Çelik Mağaralar (Robot Serisi #1)

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
9 puan

Yaşamak sence nedir...

10 puan

Bu kitabı Asimov'un vakıf serisinin bir parçası olduğu için okudum. Aslında seriye dahil değil ama seriyi okuyanlar bi sıralama yapmışlar ve vakfın sınırı kitabından sonra robot serisine başlanması gerektiğini, seriden alınacak hazzın en üst seviyeye bu şekilde taşınacağını söylemişler. Ben de o yorumlara uydum gidiyorum.
Kitaba gelecek olursak tekil olarak da okunabilecek bir kitap. Bundan sonra 3 kitap daha var ama olay yarıda kalmıyor. Polisiye severler tek kitap olarak okuyabilirler.
Tek cümleyle kitap iyi bir cinayet romanı. Ama gelecekte geçiyor. Atom silahları robotlar falan var yani. Ben kitabı tekil olarak düşündüğüm için 8 puan verdim. Muhtemelen serinin tamamı düşünüldüğünde daha yüksek bir puanı hakedecektir.
Son olarak kitabı bulmak biraz zor. Piyasada yok, baskısı kalmamış. Hatta sitede bile mevcut değildi de ben eklettim. Ben de e-kitap olarak bulup okudum. Aslına bakarsanız dünya çapında kendi alanında çok ama çok değerli bir eser ancak bizim memlekette çok değer verilmemiş.

geri ileri