya gelirken genç büyücü Rhonin bu savaşın kilit noktası olacaktı... Ejderhanın Günü başlayacaktı...Kılıçlar, büyü ve ejderhalarla ilgili bu hikaye Blizzard Entertainmentın en çok satan, ödüllü bilgisayar oyunu WARCRAFTdan ilham alınarak yaratılmıştır.

Dalaran büyücülerinin dışladığı genç büyücü Rhonin eski mevkiine dönme fırsatını arıyordu. Kendisini destekleyen gizemli bir büyücü sayesinde bu fırsatı buldu. Bunun için, orkların elindeki, tehlikeli Khaz Modan diyarına bir yolculuk yapması gerekmek... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 8 ay
Profil Resmi
Libertas okumuş.
Warcraft - Büyük Şef

Sislerle kaplı geçmişinde, Azeroth dünyası harika yaratıklarla dolu bir yerdi. Gizemli elfler ve güçlü cüceler, insan kabilelerinin arasında barış ve uyum içinde yaşardı... Ta ki Ateş Lejyonu adıyla bilenen iblis ordusu dünyanın huzurunu bozana kadar. Şimdi orklar, ejderhalar, goblinler ve troller, dağılmış, mücadele içindeki krallıklar için üstünlük mücadelesine girişmişti... Köle. Gladyatör. Şaman. Savaş Şefi. Thrall adıyla bilinen esrarengiz ork bu unvanların hepsini almıştı. Bebeklikten itibaren kendisini kusursuz bir kukla haline getirmek isteyen zalim insan efendileri tarafından büyütülen Thrall, yeni anlamaya başladığı bir kaderin peşinden gidecek, halkının kadim geleneklerini öğrenecekti. Kılıçlar, büyü ve orklarla ilgili bu hikaye Blizzard Entertainmentın en çok satan, ödüllü bilgisayar oyunu WARCRAFTtan ilham alınarak yaratılmıştır. Sislerle kaplı geçmişinde, Azeroth dünyası harika yaratıkla dolu bir yerdi. Gizemli elfler ve güçlü cüceler, insan kabilelerinin arasında barış ve uyum içinde yaşardı... Ta ki Ateş Lejyonu adıyla bilinen iblis ordusu dünyanın huzurunu bozana kadar. Şimdi orklar, ejderhalar, goblinler ve troller, dağılmış, mücadele içindeki krallıklar için üstünlük mücadelesine girişmişti... Köle. Gladyatör. Şaman. Savaş Şefi. Thrall adıyla bilinen esrarengiz ork bu unvanların hepsini almıştı. Bebeklikten itibaren kendisini kusursuz bir kukla haline getirmek isteyen zalim insan efendileri tarafından büyütülen Thrall, yeni anlamaya başladığı bir kaderin peşinden gidecek, halkının kadim geleneklerini öğrenecekti. Kılıçlar, büyü ve orklarla ilgili bu hikaye Blizzard Entertainmentın en çok satan, ödüllü bilgisayar oyunu WARCRAFTtan ilham alınarak yaratılmıştır.

Sislerle kaplı geçmişinde, Azeroth dünyası harika yaratıklarla dolu bir yerdi. Gizemli elfler ve güçlü cüceler, insan kabilelerinin arasında barış ve uyum içinde yaşardı... Ta ki Ateş Lejyonu adıyla bilenen iblis ordusu dünyanın huzurunu bozana kadar... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 8 ay
Profil Resmi
Libertas okumuş.
Warcraft - Son Bekçi

Medivh, güç ve deliliğin birleştiği Azeroth dünyasının en çok korkulan büyücüsüydü. Büyücüler meclisi Kirin Tor, Khadgarı Medivhin çırağı olması için Karazhana gönderdi. Genç Khadgar burada bu yüce büyücünün taşıdığı sırrı öğrenecek, zamanın ötesinde olanları öğrenme gücünü edinerek en korkunç kâbuslarında bile göremeyeceği gerçeklerle yüzleşecekti.Trifsal Bekçileri kimdi? Dünyayı hangi dehşetli güçlere karşı koruyorlardı? Ateş Lejyonu adıyla bilinen iblis güruhu gerçekten yok edilmiş miydi, yoksa Azeroth dünyasına dehşet salmak için pusuda mı bekliyorlardı?Bütün gizemler ortaya çıkacak ve dünyanın kaderi sonsuza dek değişecekti...Büyü, savaş ve kahramanlıkla ilgili bu hikaye Bizzard Entertainmentın en çok satan, ödüllü bilgisayar oyunu WARCRAFTtan ilham alınarak yaratılmıştır.

