Tanrı'nın Formülü

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
10 puan

Keyifili ve çok şey öğrenebileceğiniz bir kitap, bilime merakı olanlara şiddetle tavsiye ederim, kurgusal hikayesiyle sıkılmadan bir solukta okunuyor.

10 puan

İnsanlık ve evrenle ilgili aklınıza takılan soruların cevabını bulabileceğiniz muhteşem bir bilim kurgu.

10 puan

Kitabı okurken, Klasik fizik, kuantum fiziği ve evrenin varoluşuyla ilgili tespit edilen bilimsel bulguların, kuralların ve ilkelerin üzerinde ciddi bir araştırmanın yapılmış olduğunu gözlemlememek mümkün değil. Bilimin emekleme döneminden şimdiye kadar ki zamanı içeren bu süreçte elde edilen bilimsel bilgilerin sentezlenerek birleştirildiği, bunları okuyucunun anlayacağı biçimde sıkmadan, akıcı bir üslupla kaleme alındığı içeriksel anlamda oldukça yoğun, bilgilendirici ve sürükleyici bir kitap. Tanrı, evren ve insanlık üçgeni döngüsünde zeka'nın yaratıcı gücü, evrenin kendi içinde hasıl olan en değerli ve en kapsamlı güç olduğunu vurgulayan yazar bilim adamlarının da ortak görüşü çerçevesinde insanlığın bir milyar yıl sonra kendisini nereye taşıyacağı kurgusunu da işlemiş. İnsanın ufkunu açan bir kitap olduğu kesin. Arka planda giden hikayeden ziyade özetlenmiş bilimle, evrenin sırrına vakıf olmanın heyecanı bence çok daha ilgi çekiciydi. İçinde yaşadığımız evrenin ve dünyanın ahengiyle ilgili hiç aradan kalkmayan sır perdelerinin üretilen teorilerle ve yürütülen mantıklarla görünmeyen o öze ulaşma çabasını hissetmek gerçekten büyüleyici. İlgili, ilgisiz herkesin okumasını şiddetle tavsiye etmekten başka bir şey gelmez elimden.

8 puan

Çok fazla bilimsel şeyden bahsediyor ama gene de ilgi çekici teoriler var. Varılan sonuç ise ilginç : Evren, bir önceki evrenin zekası tarafından bir sonrakinin varlığını garanti altına almak için yaratılmış devasa döngüsel bir programdır.

10 puan

Muhteşem bir Tanrı ve Evren yorumu! Bayıldım bu kitaba :) Adeta Hawking'in "Zamanın Kısa Tarihi"'ni okuyormuşcasına etkiliyor insanı. Bence kesinlikle okumalısınız.

10 puan

Okuduğum kadarıyla hemen hemen 100 sayfaya gelmişimdir. Evrenin yaratılışına bakışınızı farklı bir açıdan görmenizi sağlayacağına inandığım bir kitaptır.

9 puan

kitabın son bölümlerine kadar gayet akıcı ve güzel ancak daha sonra aşk romanı kıvamında

9 puan

İsrail'in ilk başbakanı David Ben Gurion, Albert Einstein ile tanışmak için ziyaretine gider. Atomla başlayan sohbet Tanrı'nın varlığıyla devam eder. Einstein Tanrı'nın formülünün peşindedir ve ölmeden önce bir el yazması bırakır. Belge İran lıların eline geçer ve şifreyi çözmesi için Kriptolog ve tarih profesörü Thomas Noronha dan yardım isterler. CİA de belgenin peşine düşünce olaylar içinden çıkılmaz bir hale dönüşür. Thomas'a bu zorlu yolculuğunda çekici iranlı kadın Ariana Pakvaran yardım eder.
Kitap fizikten ve matematikten çokça bahsetmiş teoremler ve paradokslarla evrenin var oluş nedeni ve Tanrı'nın varlığı araştırılmış. Açıklamalar fiziğe ilgisi olmayanlar için biraz sıkıcı gelebilir ama anlatılanlar kitabın sonunda belgelendirilmiş. Kitap bu anlatımların dışında olayların çözülüş şekli açısından Dan Brown tarzında anlatılmış merak uyandırıyor.
Kitabı okurken evrenin ve bizim yaradılış nedenimizi fizik kurallarıyla tekrar sorgulayacaksınız. Bilgi yüklü bir kitap herkese tavsiye ediyorum.

9 puan

Kurgusu biraz basite kaçsa da sade diliyle anlattıkları insanı düşünmeye sevk ediyor. Kuantum ve evren hakkında çok fazla bilgi sahibi ediyor. Okunması gereken kitaplardan birisi.

