Tehlikeli Düşler

Grace Condry geçmişinden kaçarak bir ömür geçirmiştir. İlk aşkının ihaneti hayatını değiştirdikten sonra sokaklarda büyüyen genç kadın, Londra’nın en karanlık köşelerine bile hükmeden bir kraliçeye dönüşmüştür. Bir zamanlar sevdiği adam yeniden karşısına çıkana kadar da güçlü bir düşmanla karşılaşmamıştır.

Acımasız Marwick Dükü Ewan, Grace’i aramak için on yıl harcamış ancak her seferinde onu elinden kaçırmıştır. İlk ve tek aşkından vazgeçmek istemeyen genç adam, onu geri kazanmak ve düşesi yapmak için her şeyi göze almıştır.

Uzlaşma, Grace’in arzuladığı son şeydir ve intikam kaçınılmazdır. Şimdi karşısındaki bambaşka bir adam olsa da Grace, ona yeniden âşık olup kalbini bir kez daha teslim edebilecek midir?

Grace Condry geçmişinden kaçarak bir ömür geçirmiştir. İlk aşkının ihaneti hayatını değiştirdikten sonra sokaklarda büyüyen genç kadın, Londra’nın en karanlık köşelerine bile hükmeden bir kraliçeye dönüşmüştür. Bir zamanlar sevdiği adam yeniden karşısına çıkana kadar da güçlü bir düşmanla karşılaşmamıştır.

Acımasız Marwick Dükü Ewan, Grace’i aramak için on yıl harcamış ancak her seferinde onu elinden kaçırmıştır. İlk ve tek aşkından vazgeçmek istemeyen genç adam, onu geri kazanmak ve düşesi yapmak için her şeyi göze almıştır.

Uzlaşma, Grace’in arzuladığı son şeydir ve intikam kaçınılmazdır. Şimdi karşısındaki bambaşka bir adam olsa da Grace, ona yeniden âşık olup kalbini bir kez daha teslim edebilecek midir?


Değerlendirmeler

değerlendirme
10 puan

Yazarın her serisi ayrı güzel her kitabı ayrı.
Serinin başından beri en merak ettiği Ewan’ın hikayesiydi.
Acımasız Marwick Dükü Ewan, namı değer Deli Marwick diye bilinen Ewan’ın gerçekte kim olduğunu bilen yoktu.
Geçmişi bilen kendisi dışında sadece üç kişi vardı:
Çıplak Yumruklu Piçler ve o..
Ewan’dan bu kitaba kadar hoşlanmıyordum hatta ona sinir oluyordum.
Ama serinin son kitabı benim gözümde Ewan’ı bir kahraman yaptı..
Bu kitapta Ewan ile Grace’in ne badirelerden geçtiği aşklarının nasıl sınandığını okumamızın yanında fedakârlığı, kan bağı olmadan gönül bağı ile bağlanmış kardeşliği ve koruma içgüdüsünü de okuyoruz.
Kitabı çok sevdim ve okurken çok eğlendim.
Yalnız şöyle bir durum var ki kitaba başlayalı neredeyse iki hafta oldu ama hep araya bir şey girdiği için hemen bitireceğim bir kitabı bu kadar uzun sürede bitirmemin şaşkınlığı var üzerimde.


--------------------



“Belli ki dük olmak beynini sulandırmış. Sizi hizaya sokmam için izin verin, majesteleri.” Garden ağzının üslubuna sızmasına izin verdi. “Bizi üç kuruşa satanı biz beleşe veririz.”





********



“Onun kalbini kırdın.”
Bu sözler, elini göğsüne bastıracak kadar sertti ve can yakıcıydı.
Whit bir an onu izledi, gerçeği görebiliyordu. “Sana bir şey yapmamıza gerek yok,” dedi, elinden büyük acılar çeken sessiz erkek kardeşi. “Senin mahvolmanı o sağlayacak. Ve bir an bile bunu hak etmediğini düşünmeyeceksin.”



********


“Grace,” dedi Felicity usulca. “Sen ne istiyorsun?”
Neye ihtiyacın var?
Bu sözcükler defalarca zihninde yankılandı.
Bildiğin zaman beni görmeye gel.
Kardeşlerine baktı. “Belki ben de umut istiyorumdur.”
“Lanet olsun.”
“Kahretsin.”
Felicity, erkeklerin ortak tepkisine sırıttı. “İyi o zaman. İşte bu heyecan verici.”