Medivh, güç ve deliliğin birleştiği Azeroth dünyasının en çok korkulan büyücüsüydü. Büyücüler meclisi Kirin Tor, Khadgarı Medivhin çırağı olması için Karazhana gönderdi. Genç Khadgar burada bu yüce büyücünün taşıdığı sırrı öğrenecek, zamanın ötesinde... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 8 ay
Profil Resmi
Libertas okumuş.
Hikayem Paramparça

Annemin öldüğünü anlatma, onun etkisi altında olduğum için kendisini sevdiğimi düşünmesin.

Tamam Galip.

Karanlıkta uyuyamadığım için gece lambasını açık bıraktığımı anlatma, beni ottan boktan korkan biri zannetmesin.

Tamam Galip.

İlk defa âşık olduğumu anlatma, beni bu konularda tecrübesiz biri zannetmesin.

Tamam Galip.

Geçen sene el frenini çekmeyi unutup Kartal`ı boklu dereye yuvarladığımızı anlatma. Malının kıymetini bilmeyen biri olduğumu düşünmesin.

Tamam Galip.

Babamın orospu çocuğu olduğunu anlatma. Onu bizzat ben anlatmak istiyorum.

Tamam Galip.

Gecenin ilk müşterisi olan, sabahçı kahvelerinde, çorbacılarda ayılan genç adamlar. Bazen en anlamsız yüzü yaşamanın ve bazen yel değirmenini arayan içli bir hatıra. Henüz ölmemişler ve ölümle tanışmamışlara yazılmış hikâyeler... Namluya sürülmüş küfür... Büyümemiş bir çocuk... Pati yapan arabalar, yutkuna yutkuna dinlenen şarkılar ve hayattan meseleler. Kutlanan yenilgiler, hayat kerpiçten bir gökdelen sevgili kardeşim, yanlış bir parantezde yaşıyoruz. Bırak konuşalım, iki çift laf edelim, yüz yüze bakıyoruz...

Emrah Serbes, hayatı kendine katık eden, sokaktan çağlayan bir sesle yeraltının dumanını anlatıyor bize. Bitmez bir ergen öfkesiyle kuyuya düşmüş çocuklara sesleniyor.

Emrah Serbes`ten parça parça anlar, parça parça anılar, paramparça hikayeler...

Annemin öldüğünü anlatma, onun etkisi altında olduğum için kendisini sevdiğimi düşünmesin.

Tamam Galip.

Karanlıkta uyuyamadığım için gece lambasını açık bıraktığımı anlatma, beni ottan boktan korkan biri zannetmesin.

Tamam Galip.

İlk defa... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 8 ay
Profil Resmi
Libertas okumuş.
Ben Ozzy

HEAVY METAL TARİHİNE DAMGASINI VURMUŞ EFSANEVİ OZZY OSBOURNE’UN SIRA DIŞI HAYAT HİKÂYESİNİ İLK KEZ KALEME ALDIĞI KİTAP!

Ozzy Osbourne 1948 yılında, Aston, Birmingham’da doğdu. Black Sabbath’la ve birçok ödül kazandığı solo kariyeri boyunca yüz milyondan fazla albüm sattı. Eşi Sharon’la birlikte Buckinghamshire ve California’da yaşıyor ve beş çocuğu var.

Babam daima, bir gün büyük bir şey yapacağımı söylerdi.

“İçimde bir his var, John Osbourne,” derdi birkaç biranın ardından.

“Ya olağanüstü bir şey yapacaksın ya da hapse gireceksin.”

Ve benim ihtiyar haklı çıktı.

On sekizinci yaş günümden önce hapse girdim.

İnsanlar bana hâlâ nasıl hayatta olduğumu soruyorlar, bense ne diyeceğimi bilemiyorum. Büyüdüğüm sırada, beni mahallenin diğer çocuklarıyla birlikte bir duvarın önüne dizseniz ve hangimizin altmış yaşına kadar yaşayacağını, hangimizin beş çocuğu, dört torunu, California ve Buckinghamshire’da evleri olacağını sorsanız, bahsi kesinlikle kendi üzerime oynamazdım. Ama işte buradayım: Kendi hikâyemi, kendi sözcüklerimle anlatmaya hazırım, ilk defa.

