Bartuhan1991

Profil Resmi
1 takip ettiği ve 1 takip edeni var. 0 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

Profil Resmi
Bartuhan1991, rabiaşencan adlı üyeyi takibe aldı.
rabiaşencan

book lover bir genç gız.

book lover bir genç gız.

6 yıl, 2 ay
Profil Resmi
Bartuhan1991 bir yazarı favorilerine ekledi.

Türk yazar, şair. Hisarcılar akımı temsilcilerinden. Hikâye, roman ve senaryo yazarı.

İlk ve ortaokulu İstanbul'da okuyan Sevinç Çokum, 1970 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü bitirdikten sonra bir müddet edebiyat öğretmenliği yaptı. 1975'te öğretmenlikten ayrılarak edebî çalışmalara yöneldi. Türk Edebiyatı dergisinin yazı işleri müdürlüğü görevini yürüttükten sonra Türkiye gazetesinde de yazdı.

Sevinç Çokum edebiyat dünyasıyla hikâyeleriyle tanıştı. Hikâyeleri Hisar, Türk Edebiyatı ve Töre dergilerinde çıkan Sevinç Çokum, ilk hikâye kitabına Eğik Ağaçlar adını vermiştir.

Daha sonra romana yönelerek sosyal ve tarihî konuları işleyen Sevinç Çokum, hikâyelerinde İstanbul'un gelenekçi semtlerinin sosyal yapısından kesitler verdi; yalnızlığı ve dayanışmayı işledi. Romanlarında sosyal konuların yanında tarihî konulara da ağırlık vererek esir Türklerin ıstıraplarını dile getirmiştir.

Türk yazar, şair. Hisarcılar akımı temsilcilerinden. Hikâye, roman ve senaryo yazarı.

İlk ve ortaokulu İstanbul'da okuyan Sevinç Çokum, 1970 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü bitirdikten sonra bir mü... tümünü göster

6 yıl, 2 ay
Profil Resmi
Bartuhan1991 bir yazarı favorilerine ekledi.

İtalyan romancı, öykü yazarı, ressam, şair ve gazeteci.
Dört çocuklu Venedikli bir ailenin ikinci çocuğu olarak Belluno'da dünyaya geldi. 1917 yılında Milano’daki Parini Lisesi'nde başladı, fakat aynı yıl evleri Avusturyalılar tarafından işgal edildi ve yağmalandı. 1920 Kasımı’nda ilk öyküsü “La canzone delle montagne”’yi yazdı. 1924 yılında, daha önce babasının da öğretim üyeliği yaptığı Milano Üniversitesi’nde hukuk okumaya başladı. 1926-27 yıllarında askerlik görevini yaptı. 10 Haziran 1928 tarihinde Milano’nun Corriere della Sera gazetesinde çalışmaya başladı ve bu görevini ölümüne değin sürdürdü. Aynı yıl hukuk diplomasını aldı.
1933 yılında ilk romanı “Bàrnabo della Montagne” (Dağların Bàrnabo'su) yayımlandı ve hemen arkasından Corriere della Sera tarafından Filistin’e gönderildi. İkinci romanı “Il Seecreto del Bosco Vecchio” (Eski Korunun Gizemi) 1935’de yayımlandı. 1939 yılında gazete için Addis Abeba’da bulunurken askere çağrıldı. 1940 Haziran’ında başyapıtı Il deserto dei Tartari (Tatar Çölü) yayımlandı. Üç yıl bir savaş gemisinde görev yaptı. Savaş sonunda Tatar Çölü büyük ilgi gördü ve Buzzati’yi bir anda İtalya’nın önde gelen yazarlarından birine dönüştürdü. Uluslar arası başarısı ise Tatar Çölü’nün “Le Desert des Tartares” adıyla 1949 yılında Fransa’da basılmasından sonra gerçekleşti ve eser kısa sürede 20’den fazla dile çevrildi.
1953 yılında en başarılı oyunu kabul edilen “Un caso clinico” (Klinik Bir Vaka) sahneye koyuldu. Bu oyun 3 yıl sonra Albert Camus tarafından uyarlanarak Fransa’da sahneye koyuldu ve büyük başarı sağladı.
Buzzati 1958 yılında Milano’da ilk resim sergisini açtı ve 1960 yılında bilimkurgu türündeki tek romanı olan “Il grande ritratto”’yu (Yaşamdan da Üstün) yayımladı. 1963 yılında beşinci ve son romanı olan “Un amore” ("Bir Aşk") yayımlandı. 1966 yılında, dünyaca ünlü öyküsü “Il Colombre” (Colombre), 51 seçme öyküsünün yer aldığı bir seçkide yayımlandı.
1969 yılında, Orpheus’un modern bir çeşitlemesi kabul edilen “Poema a fumetti” (Çizgi Roman Biçiminde Şiir) adlı resimli romanı yayımlandı ve büyük ilgi gördü. 1971 yılında “Le notti difficili” (Zor Geceler( adıyla, öykülerinin altıncı basımı yapıldı. Bu, aynı zamanda Buzzati’nin, hayattayken yayımlanan son kitabı oldu.
Buzzati 28 Şubat 1972’de kanserden öldü.
Buzzati'nin Dağların Bàrnabo'su, Eski Korunun Gizemi, Tatar Çölü ve Bir Aşk adlı romanları filme çekilmiştir.
Buzzati, 1958 yılında, toplu öykülerinin yer aldığı kitapla, İtalya'nın en önemli edebiyat ödülü olarak kabul edilen Strega Ödülü'nü; 1970 yılında da, Ay'a ayak basan ilk insan hakkında kaleme aldığı makalesiyle de Mario Massai Ödülü'nü aldı.

