Rüzgarın Adı (Kralkatili Güncesi: 1. Gün)

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Kral katili!

12 yıl, 1 ay
9 puan

okurken notlar aldığım ilk kitap...

Profil Resmi
10 puan

Bu kitabı insan nasıl 3 günde mi bitirir, okumaya başla da gör öyleyse.

Profil Resmi
10 puan

Mükemmeldi. Olağanüstüydü.

Profil Resmi
10 puan

tam tadında bir kitap

Profil Resmi
10 puan

Görmediğin her yerde olabilir...

Profil Resmi
10 puan

Her işi bırakıp okuduğum güzel kitap. Son zamanlarda böyle fantastik roman bulmak zorlaştı.

Profil Resmi
10 puan

Patrick Rothfuss son yılların en yetenekli yazarı bence. Bunu Rüzgarın Adı ile kanıtladığını düşünüyorum. Baş kahraman Kvothe ile yolculuk çok güzel.

11 yıl, 10 ay
Profil Resmi
9 puan

Farklı bir zamanda farklı bir dünyada geçen farklı bir hikaye. Hikaye içinde hikaye... Son dönemde çıkan ağır fantastik ögelere sahip, birbirini aratmayan klişe hikayelerin çok ötesinde, sade ve yumuşak anlatımlı özgün bir roman. Bir ilk roman için inanılmaz başarılı. Büyük savaşlar, görkemli kahramanlar, garip yaratıklar arıyorsanız tavsiye etmem; ama edebiyat ağırlıklı farklı bir hikaye okumak isterseniz kesinlikle okumalısınız.

Profil Resmi
9 puan

Tam tadında bir kitap.Bu tarza karşı önyargımı kıran, bir solukta okunabilinecek türden.

10 puan

Fantastik romanları sevenlerin kesinlikle kaçırmaması gereken bir kitap... Son 1-2 yıldır bu kadar güzel bir fantastik kitap okumamıştım. İlk kırk sayfa biraz sıkıcı, roman asıl Kvothe tarihçiye hikayesini anlatmaya başladığında başlıyor. Kvothe çok iyi ve değişik bir karakter. Kitap komik , hüzünlü ve maceralı... Herkese öneririm. Kitabın ne zaman bitiğini anlamıyorsunuz bile... 2.gün çabuk gelsin... Hevesle bekliyorum.

Profil Resmi
8 puan

Uzun bir kitap olmasına rağmen hiç sıkılmadan okudum Kvothe yi çok sevdim ve devamı olan 'Bilge Adamın Korkusu' kitabını merakla bekledim.

Profil Resmi
10 puan

Çok beğendiğim bir fantastik serinin ilk kitabı. Kalınlığına rağmen dilinin akıcılığı sayesinde umulandan çok daha kısa sürede bitiyor. Tek şikayetim 3. kitabın hala yazılmamış olması. 2. kitabın sonuna gelindiğinde de çoğu gizemin açıklanmadan kaldığı görülüyor. Tavsiye ederim.

10 puan

Fantastik edebiyata yeni bir boyut geldi. Ve ben bu yeni boyutu çok sevdim.

10 puan

büyülü bir kitap muhteşem

Profil Resmi
10 puan

okumamın üstünden 2 hafta gibi bir süre geçmiş olmasına rağmen halen etkisinde olduğum , okurken bitmesini istemeyip bir yandan da elimden bırakamadığım ve devam kitabını dört gözle beklediğim kitap..

Henüz okumadan sizi çeken kitaplar olur ya beni de öylesine kendisine çekmişti ve daha ilk sayfalarda haklı olduğumu anladım ve çok mutlu oldum zira çok zamandır işte bu diyeceğim bir kitap geçmemişti elime .yazarın yaratıcılığına ve üslübunun güzelliğine hayran kaldım..Fantastik edebiyatın en iyi kitaplarından biri olduğunu düşünüyorum. Yaratıcı ve ezber bozan bir dünya ve bir o kadar ayakları yere basan bir hikaye eğer ve yanında güçlü bir edebi altyapı...fantastik kitaplara olan ilginiz Harry Potter ve benzerleri ile sınırlı değilse mutlaka okuyun

10 yıl, 11 ay
9 puan

İşlerimin oldukça yoğun olduğu bir dönemde nasıl bitireceğimi bilemeden başladım. Ama uzun zamandır okuduğum en sürükleyici romanlardan biri oldu.
Fantastik bir eser olmasına rağmen, ana karakterin kendisine bir sihirli değnek değmiş gibi yaşamaması oldukça gerçekçi olmuş. Romanın en sevdiğim yanı, her an her şey olabilir hissiyatıydı. Yazarın ilk romanı olduğunu öğrenince epey şaşırdım. Kullandığı dil oldukça akıcı ve başarılı. Serinin 2. kitabını da bir an önce okumak istiyorum.