Hayatımın her günü bir olaydı. Otuz yıl boyunca tehlikeli miktarlarda alkol ve uyuşturucu aldım. Kafama inen bir uçaktan, kendimi öldürmeye yetecek aşırı dozlardan, cinsel yolla bulaşan hastalıklardan ve bir cinayet suçlamasından kurtuldum. Tüm bunların ardından neredeyse ölüyordum: Saatte üç kilometre hızla giden bir arazi aracı yüzünden.

Okuyacaklarınızın çoğu pek hoş olmayacak. Yaşamım içerisinde bazı kötü şeyler yaptım. Daima karanlık tarafa doğru çekildim. Ama ben şeytan değilim. Sadece Aston’daki işçi bir aileden gelen ve daha iyi bir yaşam sürmek için fabrikadaki işini bırakan John Osbourne’um.

HEAVY METAL TARİHİNE DAMGASINI VURMUŞ EFSANEVİ OZZY OSBOURNE’UN SIRA DIŞI HAYAT HİKÂYESİNİ İLK KEZ KALEME ALDIĞI KİTAP!

Ozzy Osbourne 1948 yılında, Aston, Birmingham’da doğdu. Black Sabbath’la ve birçok ödül kazandığı solo kariyeri boyunca yüz mil... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 8 ay
Profil Resmi
Libertas okumuş.
Toza Sor (Arthur Bandini, #3)

John Fante, Türkiye'de olduğu kadar dünyada da geç keşfedilmiş, tanınmış bir yazar. Bu tekrar tanınmasında, yeniden keşfinde de kuşkusuz Charles Bukowski'nin büyük katkısı olmuş.

John Fante, 1909 Colorado doğumlu. Üniversite öğrenimini tamamladıktan sonra 1929'da yazmaya başlamış. 1932'de ilk kısa öyküsü The American Mercury'de yayınlanmış. Daha sonra The Atlantic Montly, Esquire, Harpers Bazaar gibi dergilerde öyküleri yayınlanmış. İlk romanı Wait Until Spring, Bandini 1938'de yayınlanmış. 1940'da da öyküleri Dago Red adıyla basılmış. Kitaplarının yayınlanmasından sonra sinemacılar tarafından keşfedilen John Fante bir çok senaryoya da imza atmış. Full of Life, Something for a Lonely Man, Walk on the Wild Side filme çekilen senaryolarından bazıları. 1955'de şeker hastalığına yakalanan John Fante, 1978'de hastalığın etkisiyle kör olmuş ama eşi Joyce'un yardımıyla yazarlığa devam etmiş. Bu birlikte çalışmanın sonucunda Dreams From Bunker Hill (1982) adlı romanı yayınlanmış. Fante 74 yaşındayken, 8 Mayıs 1983'de hayata gözlerini kapamış.

Charles Bukowski gençlik yıllarında kütüphanede tesadüfen kitaplarını keşfettiği Fante'yi hiç unutmamış. Tanınmış bir yazar olunca, Fante'yi keşfinden 39 yıl sonra, 80'li yıllarda, kitaplarını basan yayınevine önermiş. Fante hayattayken kitaplarının yeniden basıldığını görmüş. Şimdi Fante'nin tüm eserlerini kitapçılarda bulmak mümkün. Charles Bukowski, Fante benim Tanrımdı diyor Toza Sor'un önsözünde.

John Fante gerçekten de iyi bir yazar. Kendi yaşamından yola çıkarak yazıyor eserlerini. Toza Sor'da yazarlık yaşamının, gençliğinin ilk yıllarını anlattığı dörtlemesinin en tanınmış romanı. Toza Sor'u okuduğunuzda gerçekçi anlatımı sizleri de etkileyecek ve Bukowski'ye hak vereceksiniz.

John Fante, Türkiye'de olduğu kadar dünyada da geç keşfedilmiş, tanınmış bir yazar. Bu tekrar tanınmasında, yeniden keşfinde de kuşkusuz Charles Bukowski'nin büyük katkısı olmuş.

John Fante, 1909 Colorado doğumlu. Üniversite öğrenimini ... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 8 ay
Daha Fazla Göster

Libertas şu an ne okuyor?

Libertas şu anda kitap okumuyor.

Favori Yazarları (0 yazar)

Favori yazarı yok.