Uyumsuz Defne Kaman’ın Maceraları Toprak

Kitap açıklaması henüz eklenmemiş.


Değerlendirmeler

değerlendirme
9 puan

Kitabın kapağını kaldırıyorsunuz ve ithaf sayfasında şu satırları okuyorsunuz:

"Bu roman, ... , tabiata zararlı projelerin önüne göğsünü siper ederek dikilen, asırlık yerel tohumları çeyiz sandığında en değerli mücevher olarak saklamayı akıl etmiş, her biri Toprak'ın kızı ve aslen Tabiat Ana Umay'ın torunu olan Anadolu'lu çiftçi-köylü kadınlara ithaf ediyorum."

Bu, şimdiye kadar okuduğum en güzel, en duygulu ithaflardan biri. Okuduğumda tüylerim diken diken oldu.

Buket Uzuner "Uyumsuz Defne Kaman'ın Maceraları" dizisinin ikinci kitabı Toprak'ta (ilki Su) okuyucuyu Anadolu'nun kıraç kentlerinden birine, Çorum'a götürüyor. Çorum'un yerli insanları, Sabahattin Ali isimli bir vali, Muhtar isimli bir emniyet müdürü ve serinin bir önceki kitabı Su'da tanıştığımız gazeteci Defne, Umay Nine, Sahaf Semahat.

Hititler, tarih, masallar, efsaneler, modern Türkiye'nin çelişkileri, dijital çağın unsurları gayet güzel harmanlanmış ve ortaya soluksuz okunan bir roman çıkmış.

Buket Uzuner romanın sonuna bir de kitap listesi eklemiş.

10 puan

cok guzeldi herkese tavsiye ederim tabi oncesinde SU yu okumaniz daha iyi olur :)

9 puan

Çok beğenerek okudum, detaylarda bilmediğim bir sürü şey yakaladım.

5 puan

200 sayfada anlatılacak bir konu 550 sayfaya yayılırsa böyle oluyormuş... ne yazık ki keçiboynuzu gibi bir kitap; ne gizemi gizem, ne aşkı aşk... buket hanım roman yerine ekoloji ders kitabı yazsa daha iyiymiş. karakterler, muhabbetler samimiyetsiz geldi, kitap bir türlü beni içine alamadı. tek iyi yanı, leblebiden ibaret bildiğim çorum'u merak ettirmesi, yazılıkaya ve çorum müzesini gezilecekler, lengerde keşkek ve iskilip kebabını denenecekler listeme yazdırması oldu. vaktiniz bolsa okuyunuz.

Profil Resmi
10 puan

Tabiata bu denli saygılı yüreği güzel yazara binlerce kez alkışlar!!!

Profil Resmi
7 puan

http://sibelinkitaplari.blogspot.com.tr/2015/09/13-toprak-buket-uzuner.html

10 puan

Çok çok güzel bir kitap. Dili, anlatımı, güncelliği ile iyi ki okumuşum dedirten kitap. Mitolojiye ve eski Türk geleneklerimize ilgisi olanlar icin tam okunulası olmayanlar içinse okuyunca ilgisini çekebilecek kadar nitelikli.

10 puan

Serinin 2. Kitabı. Su gibi Toprak da çok güzeldi. Araya serpiştirilmiş çok güzel bilgiler vardı. Olay örgüsünün içinde Türklerin kadim kamalık geleneği varken aynı zamanda günümüz olaylarına da değinilmiş. Okurken Çorum'da geziyor gibi oluyorsunuz, bu kitaptan sonra Çorum gitmek istediğim yerler arasına girdi bu farkındalık için yazara teşekkürler. 3. Kitabı merakla bekliyoruz :)

7 puan

Gazeteci Defne Kaman tarihi eser kacakciligini arastirmak icin Corum iline gider. Corumda yillar once kardes bildigi Karaca ve babasi rehber Kemal vardir ayrica yillar önce ayri kaldigi babasi, corum il halk kutuphanesinin Muduru Akin Kaman da vardir. Karacanin farkinda olmadan baslattigi olaya Defnede dahil olunca basi derde girer ve kacakcilar tarafindan kacilir Defne. Iste bu kitapta da Defnenin bulunma öykusu, geyiklerin efsaneleri ve topragin onemi anlatiliyor. Su kitabindan uzun bir anlatima sahip olmasi disinda yine guzel bir kitapti yazarimiza tesekkur ederim ve su kitabini okuyanlara devam etmelerini tavsiye ederim

10 puan

Buket Uzuner'in okuduğum ikinci, aynı zamanda Uyumsuz Defne Kaman'ın Maceraları Serisi'nin de ikinci kitabı Toprak bugün bitti. Üçüncü olarak Kumral Ada, Mavi Tuna okuyacaklarım listesine alındı. Çünkü hem Su kitabında, hem Toprak'ta sık sık adı geçen kitabı okumak gerektiğini düşünüyorum (geç bile kaldığımı biliyorum, hatta daha önce başlayıp yarım bıraktığımı ve kitabı taşınmalar arası kaybettiğimi itiraf bile edebilirim :)
****Spoiler veriyor olabilirim bundan sonrasında****
Tabi ki bu kitapta da Defne kayboluyor. Bir kitabına kahraman yazıp ona kitaplarda az yer vermek ve yine de kitabı heyecanla okutmak bir yazar için güzel bir duygu olsa gerek. Yine de Su kitabında sadece kitabın sonunda yer alan Defne, bu kitapta geri dönüşlerde daha çok baş rolde. Üstelik bu sefer aşık da oluyor ve Umay Ninemizin dediği gibi sesinden bal damlıyor (çok güzel bir ifade).
Yine kitapta şamanlık hakkında bolca araştırılıp yazılmış bilgileri görüyoruz. Ve Su kitabının yorumuna yazdığım gibi bu konuda eksikliğimi de görüyorum. Yazar ayrıntılı bir şekilde araştırarak yazmış ve çok emek vermiş kitaba.
Defne illaki bulunuyor sonunda, gelen Kutadgu Bilig'li şifreler, görülen karakuru düşler, gizemli geyik derken kitap bitiveriyor. Çok uzun zamanda okudum ama çok aceleye de getirmek istemedim.
Vali ve emniyet müdürü karakterleri kitapta ön planda olan karakterlerdi. Kitabın sonuna doğru Ümit Kaman'ın ortaya çıkması eski bir dostla buluşmak gibiydi. Çünkü ilk kitabın sonundaki kurşun seslerini yanlış yorumlamıştım zamanında.
Bir de çok şaşırdığım imla hatalarını söylemek isterim ki bu yayınevinin hatasıdır kesinlikle. 365. sayfadaki "Bir Dağ Gibi Düşünmek" bölümünde satır sonlarında kelimeler kesme işaretleriyle ayrılırken heceleri de bölmüşler. Üstelik bir kere değil pek çok kez tekrarlanmış. Üzücüydü.
Sonuç olarak devamı alınacak bir seri, başka kitapları okunacak bir yazar olarak listelerime ekledim. (Tabi serinin devamının henüz çıkmadığını da belirtmek gerek)


Baskı Bilgileri

Ciltsiz, 558 sayfa
Mayıs2015 tarihinde, EVEREST tarafından yayınlandı


Dil
Türkiye Türkçesi

Diğer baskılar


Etiketler: roman

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

kocaraysun sevgiays ezelneva
3 kişi

Okumuşlar

mercure psychedelic Qi hande48 LoveandKnit
61 kişi

Okumak İsteyenler

ademgunes23 arzutezel cokemel15 feniks Fısıltı`
10 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski