Şah Mat

En Son Değerlendirmeler

9 puan

film tadında...

Profil Resmi
7 puan

Yazarın ilk kitabından olsa gerek acemiliği belli oluyordu.Romanı fazla uzun tutması sıkıyor bayağı..

7 puan

Quantico'nun davranış bilimlerinden esintiler taşıyan İtalyan suç psikiyatrisi önderliğinde biraz kompleks cinayetlerin içinde kalmış bir gazeteci ve polis teşkilatı. Kişi tanıtımlarındaki gereksiz fazlalıklar sayfa arttırmak içinmiş.
Her ne kadar İtalyan isimlere alışamasam da sürükleyicilik adına 8 puan, biraz zorlama olan sonu için de 7 puan veririm.
7.5/10 alarak sınıfı geçer, tavsiyemi hakeder.

11 yıl, 11 ay
8 puan

Okuduktan sonra yazarın ilk kitabı olduğunu öğrendim ve çok şaşırdım. İlk kitabı olmasına rağmen çok iyiydi.

9 puan

bildiğim kadarıyla yazarın ilk kitabı ve kesinlikle son kitabı olmayacak gibi beklentileri fazlasıyla karşıladı...

Profil Resmi
8 puan

Başları sıkıcıydı ama sonradan tempo arttı :)) güzeldi :)

9 puan

yazarın ilk kitabı olmasına rağmen dili gayet akıcıydı.
sıradan polisiye ve gerilim romanlarının ötesinde bir kitaptı bana göre. olayların akış şekli, tam katil bulundu yok artık bu kadar kolay mı bulundu derken onun da kurban çıkması ve her şeyin başa sarılması yok artık bu kadar kolay mı diye düşündürüyor ama kitap 2.bölümden devam ediyor. olay kurgusunun içinde kendinizi kaybediyorsunuz. en sonunda katil hiç ummadığınız bir nedenden dolayı hiç ummadığınız biri çıkıyor. katilin kim olduğunu kitabın sonuna dek anlayamadım ben.

10 puan

ŞAH MAT bir seri cinayetin arkasına gizlenmeye çalışılan bir sır ve koku kitabının ayrıntılarından esinlenilerek ortaya çıkarılmış bir olay yeri inceleme sanatı. okurken sıkılmadığım bir kitap çok ilginç olmamakla birlikte bilindik polisiye romanlarına göre biraz daha farklı tavsiyemdir.

7 puan

http://ebediyenedebiyat.blogspot.com/2012/06/sah-mat-mario-mazzanti.html

7 puan

Çeviri kötü ama italyancadan çeviri olduğu için bir nebze hoşgörülebilir. Adından dolayı beklentimin olduğu bir kitapti. Olalarin örgüsü fena değil ama sonunu beğenmedim.

5 puan

kitabın birinci bölümü gercekten cok heycanlıydı. ama ikinci bölümü başka bir kitap gibi geldi bana. sanki yazar iki farklı kitap yazmıs ve birliestirmiş. birincisi bölümünü nasıl heyecanla okuduysam ikinci bölümü bitsin diye okudum. uzatmadan tadında kalmalıydı diyorum..

8 puan

Son dönemlerin iyi kurgulanmış polisiyelerinden biri. Sonunu zor tahmin edebileceğiniz, sürükleyici.

7 puan

Kitap acemi işiydi. Kapağını tasarlayanları tebrik ediyorum, çok hoş olmuş. Kitap konusu farklıydı. Evet, cinayet romanıydı fakat gerçekten beklenmedik şeyler oldu. İşin başındaki kişiyi asla tahmin edemezdiniz. Ama dediğim gibi işin içine acemilik girince gerçekler suratıma çarpılmadı yalnızca yüzümü okşadı. Yine de emeğe sağlık :) Valtiniz varsa okuyun.