İtalyan romancı, öykü yazarı, ressam, şair ve gazeteci.
Dört çocuklu Venedikli bir ailenin ikinci çocuğu olarak Belluno'da dünyaya geldi. 1917 yılında Milano’daki Parini Lisesi'nde başladı, fakat aynı yıl evleri Avusturyalılar tarafından işgal edild... tümünü göster

6 yıl, 2 ay
Profil Resmi
Bartuhan1991 bir yazarı favorilerine ekledi.

1932 Pire, Yunanistan doğumlu Mourselas 1951’de hukuk öğrencisi iken dönemin siyasi ve politik davaları kendisine de uğrar ve sorguya alınır. Keman eğitimi alır, tiyatroya yönelir, hukuk eğitimine kaldığı yerden devam eder fakat avukatlık yapma izni almasına az bir süre kala bölümünü terk eder. 1969’a, Yunan Cunta’sı onu serbest bırakana kadar kamu görevinde çalışır. Sonrasında kendini tamamen yazmaya verir. Yaratmak, daha çok yaratmak aşkıyla, Yunanistan, Fransa, Almanya, İngiltere dahil seyirciyle buluşturduğu pek çok tiyatro oyunu kaleme alır, dizi senaryoları yazar. Takvim 1989’u gösterdiğinde “Βαμμένα κόκκινα μαλλιά” kitabı yayımlanır. Türkçede Kızıla Boyalı Saçlar olarak bildiğimiz roman İngilizce, Fransızca, Almanca ve İbrani dilleri ile de buluşur.

1932 Pire, Yunanistan doğumlu Mourselas 1951’de hukuk öğrencisi iken dönemin siyasi ve politik davaları kendisine de uğrar ve sorguya alınır. Keman eğitimi alır, tiyatroya yönelir, hukuk eğitimine kaldığı yerden devam eder fakat avukatlık yapma izni ... tümünü göster

6 yıl, 2 ay
Profil Resmi
Bartuhan1991, 2018 Okuma Hedefi için kendine 40 kitap hedef koydu.

Hedefe doğru 3 kitap okumuş. okuduğu kitaplar

%7
2018 Okuma Hedefi

2018'de kaç kitap okumayı hedefliyorsunuz?

2018'de kaç kitap okumayı hedefliyorsunuz?

6 yıl, 2 ay
Daha Fazla Göster

Bartuhan1991 şu an ne okuyor?

Tanrıyı Gören Köpek

%0

Favori Yazarları (3 yazar)

Favori yazarı yok.