1 puan

Şahsen kitabın başında görmüş olduğum birkaç mantık hatası yüzünden okumayı bıraktım kitabı. Bir tarih profesörü fizik bilmek zorunda değil anladık ama adama "CIA" diyorlar, bilmiyor. "Hizbullah" diyorlar, bilmiyor. Bu adam herhalde bizim önce üni ye kapak atıp ardından bedelli beklerken tecil için prof olmuş öğrenciler gibi :D

7 puan

Sürükleyici bir kitap. Albert Einstein'in tanrının formülü adını verdiği formülün atom bombası yapımında kullanmayı planlayan ABD ve İran arasındaki çekişmenin yansıtıldığı kitap. Kitapta heyecan hic eksik olmuyor. Kendini okutturuyor. Aksiyon sevenlere okumasını öneririm. Pek tarzim olmasa da yelpazeyi genisletmek adına okuduğum kitaplardan biriydi.

10 puan

muhteşem...................

9 puan

Kitap ile ilgili değerlendirmeme aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://ipeksi-kitaplarvesozler.blogspot.com.tr/2014/04/tanrnn-formulu-jose-rodrigues-dos-santos.html

3 puan

Elimde sürünen bir kitap oldu maalesef.

10 puan

Kitap son derece sürükleyici ve kolay okunur bir dilde.Madde kuantum fizik evren zaman hakkında çok şey öğreniyorsunuz.Pek çok sayfayı sırf daha iyi özümsemek amacı ile tekrar okudum.Budizm Eski ahit Tao yaradılış ve Tanrı hakkında müthiş bir denklem.Mutlaka okuyun.

8 puan

Yazarın okuduğum ikinci kitabı.
İlki Süleyman'ın Anahtarı idi ve ondan daha iyi bir kitap diyebilirim.Özellikle 2. kitabındaki cinayetin sebebi çok tutarlı değildi.İlk kitabında fizikten bi haber olan ana karakterin bir kaç ders sonrası 2. kitapta fizik deneyi yapabilecek kıvama gelmeside yazarın eksikliklerinden.Bir diğer eksikliği diyaloglarda dinleyici tarafının konuşmayı desteklemedeki boşluğu her iki kitapta da mevcut.Hmm anlıyorum vay canına gibi karşı cevapların sıklığı can sıkıcı.

Yinede ilk kitap 2. kitaptan daha bilinmedik fizik bilimine dair bilgiler ve teoriler sunuyor.

8.

9 puan

Kitabı okurken tarihçinin annesin de annemi gördüm, yazar kesinlikle annem'den esinlenmiş
Kitap kesinlikle çok güzel. başından sonuna kadar akıcılığını kaybetmiyor. Yazar kitap da evrenin nasıl oluştuğu ve nasıl sonlanacağını matematik ve fiziğe dayandırdığı teoriler ile acikliyor. Kitap bittikten sonra kafanız da soru işaretleri oluşup farklı bir bakış açısıyla hayata bakabilirsiniz. Yazarın diğer kitabı olan isa'nın son sırrını da çok merak ediyorum.

10 puan

Çok güzel !
Bir macera romanınında popüler bilim kitabı okur gibisiniz, ya da tersi. Yazar matematik, mantık, astrofizik, kuantum fiziği, felsefe, din, teoloji, uzakdoğu dinleri gibi konulardaki bilgileri kahramanlarına dialoglar halinde anlattırıyor. Okuması kolay ve çok zevkli. Çoğu yerde bir çocuğa anlatır gibi tane tane, açık seçik anlatmış. Yeri geldiğinde anımsatıcı bilgi tekrarları yaparak bir sonraki konunun daha iyi anlaşılmasını sağlamış. Kriptografi ile ilgli bölümleri var. Ayrıca kitabın geçtiği mekanları da gezmiş gibi hissettiriyor.

Yorum yapanlardan kitabı beğenmeyenlerin popüler bilimden, fizikten falan sıkıldığını düşünüyorum, konu ilgilerini çekmiyor ve saf bir macera kitabı arayışında olmalılar. Öyleyse uyaralım, bu basit bir macera, aksiyon, casusluk kitabı değildir. Maceranın bilimle çok güzel harmanlandığı bir romandır.

Ayrıca ikinci kere okumak isteyeceğim kitaplardan biri...

5 puan

Jose Rodrigues Dos Santos Portekizli gazeteci ve yazar. Süleyman’ın Anahtarı adlı kitabıyla bir ikileme.

Uzun süre almak istiyordum. Kitapyurdundan kutulu 5 kitap olarak çok uygun fiyata aldım. Merakla başladım açıkça çok tatmin olduğumu söyleyemem. Çok fizikle ilgili yazılar var. Yazar bunu çok basite indirgeyerek yazmış ama yinede anlaşılması zor ve konuya yabancı olan birine sıkıcı geliyor. Onun ötesinde bana Dan Brown’un daha basit bir takibi gibi geldi.
Şimdi ikinci kitap Süleyman’ın anahtarına başlıyacağım. Ana karakter Thomas Noronha’nın bu ikinci macesarında umarım aynı hayal kırıklığını yaşamam....

geri ileri