8 puan

Grace annesi ile evli dükün çocuğu olmadığı halde Marwick Dükalığı'nın varisi Robert Matthew Carrick olarak vaftiz edilmiştir. Dük hizmetkarlarla, rahiplere sessiz kalmaları belgelerde değişiklik yapmaları için ödeme yapmıştır. Grace kırsala sıkışmış, konuşmasına izin verilmemiş, neredeyse görünmez olmuştur. Dük Grace ile doğan piç üç oğlundan biriyle onu değiştirmeyi planlamıştır. Grace yalnız geçirdiği yıllardan sonra nihayet kendisini anlayan üç kişi Devil,Whit ve Ewan hayatına girmiştir. Aralarından Ewan onun için farklı olmuştur. Ewan şimdiye kadar gördüğü en güzel şeydir. Dünyada onun gülüşü gibi hiçbir şey yoktur. Dükün entrikaları, eziyetleri arasında vakit geçirip Grace'e görmediği hayatı anlatmış, vakit geçirmişlerdir. Rekabet içinde yaşarlarken kardeşler bir anlaşma yapmıştır. Kim kazanırsa diğerlerini güvende tutacak, babalarının istediği varisi ona vermeyeceklerdir. Fakat Ewan sözünden dönmüş ve Grace'i öldürmeden Devil araya girmiş yüzündeki yarayı almıştır. Yaralı kardeşler Grace, Devil ve Whit o gece evden ayrılmıştır. Londra'ya gelince çok çalışmışlardır. Grace'nin dövüş yeteneği keşfedilmiş Covent Garden'de efsane olmuştur. İki kardeşi de ona eşilik etmiş Çıplak Yumruklu Piçler olarak o yumrukların üzerinden para kazanarak bir imparatorluk kurmuşlardır. Grace mükemmel iş kadını, siyaset simsarı, Londra'nın en imrenilen istihbarat ağlarından birinin lideridir. Kraliçe Dahlia olarak kalesini inşa etmiştir. Londra'da kadınların gittiği sosyetik kulübün sahibidir. Kulüp üyelerin zevkine göre hizmet sunar. Kadınlar kulüpte saygın hayallerinden sıyrılıp, farklı isim ve kişiliklerle farklı bir dünyaya geçiş yapardı. Hayat kadınlara hiç adil davranmıyordu ve kulüp bunu değiştirmek, kadınların hayallerine erişmesi için inşa edilmişti.
Kardeşleri ile hayatlarını yoluna koymuşken Ewan ortaya çıkar ve rahat durmaz. Önceki kitapta rıhtımda patlama yapmış, yük dolu ambarlarını, gemilerini kaybetmelerine, adamlarının ve Whit'in karısı Hattie'nin yaralanmasına sebep olmuştu. Bu patlamada Ewan'da yaralanır ve Grace onu bulup iyileştirir. Ona hak ettiği cezayı vermek ister. Yirmi yıldır onsuz yaşamayı öğrenmiştir. Fakat Ewan'ı görünce işler değişir.

Ewan genelevde doğmuş annesi ile orada yaşamıştır. Hasta annesine yardım etmek için her şeye hazırken dük ortaya çıkmıştır. Dük onu genelev batağından çıkarıp para, güvenlik, unvan, annesi için yeni bir şans sunarak gelmiştir. Büyük, zorlu bir mücadeleden sonra kardeşleri ile birlikte kaçma hayalleri yıkılır. Dük Grace'nin yaşamaması gerektiğini, yaşarsa ölümüne sebep olacağını söyler. Hiçbiri yaşayamazdı. Dük birlikte kaçmalarına izin vermeyecektir. Eğer Ewan yapmazsa dük yapacaktır. Dük yaparsa hepsi daha fazla acı çekerdi. Başka şansı kalmamıştır. Dükün değer verdiği herkesi yok etmediğinden emin olmak için tek şansı vardır. Hayatta olmak için en iyi şansları Ewan'ın kalmasıdır ve kardeşlerine saldırır.
Yıllarını Grace'i arayarak geçirmiştir. Yirmi yıl boyunca uyandıktan sonra ilk düşüncesi sevdiği ve kaybettiği Grace olmuştur. Onu aramaktan ve özlemekten asla vazgeçmemiştir. Kardeşleri Grace'nin öldüğünü söyleyince mahvolmuştur. İntikam ve öfke ile dolmuştur.
Yıllar sonra Grace'i bulunca Grace onu döver ve geri dönmemesini ister.