11 yıl, 10 ay
Profil Resmi
8 puan

Müthiş kitap olmuş. Yazar Mario Mazzanti'nin ilk eseri. Yazar hayatı boyunca etkilendiği her şeyi harmanlayarak, tüm enerjisini vererek yazmış kitabı. Çok da iyi etmiş zira benim okuduğum en heyecanlı kitaplar listesinin zirvesini zorluyor kitap. Katil, karşısında kendisini yakalamak ve kim olduğunu anlamak isteyen insanlarla satranç oynuyor. Katil kim diye düşünürken beklenenin çok farklı olduğu ve müthiş bir ters köşenin yaşandığı finalle kitabın kapağını kapatıyoruz. Okumamış olanlara okumalarını tavsiye edebilirim gözümü kırpmadan.


http://kirmizidunyam.blogspot.com/2012/06/sah-mat.html

3 puan

Kesinlikle çok sıkıcı bir kitaptı, İtalyan yazarın ilk kitabıymış, ben şahsen diğer kitaplarını merak bile etmiyorum.
Çok ilginçmiş gibi başlayıp, ilerledikçe sıkıcı bir hale bürünen sonunda da saçma bir yere bağlanan bir roman.
Çok çok iyi cinayet romanları varken bu kitapla vakit kaybettiğime yanıyorum.

Profil Resmi
9 puan

sırf sonu için okunur be :) bazen geçişler canımı sıktı, tam söylecek ne olduğunu 2-3 bölüm sonra söylüyor. Yani sana puanım 9 kanka :)

7 puan

güzel bir kitaptı ama kurgusu beni tam olarak tatmin etmedi. yinede okunabilir.

Profil Resmi
5 puan

Okuduğum ilk cinayet romanıydı o yüzden kurgusu için pek yorum yapamam ama buradan kadın baş karakterimize iki çift laf etmek istiyorum. :) 'Ortada bir katil var ve sen önüne gelen herkese nasılda öyle hemen kanıyorsun.Aynı hatayı üstelik iki kere yapıyorsun.Pes dedim... :D '

9 puan

Soluk almadan okudum.Akıcılıkta doruklardaydı.
Katili buldum bulacağım derken sayfalar hızla akıp gitti.

Profil Resmi
10 puan

"Suçluların davranışlarını inceleyerek polise şüphelileri bulma konusunda yardımcı olan bir suç psikiyatristi, cinayet işlemeyi seven ve bunu herkese göstermek isteyen, seri cinayetlerini ve polisle olan kovalamacasını satranca benzeten bir seri katil.. Kitabın yarısında her şey çözüldü, bitmesi gerekir diye düşünüyorsunuz.. Ve hiç beklenmediğiniz bir sonla karşılaşıyorsunuz.. Kurgusu zekice, anlatımı akıcı.. Polisiye sevenlere tavsiye ederim.."
Yorumu alıntı yaptım arkadaş bana yapacak yorum bırakmamış.

Profil Resmi
9 puan

Çok sürükleyici bir romandı çok akıllıca kurgulanmış insan elinden bırakamıyor

10 yıl, 11 ay
Profil Resmi
7 puan

Gerilim polisiye türünü severler kaçırmasın. Sürükleyici, sonunu merak ettiğiniz, iyi kurgulanmış bir kitap.

10 yıl, 11 ay
5 puan

kitabi yarim birakmak zorunda kaldim cunku arkadasim katilisoyledi sonrada kitabin bir tadi kalmadi

10 yıl, 10 ay
9 puan

Bayıldım.

10 puan

Yaklaşık iki yıldır kitaplığımda olan ancak okumadığım bir romandı.Son zamanlarda okuduğum en harika polisiye roman diyebilirim.Son derece akıcı bir dil, çok iyi kurgulanmış olaylar zinciri ve sürükleyici bir anlatım..son ana kadar katili bulamıyor, kitabın sonuna geldiğinizde şaşırıp kalıyorsunuz...kesinlikle tavsiye ederim....

8 puan

beğendiğim bir kitap.okurken hiç sıkılmadım.

5 puan

Olayı baştan çözdüğünüz, ipuçlarını kahramanlardan önce bulduğunuz bir polisiye değildi kesinlikle. Akıcı bir dil, güzel bir kurgu vardı. Ama benim polisiye kitaplardan beklediğim o "son vurgu" yu bulamadığım bir kitaptı. Bütün olaylarla sonuçta varılan nokta "yok canım her şey bu yüzden olamaz" dedirttiği için azıcık da hüsrandı açıkçası. Bu tarzdan beklentiniz benim gibiyse satın almayın ama eşinizde dostunuzda varsa ve daha öncelikli olarak okumak istediğiniz bir kitabınız yoksa ödünç alın ve okuyun derim.

7 puan

guzel kitab, biraz uzun ve uzatilmis.

8 puan

Bekleneni veren güzel bir romandı :) tavsiye edilir....

10 puan

Harika bir kitaptı.Çok sürükleyici ve müthiş bir kurguya sahip :) En iyi polisiye romanlarından bence :) okuyun derim...

geri 1 | 2