Profil Resmi
10 puan

Kitap çok kalın olmasına rağmen okudum en iyi fantastik kitaplardan biri.Para biriktirip ikinci kitabı hemen sipariş etmek istiyorum.

Profil Resmi
9 puan

vallahi çok hoşuma gittti ...
hikaye içinde hikaye içinde hikaye ....
lise zamanlarımdaki okuma hızıma geri döndüm, gömüldüm kitaba desem yeri ...
aslında bu kitabı aylar önce aldım ama üşeniyordum okumaya ...
ne kadar hatalıymışım ...
bu sene şu ana kadar okuduğum en iyi kurgu ...

10 yıl, 7 ay
Profil Resmi
10 puan

Serinin ilk kitabı. Fantezi dünyasında bol aksiyon ve savaş arayanlar için değil. Ancak bu ilk kitapta fazlasıyla sevinç, hüzün ve coşkuyu tadacaksınız. Tek kelimeyle muhteşemdi..

Profil Resmi
10 puan

şaheser.

10 puan

Turuncu saçlarıyla tamamen aykırı bir portre çizerken aynı zamanda zekası ve üstün anlama yeteneği ile akranlarından bir adım önde olduğunu çok geçmeden hissettiren bir karakter Kvothe.

İlk sayfalarla beraber kendine çeken bir tarafı mevcut kitabın. Olağandışı hikayesiyle , içerisinde barındırdığı gizemlerle ve hikayenin bütünlüğüne hiç de olumsuz etki etmeyen bu sırlar okuyucuyu yani bizi yada beni inanılmaz bir şekilde bağlıyor kitaba.

İlk günün hikayesiyle bitirilen kitap da , asıl olayların ikinci ve üçüncü kitapta gerçekleştiğini zaman geçmeden anlıyorsunuz.
Aynı zamanda yazar o kadar ince bir iş dokumuş ki ; karakter birden büyüyüp arada kayıp bir zaman dilimi yaşatmıyor. Karakterin olgunlaşma evresi sindirilerek gerçekleşiyor ve bizde onunla beraber tüm duyguları yaşayıp , onunla beraber olgunlaşıyoruz.

Bu kitapta tuhaf bir duyguya da yakalandım. Kvothe'nin şarkısını her çaldığı ve söylediği sahnede sanki bende dinliyordum. Okumaktan çıkıp , şarkıyı kendi hayal gücümle oluşturmaya başlamıştım. Bence Rothfuss bir kitap yazmamış ; tam aksine bir şarkı bestelemiş.

En çok hoşuma giden repliklerden birini de burada paylaşmak isterim ;
+Bir soru sorabilir miyim, Bast?
-Daima, Reshi.
+Kaygı verici bir soru?
-Zaten sormaya değer sorular hep öyledir.


Birinci kitabı bitirdiğimde , üçüncü kitap çıkmadan ikinciyi okuma yasağı koydum kendime. İyi okumalar herkese.

10 puan

Sayfa sayısı okuyacak arkadaşları korkutmasın. Muhteşem bir kitap!

7 puan

Başları sıksıda 150,200 sayfa sonra sarmaya başlıyor.Okunması gereken bir kitap

10 puan

Çok güzel bir kitaptı. Yüzüklerin Efendisi ve Harry Potter serisi arasında gibi geldi bana. Kendine has bir hikayesi ve güzelliği var. Fantastik kitap seven herkese tavsiye ederim.

10 puan

Tüm okuduğum kitaplar arasında ilk 3 te rahatlıkla yerini bulur.Merakla beklediğim 3.kitabı bir an önce çıksada hayata kaldığımız yerden devam etsek

10 puan

tek kelimeyle MUHTEŞEM

9 puan

Mükemmel bir fantastik kitaptı. Bazı nedenler dolayısıyla çok ara verip okudum ama son 3 günde su gibi akıp gitti kitap. İkincisini satın alıp elimde eskimesini dört gözle bekliyorum.

Profil Resmi
10 puan

Her kes okumali bence

10 puan

Vay be! Ne kitaptı. Resmen kendime acıdım. Bu kitabı okumasam şu ana kadar okuduklarımı bır şey sanacaktım. O kadar yani. Ve yazık ki bu kadar geç okudum.

geri 1 | 2