Bir yıl geçtikten sonra Grace Ewan'ın suratsız halinden kurtulup, sürekli dans ettiğini, eş için piyasaya çıktığı haberini alır. Bir maskeli balo veriyordur. Giderken söz verdiği gibi bunu Grace'nin düşes olması için yaptığını söylemiştir. Fakat yıllar önce bir anlaşma yapmışlardır. Evlilik, varis olmayacaktır. Varis için döndüyse buna son verecektir. Ewan dük olarak halkın gözü önünde olduğu her saniye hepsini riske atıyordu. Bir unvan çalmıştı ve hepsi bunun parçasıdır. Devil ve Whit eşleri ve çocukları ile mutludur. Dükün menfaati uğruna onlardan herhangi birini tehlikeye atmasına izin vermeyecektir. Bu yüzden işe koyulur ve ikilinin macerası başlar.
Grace Ewan'ın başlangıcı, sonu, diğer yarısıdır. Onunla birlikte umudu da hayata dönmüştür. Grace ise Ewan'ın gitmesine bir daha izin vermeyecektir.
Kardeşler o kader gecesinde hiçbir şeyin düşündükleri şekilde gerçekleşmediğini, Ewan'ın unvanı onlara değil, onlar için tercih ettiğini anlar ve sonunda geçmişi yakarlar.

Seride en merak ettiğim kitaptı ama en az beğendiğim oldu bu ikiliden daha güzel bir hikaye beklerdim. Sonu güzeldi.

6 puan


yorum için: https://illekitap.blogspot.com/2022/05/sarah-maclean-tehlikeli-dusler.html


"Bunu hayal ederdim," diye cevapladı usulca, itirafıyla Ewan'ın içini yaktı. "Geri döndüğünü... beni bulduğunu... ve beni istediğini."
Ewan başını şaşkınlıkla salladı. "Seni istemeyeceğime asla inanamazsın."
"Ben artık sevdiğin kız değilim."
Onu asla geri alamazsın.
Bir yıl önce, o gece ona yağdırdığı sözleri hatırladı. Onu kıran sözler. Onu sıfırlayıp yeniden başlamasına sebep olan sözler.
"Hayır," dedi. "Değilsin. Sen ondan daha fazlasısın. Sen sevdiğim kadınsın."



~~~*~~~


Ewan dövmeyi avucuyla örttü. "Acıttı mı?" Düşünceleri gibi sözleri de kesik kesik çıkıyordu.
"Evet."
Ona baktı. "Dövmeyi kastetmiyorsun."
Grace başını iki yana salladı. "Hayır."
"Maske yok," diye fısıldadı Ewan.
"Acıttı," dedi. "Her şey acıttı. Günlerce ve haftalarca." Ewan gözlerini kapadı, bu sözler karşısında göğsü sıkışıyordu. "Seni deli gibi özledim. Karanlıkta, rutubette, yağmurda, soğukta uyanırdım. Ve seni özlerdim. Ve Mayfair'deki o kahrolası binalara tırmanır, lanet bacaları sayarak bir gün onu terk edeceğin hayal ederdim. Orayı terk edeceğini. Ve unvanını terk edip bize geri döneceğini."
Mum ışında parlayan gözleri yaşlarla doluydu. "Hayır. Bize değil. Bana. Bana geri döneceğini hayal ederdim." Dövmesinin üzerinde tuttuğu eline bir damla gözyaşı düştü ve adamın tenini bir ateş gibi dağladı. "Ama sen yapmadın."


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 392 sayfa
4Nisan2021 tarihinde, Nemesis Kitap tarafından yayınlandı


ISBN
9786257359030
Dil
Türkiye Türkçesi

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

mucdem hafize Okuyan K. sd inci
6 kişi

Okumak İsteyenler

firat ranayıldız
2 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski